Chcem sa spýtať keď budem mať zagelovane svoje nechty -je to problém pri plnej narkoze?na nohách si odlakujem 🙂máte stym skusenost.dakujem
beriem to ako vedomé sťaženie práce anesteziologa a jeho sestričky,lebo v dnešnej dobe toto ženy vedia,ale risknú si ísť s takými nechtami na oper.sálu...dnes sa už síce nečumí pacientovi na prsty,je monitorovaý a znížená saturácia sa okamžite ukáže na monitore a rieši sa,ale jednoducho pacient na operáciu má ísť čistý,bez šperkov,bez nalíčenia,bez nalakovanýchj nechtov
Tak pojdu dole,ja nenosim dlhé ani farebné,ani nevidno že mam robené
kludne si môžeš dať,len nedráždi nejakým krikľavým,už dávno sa na operačke neorientuje zmodralými prstami,to je už za nami,saturáciu kyslíka ti saturačný prst v poho prenesie a ak by bol problém,lebo to býva aj pri studených prstoch máme ešte uško,noštek prsty na nohe,anesteziológ. tým si miesto nájde,geláče už má pomaly každá pac.a nikto ich na operačke nezbrusuje ani akútnym stavom... 😉
Nesmies mat. Dostanes na prst take cvakatko a led nie tak stale sleduju modranie. Ja idem rodit ale nelakujem si uz dlho nechty ze keby som nahodou skoncila na sekcii
Baby fakt neviem,sa obj.nechtarke nech mi ich dá dole a nalakuje a deň predtým si ich odlakujem.čo už 🙂
@maryanna nikto nechty nebrúsi,to cvakadlo sa volá saturačný prst a je to veľmi citlivý prístroj a nasníma aj cez gél a modrými prstami sa dávno neorietujeme...ak príde niekto na urgent a má gélové nechty ani na príjme ,ani na oparečke nie je brúska na ich spilovanie a pomaly každá žena ich má,nikto to nerieši,,,jedine v nejakej zapadákovskej nemocke 😉
Ked som isla pred rokom na lpk...kazali mi prist nemamalovana,sperky odlozit a nechty odlakovane...no v apprili som prisla akutna o 03:00 hod do memocnice a o 13:00 ma operovali...nechty som mala nalakovane a to dost cervenym lakom a v pohode nekazali mi ich odlakovat aj baby na izbe sa cudovali ze im nechty nevadili...
@brmbo a preco chces odlakovat nechty na nohach? 😅 staci ak jeden prst na ruke bude bez geloveho nechtu alebo nenalakovany. na prst ti daju cidlo, ktore snima okyslicenie tvojej krvi. priesvitne gelovky zvyknu presvietit, ale tmave laky nie. ja som minule jednej slecne musela pocas anestezy odorvat jeden gelovy necht lebo mi pisalo zlu saturaciu krvi a ani na uchu ani nikde ine jej nechcelo snimat tieto hodnoty. nemala by si byt ani namalovana, lebo pocas narkozy nemusis mat uplne dovrete oci a sminky so spiralou ti urobia zapal oka, alebo horsie rohovky. takze prevencia je na prvom mieste. sperky tiez nie su vhodne, vratane piercingov, pocas operacie sa robi s elektrickym prudom a niektore kovy mozu urobit popaleniny. takze vsetko dolu.
@aristka nie kazdy ma dostatocne velke ucho, a neviem aky typ saturakov mate vy, ale nas na nose nesnima nic, na peru sa nezmesti (a vec, ktoru davame pacientom na "spinave" ruky by som v zivote nenasadila na peru 😕 ) a konkretne z jej ucha padal a nesnimal. a ver tomu, kebyze mas ty zodpovednost za pacienta tak jej ten necht odorves ked ti monitor piska saturaciu 70% a pri zhasnutom svetle nevidis poriadne ci je pacientka namodrala alebo ruzova....ja teda tu "odvahu " nemam. necht jej nevadil, po operacii som jej to prisla vysvetlit, nebol ziaden problem.
@aristka to v ktorej nemocnici sa dava saturak na nohu ak ked mas moznost merat na ruke? 😅
@brmbo u nas sa napr. pacienti na ORL vykony nevyzliekaju od pol pasa dolu, cize maju pyzamove nohavice aj ponozky, kedze sa operuje na hlave, standard je davat saturak na ruku. ale je to v podstate vec jednotlivych oddeleni. ked ti povedali odlakovat vsetko, tak si odlakuj
na prst, ukazovať ti dajú saturačný prst, treba mať gelove nechty dole, hlavne na ukazovaku
@latvia to nie v ktorej nemocnici ,ale na krčnom,je to normálna prax....ďalej na pusu sa dáva iný tvar saturáčného a samozrejme ak ti hovorí niečo dezinfekcia,nie je problém a tie prsty dosť štrajkujú ak ti nesníma na uchu a nose treba zobrať dezinfekciu a zvnútra prestrknúť snímač a pretrieť a ak aj tak nesníma vôbec treba ho vymeniť,lebo sama vieš ,že takýto problém nastane aj pri studených prstoch,keď je na operačke pustená klíma....
@aristka a pole si tak dokážu zakryť ,že ani ruku nie je vidieť a neviem či by sa mi chcelo šmátraťpri ritiach oparatérov pri každom ich pohybe...a ako ti namerá na ruke saturáciu ,tak ti namerá aj na nohe,robí sa to štandartne aj detičkám,lebo nie vždy je poruke decký saturačný prst,ktorý sa lepí na palček nohy.....
ja som bola v plnej pred troma dňami a nemohli sme byť nalíčené, ale o nechtoch neviem.. ja si myslím, že by to nemalo vadiť..