Ahojte,
Chcela by som sa opýtať či pred menštruáciou je normálne ak mám úplne nanič spánok . Odkedy mi skončila ovulácia, plodné dni tak sa každú jednu noc budím v noci na každé jedno pretočenie, zmena polohy, na chlad, na teplo . A aj keď zaspím tak mávam samé sny iba tehotenstve, o tom ako som tehotná, ako rodím , o tom ako mám s partnerom bábo ešte aj pohlavie v tom sne viem...
@stanulienkat mám to teraz prvýkrát pred menzesom tak ma to prekvapilo lebo ja stále spím ako dudek. 😂
Aj ja to mavam. Pomahaju vyssie davky B6. A ja si vtedy davam aj Melatonin. Inak som schopna nespat celu noc aj oar dni po sebe 🤷♀️ Prislo to az vekom.
@simsalabim mám 26 rokov a každý mesiac ma prekvapí niečo nové čo som ešte nemala. Je zaujímavé ako sa ženské telo v tomto mení 🙈
Mam presne to iste. 2-3dni pred ms spim iba 5-6 hodin
@lianka123 ja práveže chodím spávať pred polnocou a budík mám na 9tu... ja sa necítim ráno nevyspatá ja sa citim proste na prd z toho že sa zobudím na každý jeden pohyb... to PMS je strašne . Dnes sa mi vtlačili slzy pri televíznych novinách 😂😂
Budik na 9?😂 Ja mavam budik na 5. Musi to byt super vstavat v takom case.
@simsalabim ja som momentálne doma od januára kvôli tejto situácii tak preto teraz takto vstávam ( a nemám ešte deti 😃 )
@simsalabim Asi trochu mimo temu, ale ako funguje ten melatonin?? Som v Tvojom veku a tiez problemy v urcite noci so spankom. Mala som aj lieky na predpis od obvodneho, ale uspali ma tak, ze som bola odpalena este na druhy den pol dna ☹
@kinderzwillinge uzijes ho cca 30min pred spankom. Nie je navykovy. Tvori sa v tele prirodzene hlavne v tme, reguluje spanok, ma vplyv aj na imunitu. Uzivam ho vzdy par dni po sebe, kym sa mi opat spanok upravi a potom zas spim bez neho. Mna v obdobi pred menzesom zachranuje. Ja v tom obdobi fakt nedokazem bez neho zaspat dakedy aj celu noc 2-3 dni po sebe a potom odkvecnem. Tak uz radsej uzivam Melatonin. Ja osobne 5mg, ale ty si over, aky ti bude fungovat. 1mg asi bude malo.
@kinderzwillinge Melatonin skracuje dĺžku zaspávania , ale nepredlžuje ho aspoň u mna to fungovalo . Brala som 5mg , a to nehovorím čo všetko som už skúšala , Magnezium glycinate večerné aj denne , Baldrian , Menoxin , čaje , difuzovanie s olejmi Dottera , dostala som ešte typ na tabletky Dottera Zendocrine na očistu pečene alebo poznám ľudí ktorým pomohol tento prášok
https://m.heureka.sk/doplnky-stravy/adelle-davi...
Tak ešte tíeto dva produkty chcem vyskúšať
Ja nespím už dva roky bohužiaľ je to už poklesom estrogénu a tiež som ostala už na tabletkách na spanie ale nie je to riešenie aspoň pre mna .
Rozmýšľala som aj o oleji CBD . Treba teda len skúšať čo na daný organizmus zaberie u každého je to individuálnea každému pomoze niečo iné . Budem rada ak tu pridajú další a poradia .
@simsalabim to je super že ti takto dobre zabera ja sim ho musela vysadiť hlavne preto že som pri tej 5 mg dávke mala zive sny a to bolo strašne a nepredĺžilo mi ti spanok , keď som skúsila polovičnú dávku zas nezabral vôbec🙈.
