Kamarátku často boli hlava. Bojím sa ze ma tu hroznú pliagu. Keď idem autom, hneď mam predstavu že havarujeme. To isté vlak, autobus. Proste vždy si vybavujem tie najhoršie predstavy.
Keď mi neodpisuje niekto, hneď mam pocit ze sa na mňa hnevá alebo sa mu niečo stalo ... veľmi sa bojím o svojich blízkych, že ochoreju alebo zomrú. Alebo že ja ochoriem. A v poslednom čase mam veľmi často zlu náladu, keď chcem byť iba v posteli a nič sa mi nechce robiť, je to normálne alebo to mam povedať doktorovi?
Toto nie je normálne a teda mňa by to asi zožralo zaživa, keby som mala takéto pocity, myšlienky. Skús vyhľadať odbornú pomoc.
Ja si tiez predstavujem najhorsi scenar, vsak clovek uz na internete hadam videl vsetko. Ale nijako ma to neobmedzuje, beriem to tak, ze ja tu situaciu ak ma nastat fakt neovplyvnim a len si predstavim seba ako by som sa v tej situacii zachovala, co by som robila normalne bez paniky, treba pocitat so vsetkym a naco sa predtym stresovat, ludia ziju aj tam kde bomby padaju, jeden den sme tu, druhy mozno nie.
Vola sa to psychická choroba. Konkrétne pravdepodobne úzkostná porucha. Treba riešiť s odborníkom. Bude sa to zhoršovať a úplne ti to pokazí život
Smer psychiater,,, ale vážne,,, máš depresiu alebo uzkostnu poruchu, treba to poriešiť.
Predigovanie negativnych udalosti a neprimerany strach je psychickeho charakteru. Navstiv obvodneho, on ta posle dalej, bud psycholog alebo psychiater, pripadne chod priamo k psychiatrovi, kym to neprerastie do niecoho horsieho.
Konzultovala by som to s doktorom, ci psychologom.
Prv ako dospies do stavu, ze aby si blizkych uchranila pred vsetkym moznym, najjednoduchsie bude ich vziat so sebou.
To nemyslim ako zart.