Namýšlam si veci, ktoré sa nestali

timotejka13
27. nov 2013

Ahoj.potrebujem radu,možno sa len vyrozprávať.Môj problém spočíva v tom že si namýšlam vecí ktoré sa ani nestali ale predstavujem si ich ako by to bolo naozaj.Napr dám deti do školy porozprávam sa s učiteľkou alebo predavackou v obchode a potom ma chytí panika stres či som nepovedala niečo trápne,že teraz sa asi na mne smejú,ohovárajú ma a tak.Alebo volám so segrou a hneď si namýšlam či to niekto pri nej nepočul a podobne.Viem znie to divne kamoska mi povie čo si zo všetkého robíš hlavu jedným uchom tam,druhým von.Už som si kolkokrat povedala že serem na to nebudem sa predsa trápiť hovadinami veď mám zdrave deti čo tam po akých kravinách.muž mi povie len že mám bujnu fantáziu:(((

sissy27
27. nov 2013

kašli na to, kým nejde o život, tak nejde o nič 🙂 koľko hlúpostí ľudia narozprávajú a svet sa točí ďalej 🙂

seemani
27. nov 2013

@timotejka13 podľa mňa máš málo roboty, keď máš čas sa zaoberať s takýmito zbytočnosťami. 😀 Začni sa niečomu venovať, a prídeš na iné myyšlienky. Napr. nejaké cvičenie

timotejka13
autor
27. nov 2013

@sissy27 čo to znamená?

timotejka13
autor
27. nov 2013

@seemani ani nie ale teraz ako sa blížia Vianoce som tuším akasi pokojnejšia no už len budem dúfať že má to časom prejde ale dakujem

sissy27
27. nov 2013

@timotejka13 "dosiahla som vek, kedy môj mozog prešiel z "toto by si asi nemala hovoriť" do "no a čo, uvidíme čo sa stane" 😎 😀 😀 😀

timotejka13
autor
27. nov 2013

@seemani len keď cvičením sa skôr chudobe a to ja nepotrebujem ale napr.jogu by som mohla skusit

seemani
27. nov 2013

@timotejka13 hej presne na jógu som myslela 😉 to je výborný relax

mimake
27. nov 2013

@timotejka13 mam taky isty problem.Zacalo sa to po porode. Stale sa to zhorsuje az som sa nazlostila a porozpravala sa o tom so svojim muzom a mamkou.Vsetci sme sa zhodli ze to musim riesit cez psychologicku,mozno aj psychiatricku neviem este som sa neodhodlala niekam zajst. Ak by niekto vedel o dobrej psychologicke z ke dajte prosim kontakt. Mnohym ludom to znie ako banalita ale verte mi nudou to nie je. Mam dieta chodim sportovat,stretavam sa s ludmi cez vikendy si chodim privyrabat,takze sedenie na zadku to nesposobuje.Ako vidim ty mas tri deti takze asi tiez nesedis na riti. Myslim ze to spustilo tehotenstvo porod a vsetky tie hormonalne zmeny. Neviem.... Ked sa odhodlam s tym niekam ist dam ti vediet.

timotejka13
autor
27. nov 2013

@mimake ja som teraz pred 2 tyzdnami začala piť medovkovy čaj to je na uvoľnenie organizmu a celkom mi to pomáha už som neni až taká vystresovana tak uvidím ako to bude pokracovat

