Ak ano, zujimali by ma priznaky ludi, co realne mali toto ochorenie. Ja uz mam tyzden nasledujuce priznaky, bolest hlavy, kychanie, bolest hrdla, potenie, bolest tela. Bez kaslania a teploty. Neviem, ci to moze byt covid. Mojej lekarke sa uz 3den neviem dovolat, na testovanie som sa objednala ako samoplatca az na 7.9. Akurat zistujem ze tu naozaj nic nefunguje. Malo sa testuje, plne kapacity, na test sa dostanete o tyzden. K lekarke ist s s priznakmi nemozem, dovolat sa neda.
Ja to velmi nesledujem, ale myslim, ze pri covide nie je kychanie, prave skor ten silny kasel.. podla toho by som si na tvojom mieste skor myslela, ze som prechladnuta.. drzim palce
@lienocka2808 Pár dní dozadu tu bola presne takáto téma, autorka hľadala niekoho, kto reálne mal Covid. Skús pohľadať. A, samozrejme, dúfam, že budeš v poriadku, ak vôbec nemáš zvýšenú teplotu, tak to s veľkou pravdepodobnosťou bude niečo iné.
@jana_eyre_2 no pekne a sused to, kde schytal?
@janka54321 to neviem..
Prepáčte že som to vymazala, ale som trocha paranoidna čo sa zdravotných problémov mojej širšej rodiny týka, mám pocit že o tom nemám právo písať.. autorke to pošlem do správy..
@lienocka2808 ano poznam z okolia
@lienocka2808 ja mam pocit, ze dnes uz ma covid kadekto, len sa o tom nevie, lebo sa netestuje. Drviva vacsina nema priznaky, cize nema ani dovod sa testovat. U nas na sidliskovu fb pisal chalan, ktory sa dal testovat ako samoplatitel len preto, lebo ho skriabalo v krku, nasledne mal dva dni teploty. Nic viac, citi sa ok, nebol v zahranici, tak mu ani nedali termin na to neplatene testovanie. A je pozitivny, tak pisal, kedy a kde bol, aby upozornil ludi (v dobrom), ze s nim mohli prist do kontaktu.
Dalsia znama mala dva dni horucky, potom ju to preslo,, bola objednana a uz to chcela zrusit, ze je vlastne ok, ale nezrusila a tiez pozitivna.
Kolko ludi ale ani teplotu nema a ma covid, zistia ho len napriklad testovanim ako rodinneho prislusnika niekoho, u koho je potvrdeny, cize ktovie. Pre istotu by som sa nestretavala hlavne so starsimi z rodiny, prip. z okolia, kedze starsi maju ozaj problem zvladnut to tak, ako my mladi. Drzim palce.
@taga samozrejme, ze pri covide moze byt aj kychanie...
@h2 a takisto vobec nemusi byt zvysena teplota...
Ved kopec ludi to ma uplne bez priznakov, niekto ma len bolest hrdla, niekto kasel, niekto nadchu a kychanie, niekto k tomu horucku, bolest hlavy, tela...niekto problemy s dychanim...a niekto to neda...
Ale neda sa povedat, ze pri covide nie je kychanie alebo ze pri covide byva teplota.
Co organizmus, to iny priebeh.
Moji znami - rodina v zahranici, mali vsetci covid, rodicia cca 35r ako tazku chripku, 10r dieta len ako prechladnutie, bez teploty, bez kasla, a druhe dieta 1,5r malo vysoku horucku niekolko dni...bez kasla, bez soplikov...proste kazdy inak...
@lienocka2808 To je sila ako dlho sa musi cakat. Ved ak to mas nakazis kopu ludi ak chodis napriklad do prace.
Drzim palce aby to tak nebolo. Daj vediet ked budes mat test hotovy,
@lienocka2808 ak ta majú testovať až 7.9. je možné, že aj keby si to mala (už týždeň máš nejaké priznaky + 7 dni do testovania), tak vo výteroch nič nenájdu. Skôr by dom sla na test z krvi na protilátky, je to aj lacnejšie.
@lienocka2808 ved to, testovanie vam daju termin o tyzden, to ma aky vyznam, a to si platim 70eur. Uz mozem byt kludne v nedelu negativna. Ale je to zvlastne, takto som sa nikdy necitila a to som neni paranoidna. Kychanie, sopel, bolest hrdla, svrbenie podnebia, tupa bolest hlavy a svalov. Meniace sa priznaky, 2 hodiny sa citim ok, potom pol dna lezim. Odkedy mam priznaky, som iba doma. Aj som si myslela, ze to mize byt alergia, ale nepasuju mi tam tie bolesti hrdla, hlavy, svalov.Partner a syn su ok. Dnes rano ma konecne neboli hlava. V nedelu mam test, vysledky do utorka, dam tu potom vediet. Dakujem velmi pekne za odpovede.