Pridávam sa do klubu, nespím asi pol roka riadne ..hľadám príčinu zatiaľ
Rovnakoc 3-4 dni pred mam katastrofalnu kvalitu spanku aj zaspavanie trva nekonecne
@ctrl asi je to individualne. Mne zabera velmi dobre, rychlo zaspim a spim bez prerusenia. Zobudim sa iba ked mi treba na WC a hned potom zaspim. U mna je najhorsi problem zaspat - a ked uz nespim hodinu, dve , tri, uz som nahnevana, unavena aj nervozna a duplom nezaspim. Tak na to rychle zaspanie je Melatonin super.
Ale nie je Melatonin ako Melatonin. Konkretne tento je pre mna top https://www.iherb.com/pr/Sundown-Naturals-Melat...
Vyskusala som im naozaj rozne za niekolko rokov.
@simsalabim ja mám tento prosim ta pozrieš mi zlozenie čím by sa mohol líšiť od tvojho? Dakujem
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Melatonin-5-...
@simsalabim v tvojom je Magnezium sa mi zdá ni ja beriem tiež nočné .
@kinderzwillinge melatonín je takzvaný hormón spánku, ak má ho máš dostatok, tak melatonínové tabletky ti nepomôžu. Ja som ich užívala veľa a dlho a nepomohli mi ani prd. Takže zrejme pomáhajú iba u toho, kto má tohto hormónu málo a dopĺňa si ho tabletkami. A Poznám zopár ľudí ktorým tiež vôbec nepomohol.
@ctrl pozriem sa, ale neviem, preco mi to preplo do nemciny... a neviem prist na to, ako to dat naspat do anglictiny... nemecky viem, ale lepsie sa mi cita po anglicky.
@ctrl moze nieco byt na tom, co pise
@stanulienkat
@simsalabim @ctrl @stanulienkat Dakujem dievcata, vyskusam. U mna to bude myslim poklesom hormonov, kedze sa mi to deje "vekom" 😒
@kinderzwillinge aj mne vekom.😔 Ale ked sa chcem raz za cas vyspat,dam si Dithiaden.🙂
@stanulienkat A ako sa k nemu dostanes ?? Nie je iba na predpis ??
@kinderzwillinge asi hej. Su aj podobne lieky bez predpisu. Ale mne funguje aj Kinedril.
Ja som tak rada za túto diskusiu, tiež s týmto mmnt.bojujem...vramci PMS proste mi ide dole kvalita spánku....skúšam persen na také všeobecne ukludnenie a aj sirup novo passit...ten zase obsahuje ľubovnik...ale o melatonine som tiež počula...ps a v akom veku vám toto začalo? (budem mať 38)...ja si idem dať spraviť hormonálny profil a možno začnem brať antikoncepciu na upravenie cyklu ak bude treba...ale rada čítam že nie som sama...
@kinderzwillinge aj mne vekom. Ale melatonin mi nastastie zabera. Citala som, ze aj B6 zabera - neviem, ci to aj ten moj melatonin neobsahuje, ale nemam teraz cas to skumat, pozriem po praci.
@sonicka19983 ja budem mat 51, ale trapim sa s tym uz urcite 10 rokov. Mnezes mam stale pravidelny, len posledne 3 mesiace mi zacal trochu haprovat (pride par dni skor ci neskor ako ma).
Tak ja si skúsim dať spraviť ten horm.profil a uvidím...ako môže na to vplývať čokoľvek...Vďaka
@kinderzwillinge pozrela som si tvoj aj moj melatonin a netusim, cim sa lisia... mozno je rozdiel v tom, ako sa ktory vstrebe? Naozaj neviem, ale ako som pisala, mne sa ten oranzovy pozdava najviac zo vsetkych, co som doteraz mala.
Ano,je to normalne. Su to hormonalne zmeny.
Ja tyzden pred ms neviem spat. Spim par hodin.