denkaajejdeti
27. nov 2013

@timotejka13 Ahoj,
asi každý má sem tam takéto myšlienky, takže neboj, nie si v tom sama 🙂 . Problémom by bolo, keby to bolo náplňou tvojho dňa, keby si o tom uvažovala častejšie ako napr. o tom ako prežiješ dnešný deň so svojimi blízkymi. Asi najlepšie by bolo skúsiť skutočne tú jogu, popracovať na svojom myslení/sebavedomí/asertivite (skús knižku od Jarky Mandžukovej "Myslenie uzdravuje", uvidíš koľko vecí sa zmení, ak zmeníš svoj spôsob myslenia), nájdi si nejakého koníčka či záľubu, ktorej sa budeš venovať celým srdcom,....a ak by to predsa len nepomohlo, zájdi na kus reči nejakej fajn psychologičke, nie je to hanba - existujú viaceré jednoduché techniky na odvrátenie takýchto nutkavých, "doterných" myšlienok a naviac možno vyventiluješ aj nejaké skryté bloky, ktoré ťa k takýmto myšlienkam priviedli. Určite však s tým niečo rob, pretože ako mamina deťúreniec máš "psiu" povinnosť 😉 starať sa o seba - nielen po fyzickej, ale najmä po psychickej stránke, aby ti bolo každý deň krásne ľahko na duši.
Držím ti palce.
Denisa

sono2
27. nov 2013

@timotejka13 ja si myslím, že máš v hlave zmätok a možno veľakrát nehovoríš to, čo si myslíš a máš potom z toho chaos.Sústreď sa na to čo hovoríš a buď sebavedomá máš predsa tri deti. Buď sama sebou a to je najlepšie. A či sa niekomu niečo nepáčilo, no joj koľko ľudí, toľko chutí. Veľa šťastia!

timotejka13
autor
27. nov 2013

@denkaajejdeti ďakujem určite porozmyslam o tej knihe pôjdem ju aj kuknut na nete

denkaajejdeti
27. nov 2013

@timotejka13 Ver mi,oplatí sa kúpiť, mne veľmi pomohla a často sa k nej vraciam - je písaná jednoducho, praktické rady ako veci zmeniť, nič filozofické, ale práve také ľudsky hlboké a najmä účinné. V jednoduchosti je krása 😉.

dai
27. nov 2013

@timotejka13 ahoj,
ja nechcem robit sudy z tvojho kratkeho prispevku, ale ja by som sa isla porozpravat so psychologom...
Mam zial v blizkosti skusenost so schizofreniou a tym padom som vela casu stravila v poslednom case aj s rozhovormy s danou osobou, bavila som sa o tom aj s psychologom etc. ... fakt je ze aktivne obdobie chorby tejto osoby sa zacinava presne takto ako ty popisujes - domyslanim si veci, vymyslanim si, predstavovanim - ona to popisala ako akesi nutkanie ktore prerastie do presvedcenia ze to tak je☹

znovu, moze ist u teba len o nejake zachvaty paniky ( toto ale tiez je dobre riesit s odbornikom ) ale ak ti to takto ovplyvnuje zivot, tak je potrebne to urcite riesit.

dai
27. nov 2013

este doplnim - tato osoba je starsia dama. Prve prejavy choroby mala prave po porode 3tieho dietata vo veku vyse 30 rokov...

mimake
27. nov 2013

@timotejka13 dakujem vyskusam aj ked mam pocit ze mne toto nepomoze. Tak ako som pisala mne sa to zhorsuje.Nikdy som nemala take stavy az teraz po porode.S manzelom sme otvoreni ludia mame radi spolocnost,vela krat sa ku nam napr.na grilovacku dostali aj ludia ktorych sme vobec nepoznali a nerobilo mi to problem,teraz sa to cele nejako zmenilo,vsetko velmi riesim,kto co povedal co si o mne myslel,normalne mam pocit ze mam az z ludi strach. Takze u mna asi ozaj len ten psycholog... ☹

feist
27. nov 2013

baby,nezanedbajte to.. mam v okoli ludi ktori to podcenili. psycholog ani psychiater nie je ziadna hanba, treba to riesit. nech to je co najskor znovu ok🙂

marionmarion
3. jan 2014

urcite zajdi za psychologom, ktory ti s tym pomoze. mohla by to byt generalizovana uzkostna porucha, alebo nieco ine...nie som odbornik, ale zilo by sa ti urcute lahsie, keby si sa z toho dostala...

111111111111
16. feb 2015

poradite mi ci je to zle mam taky problem....ze ked niekde som vkuse mislim na tu miestnost a ked som vtej miestnosti ajtak mislim nanu neviem ci je to nieco zle alebo to ze mam dobre spomienky