Náladová injekcia - skúsenosti

leyla195
13. nov 2014

ahojte idem na vysetrenie a chcem si dat pred tym pichnut naladovku je to gastroskopia takze sa velmi bojim,len neviem ako to posobi na cloveka este som ju nikdy nemala mate niekto skusenosti ak ano prosim napiste mi vase pocity a vsetko okolo toho dakujem pekne

sissy27
13. nov 2014

@leyla195 malo by ťa to uvoľniť, ale nikto ti nepovie, ako to bude pôsobiť na teba, mne bolo veľmi veselo, spolupacientka bola ako mechom praštená a s kamoškou to nespravilo úplne nič...

leyla195
autor
13. nov 2014

sissy27 dakujem pekne a pri com ti ju davali ak smiem vediet

leyla195
autor
13. nov 2014

@sissy27 dakujem pekne a pri akom vysetreni ju davali tebe ak to smiem vediet

darina1952
13. nov 2014

@leyla195 ahoj, ja ti len chcem odporučiť ísť na to vyšetrenie v doprovode ďalšej osoby aby ťa v prípade že ti tá náladovka "nesadne" odprevadila v poriadku domov 🙂

sissy27
13. nov 2014

@leyla195 mne pred operáciou 🙂 aj ostatným, čo poznám... a dcére pred výberom nosových mandlí, zo zákroku si nepamätala nič (v lokálnej anestéze)...

natuska87
13. nov 2014

na kazdeho inak...Mne pomahala pred operacnym zakrokom...Nemala som strach z nicoho, ale nebala som sa aj bez nej.Jednoducho mi ju dali.Gastro vysetrenie je iba neprijemne, da sa vydrzat.Aj ked, dnes je uz aj neinvazivna metoda...

leyla195
autor
13. nov 2014

@darina1952 ahoj no pojde somnou moj partner takze to mam vyriesene lebo ideme autom takze to by som nezvladla

leyla195
autor
13. nov 2014

@natuska87 no ved mne to hovoria skoro vsetci partner bol na tom dva krat a prezil 😒 ale ja mam strasne vyvinuty daviaci reflex a mam paniku aj z vysetrenia hrdla hrozne ma napina a neni mi vobec pri tom dobre este dlho tu palicku tam citim tak preto si chcem nieco dat aby som to tak nevnimala vobec neviem ako mi bude ked mui ju daju

leyla195
autor
13. nov 2014

@sissy27 no dufam ze ani ja si nebudem nic pamatat

molka
13. nov 2014

@leyla195 každý toto vyšetrenie prežíva inak, ja som ho znášala veľmi zle. Ak by som ho mala absolvovať znova, tak jedine s náladovkou, príp. v narkóze.

natuska87
13. nov 2014

@leyla195 ubezpecujem Ta, ze ja mam rovnaky problem.Tiez ma hned napina...Neboj, ked som to prezila ja, prezijes aj Ty! V jeden moment /po zavedeni mikrokamerky/ budes tak bezmocna, ze Ti to uz ani nepride.Spolupracuj, premôz sa, bude to kratsie trvat.Neboj! V zivote sa stretavas castejsie s horsimi veciami...dodavam, ze hrdlo Ti, samozrejme bud sprayom, alebo "cukrikom" umrtvia

petrouchka
13. nov 2014

@leyla195 mne to davali hned pred zakrokom, a vraj to zacne posobit az po nejakych 10-15 minutach, nieco mi striekli na umrtvenie do ust a hrdla, to bolo velmi neprijemne, ale nenapinalo ma, potom mi zaviedli tu hadicu, vsetko si pamatam...ked doktor povedal, ze pomaly vyberieme tu hadicu, tak som sa zacala velmi tesit, ze uz je to za mnou a v tom momente, ako ju vytahovali som sa povracala
a mam taky pocit, ze az potom zacala na mna naladovka posobit, bolo mi uplne vsetko jedno, telefonovala mi kamaratka, ci uz mam ten zakrok za sebou, a ja ze ano, a ze ci sa tesim, a ja jej hovorim, ze ani neviem, ze je mi to uplne jedno...no, mozno hodinu-dve som nevedela, co so sebou, nedokazala som sa na nic sustredit a potom sa to znormalizovalo

sintra
14. nov 2014

naladovka sa dava bezprostredne pred nejakym zakrokom, den vopred, nemylis sa? Inak vplyv na cloveka zavisi aj od toho, co konkretne ti pichnu. Ja som takych naladoviek absolvovala uz niekolko a reakcie boli rozne - bud som bola len otapena alebo som reagovala tak, ze sa mi chcelo smiat bez priciny 😀