Namýšľam si rakovinu

17. júl 2024

Ahojte dosť ma v poslednej dobe bolieva brucho naľavo dole až tak dole ako sú vaječníky. Plus ale ja z toho cítim že som nafúknutá mám stále vetry už asi dva týždne. Brucho ako balón plus pred tým som mala strašné kŕče asi dva týždne dozadu prehnalo má jeden deň viackrát a potom teraz zas skôr zápcha mám problém ísť na wc pritom jem aj vlákninu. A samozrejme striedanie zápchy a hnačky príznak rakoviny. Dva týždne do zadu som dobráka ATB aké to už je dosť dlhá doba. Mám laktozovu intoleranciu ale takéto problémy som nemala bolí ma to aj na dotyk nie je to hrozna bolesť ale vkuse som proste nafúknutá a problém na wc. Pred rokom mi robili sono brucha bolo ok a aj mr pankreasu boli ok aj keď spodná časť tam nebola. Akurát popísané na čreve že oligocholon sdl divertikulizou. Dosť sa bojím krv mám vždy ok

autor
17. júl 2024

Až tak dole na to pichá ako je mechúr a gynekologicky je to ok

mamamasama
17. júl 2024

Odkedy je internet, tak si namýšľajú rakovinu takmer všetci. Kľud, nestresuj. Môže ísť o o inú intoleranciu, helicobaktera, autoimunitné ochorenie...atď... Ako si na tom s probiotikami po ATB? Tam sa zničí takmer celá mikroflóra.

zojazoja
17. júl 2024

no ved mas diagnozu, divertikulacia. to su presne priznaky. velmi dobre to poznam. musis dodrziavat upravenu stravu. dodrziavas?

autor
17. júl 2024

@zojazoja mne nikto k tomu nič nepovedal na gastro pozrel len výsledok pankreasu ja som si to všimla až potom aspoň myslím že to bola divertikulizou známy lekár povedal vtedy že to majú skôr starší ľudia. Dúfam že si pamätám dobre názov

@mamamasama helicobactera nemám bola som na gastro mám laktozovu intoleranciu

martinmmartin
17. júl 2024

No ked s tym namyslanim nedokazes prestat tak sa na to pozri z tej lepsej stranky. Ludia s rakovinou maju vlastne avizo na smrt kedy sa na nu mozu pripravit. Dat si veci okolo majetku doporiadku, zazit veci to co vzdy chceli este zazit, uvidiet sa naposledy s ludmi ktorych zanedbali a podobne. Niektory dokonca idu vyssi level ked si vybavia takticky rozvod a prevod majetku na rodinu aby si do hrobu zobrali vsetky mozne dlhy a aby sa rodina potom mala co najlepsie.

zojazoja
17. júl 2024

@autor divertikula máš v hrubom čreve. Bolesť toho je presne ako popisujes v tej oblasti dole úplne. Hod si do Google divertikulacia hrubého čreva a pozri obmedzenia v strave. Ja som s tým bola na chirurgii, na to sa leží v nemocnici na infuzkach. Antibiotika som brala 2je naraz. Ale dôležité je stravu dodrziavat. V čreve sú také jamky, divertikuly, a do nich sa ukladá všetko. Zrniecka napríklad. To sa potom zapaluje a boli to. Zápcha je. Brucho velmi napuchnute. Pozri si bezzvyskova strava.

autor
17. júl 2024

@zojazoja fuha tak teraz neviem či som tam nemala niečo iné popísané keď mne k tomu nikto nič nepovedal ani ATB som nemala ani nic

zojazoja
17. júl 2024

A tie ATB si brala na co teda? Na akú diagnózu?

autor
17. júl 2024

@zojazoja angínu henten výsledok už pred rokom som mala

stanulienkat
17. júl 2024

Mna udivuje, ze mas stanovenu diagnozu, stazujes sa, ze ti ohladne nej nikto nic nepovedal. Namiesto toho, aby si googlila svoju diagbozu, liecbu, dietu-tak miesto toho si googlis rakovinu. Pre mna cudne.

zojazoja
17. júl 2024

No to sa môže zopakovať. Na to ma upozornili. Preto treba dodrziavat to.obmedzenie v strave. Véd zájdite späť k lekárom. Ja som skončila na urgentne v nemocnici. Tam mi vzali krv, dosť veľa ampuliek. Tam som rovno čakala na výsledky l. Pri divertikulacii nejaká hodnota z krvi nie je dobrá. Nepamätám si už presne aká. Plus RTG brucha robili a z tohto to zistili. Viem co sú to za bolesti. Ja som ani chodiť nemohla. Strašne bolesti.

stanulienkat
17. júl 2024

@zojazoja ved ona to ma stanovene. Naco by si to davala znova potvrdzovat? Ludia su lenivi urobit nieco pre svoje zdravie, nechcu sa obmedzovat dietami. Radsej na vsetko tabletky. Bohuzial, tam sa musi obmedzovat v strave. Ak nepomoze, tak aj tabletky samozrejme.

esmey
17. júl 2024

Ty nemáš rakovinu, ty máš hypochondriu.

zojazoja
17. júl 2024

@stanulienkat je to nebezpečné. Môže sa jej crevo " vyliat". Treba možno ATB konkrétne na to ak má zapal rozšírený.

beasy
17. júl 2024

Diagnoza ktoru si napisala zahrňa pravepriznaky ktore opisujes, priznaky sa prejavia vzdy ked crevo nie je v poriadku, nieco mu vadi zo stravy, beries atb ktore ti rozhadzu mikrobiom, mas zapal(ktory zistia z krvi), mas stres a podobne. Urcite si naštuduj stravu k tejto diagnoze, skus pozriet nejake cviky co pomahaju posilnit konkretnu brušnu oblasť alebo ju uvolniť, odsleduj si ci sa ti to nejdeje po konkretnych potravinach a obmedz ich 🙂 vsetko funguje na rezimovej baze

ivik4
17. júl 2024

Mozes mat dost mozne ulceroznu kolitidu ako ja .Alebo len akutny zapal creva.
Mimochodom ked mas tieto priznaky tak treba ist samozrejme na kolonoskopiu, nie sa dohadovat na internete.

autor
17. júl 2024

Ale mne sa k tomu na gastro nevyjadril

volterra
17. júl 2024

máš v popise dg. divertikulozu hrubého čreva. Tie divertikle sa niekdy zapália, potom to dosť bolí na ľavej strane dole, sú problémy s vyprázdňovaním a nafukovaním. Ten zápal sa volá divertikulitída. Na internete je o tom popísaného stráááášne veľa, aj príznaky dobre opísané. Naštuduj si to poriadne. Hlavne stravu v bezpríznakovom období a stravu počas ataku.

autor
17. júl 2024

@zojazoja to fakt sa mi môže vyliať crevo? No super teraz ani nezaspím ale to by som asi mala riadne bolesti ci

autor
17. júl 2024
zojazoja
17. júl 2024

Ja nie som lekar. Neviem ti preložiť lekársku spravu. Google však píše toto. Vid obrázok. Divertikuly sme ti už vysvetlili vyššie.

danyelia
17. júl 2024

Nestresuj, keby si mala rakovinu, výsledky krvi by boli ,,zlé,, a lekári by to riešili ďalšími vyšetreniami, týmto zbytočným stresom si akurát tak nejakú chorobu naozaj privodíš sama 🙄