Nakazím sa chrípkou?

2. jan 2024

Dobrý večer, dnes som bola u mamy, ktorá ma chrípku, začala jej dnes( ma dosť intenzívne príznaky), bola som jej doniest lieky. Bola so mnou aj dcéra a dala som jej jesť. Avšak prišla som do kuchyne a myslela som si že nedojedla tak som si povedala že dojem po nej. Ale po čase som prišla na to, že z toho taniera a s tým príborom vlastne jedla moja mama ktorá tam ten tanier položila 5 min predtým. Myslite že sa nakazim? Veľmi sa bojím pretože o 2 dni ideme na dovolenku….😭😭😭

domkakvet
2. jan 2024

Daj si vitaminy a vela ovocia.

viestta
2. jan 2024

Uz to mas jedno, bud ste to chytili vzduchom, alebo nie.

martinka13
2. jan 2024

Čakaj a uvidíš....

lizatko1009
2. jan 2024

To je jedno, ja sa chorým nikdy nevyhýbam ani covidovcom, nemyslím na choroby a som odolný kus, nikdy od nikoho neochoriem a môžem im dávať pusinky

kvietok2891
2. jan 2024

Ako si dopadla sú zdravá?

autor
2. jan 2024

@kvietok2891 zatiaľ Ano, ale si myslím že to je ešte pomerne krátka doba(6h) aby sa ukázali prvé príznaky…

rfrd12
2. jan 2024

Chcete sa vyhnúť chorobe a idete za chorou este aj s dieťaťom 🤦

autor
3. jan 2024

@rfrd12 no tak dovoľte nič v zlom ale mama býva už sama, súrodencov mám všetkých v zahraničí tak kto jej podľa vás mal doniest lieky? Dcéru som brala so sebou preto, lebo som ju nemala kde nechať, muž bol v práci…
Naozaj milujem takých ľudí ktorí obsoltne nemajú pojem o situácii a takto verejne tu budú kydať na druhých

rfrd12
3. jan 2024

😂😂😂 ja verejne kydam? Veď podám lieky ku dveram a idem preč, keď sa bojím choroby. Či je logickejšie ísť dnu aj s deckom, najesť sa tam, tráviť čas a potom sa na nete pýtať, či som sa nenakazila??? Zbohom zdravý rozum.

0silvia0
3. jan 2024

Tak ked odchadzate na dovolenku, a nechces sa nakazit, tak skoda ze si si nedala aspon rusko. Ale tak uz je neskoro, zavisi od tvojej imunity. Drzim palce.

h2
3. jan 2024

Ja viem, že už je neskoro toto písať, ale keď musíš mame odniesť lieky a musíš brať so sebou dieťa, tak by som mame maximálne podala tie lieky, prípadne jedlo, alebo čo by potrebovala, medzi dverami a išla by som preč. Určite by som u nej v kuchyni nedávala dieťaťu jesť, ani ja by som tam nejedla. Bohužiaľ, ak si jedla jej príborom, ktorý ona mala v ústach, tak šanca, že si sa nakazila, je naozaj vysoká.

andreatytler
3. jan 2024

Ak ste tam boli tak dlho ze ste aj jedli, vsetko pochytali ako klucky, taniere, hrnce, rucku od chladnicky, vodovodny kohutik a ruky si umyli az doma ak vobec, tak je velka sanca ze sa nakazis.

bytc20
3. jan 2024

Na co si sla dnu? Ked som minule niesla mame nakup a lieky, ked bola chora, nechala som to pred dverami a zavolala jej, ze nech si to zoberie. Kontakt 0,0. Toto mi pride, ze si mala belmo, ked si sla dnu a este aj s dietatom.

taktotedanie
3. jan 2024

Ano mozes sa kludne nakazit, treba ratat s tym ze dovolenku mat nebudes
A ja by som mamke odporucila si urobit test na covid

lukbe
3. jan 2024

A určite,ak ideš k chorému,aj on aj ty mate mat respirátor. Dnes na to väčšina kašle, ale má to svoj význam. Nevravím, že pomáhať netreba, ale základné veci by ľudia mali vedieť.

simca06022011
3. jan 2024

Bohuzial @rfrd12 ma pravdu, podám nákup, lieky a dovi . Nebudeme sa tam kŕmiť u chorého ak nechcem ochorieť... 🙂 tiež mame rodiny, tuez ochorel niekto, niekto aj xkrat už a nechodíme sa vtedy navštevovať.

Nakaziť sa môžete, ja som dostala covid niekde len za okamih .. nikam nechodím cize najskôr v obchode asi :D a po nikom som nič nejedla. Príznaky do par dni. Dufaj ze máš dobrú imunitu a nič nechytil.
Odporučila by som tiez ten test...

majlo1234
3. jan 2024

Nic to, teraz uz zalezi len na imunite, nabuduce sa urcite vyhni predlzenemu kontaktu v uzavretych priestoroch, ak nemusis.