@lienocka2808 tu vo Švédsku to malo veľa mojich známych. Ako jeden z príznakov ktorý sa často vyskytuje a je iný ako pri chrípke je strata čuchu a chuti. Ak nemáš chuť a čuch - môžeš si byt skoro istá že to máš .
@hettinka bohuzial, test PCR mam uz zaplateny (pozaduju platbu vopred) a peniaze sa nevracaju. Ked bude negativny, tak si asi zaplatim aj test na protilatky. Co uz. :(
@lienka77 chut a cuch zatial mam. Lenze to spektrum priznakov, co tak citam je tak velke, ze v podstate uz ani netusime, co je chripka, alergia a covid.
@lienocka2808 ak mas doveru, mala by si mat test na protilatky zadarmo v ramci preventivky. Skus
@lienocka2808 nie si alergicka ?
@lienocka2808 najhorsie na tom je, že lekári poriadne neordinuju, s príznakmi tam ani človek nemôže ist, testovanie je neskoré a drahé, tak kopu ľudí presedi doma covid/chrípku s paralenom a strachom. Veď toto je na hlavu. Mali byt špeciálne ambulancie, kam môžeš normálne prísť a riesia lieky, postup, testy, proste všetko. A nie že je v tom človek sám.
Ja už sa bojim, keď začne škola a ja alebo syn dostaneme sople, alebo teplotu, čo budem robiť. Mame ostať doma, ale to nie je len tak, kto to ospravedlní v škole, v práci a ako sa mám doma potom “liečiť”, čo starí rodičia, ktorí bývajú s nami v dome...
V súvislosti s Covidom, napr. kamarátka robí v školskej jedálni. A hygiena im dala jedny pravidlá, potom z ministerstva školstva prišli nejaké iné pravidlá. Akože fasa. A či je to realizovateľné, to nikoho netrápi.
@unicornlady opatrenia vymýšľajú ľudia, ktorí v živote normálne nepracovali vo fabrike, v škole, v restike, v obchode...
Minister školstva napríklad je obuvník, vizazista, “právnik” a aktivista, v živote neoducil školský rok a od odborníka ma daleko.
@november1111 aj bolesť hlavy, únava, vracanie... a viem ja posúdiť doma, či to je už choroba, alebo sa len dieťa viac unavilo, mení sa tlak, niečo blbe zjedlo... a kto mi dá razítko do roboty, keď ho nechám 1-2 dni doma, aby som videla, ako sa to vyvíja? To si mám vždy brat dovolenku? Toľko jej ani nemám, aby som mohla len tak brat 1-2 dni.
@lienocka2808 u lekárky som bola aj s príznakmi, aj s cest. Anamnezou.... Na covid ma objednala priamo ona a z ruvz mi volali kvôli termínu. Tiež týždeň. Treba nepanikarit a skontaktovať sa s praktickým.
@november1111 my bývame so starými rodičmi tiež, ale mama ešte robí a otcovi ho chorého nemôžem nechať na starosť, jednak už má svoj vek a nedá sa už spoľahnúť, jednak by mohol ešte tiež chytiť od syna chorobu a to by som si vyčítala.
Syn ma13, keď je zdravý, vie byt doma sám, ale chorého ho predsa samého nenechám. A ešte ak bytí bol vírus, kde horúčku môžeš dostať aj náhle.
@simca06022011 s príznakmi nemáš čo chodiť po doktoroch. Len volať!
ja toto tiez teraz riesim ale asi nevyriesim 🙂
vratili sme sa v nedelu z talianska a vsetci prechladnuti. najmensia mala dva dni zvysenu teplotu a priesvitny soplik. teraz uz jej nic nie. najmladsi syn mal jeden den teplotu okolo 37 a je zahuhnany, ale sopel mu netecie on je ale aj alergik, tak tazko unho odhadnut ci je to nadcha alebo alergia. druhy syn sa rano vysmrka a potom uz je cely den v pohode. najstarsi syn bol na tom najhorsie, ten mal okolo 38, bolelo ho brusko a obcas si odkasle. dnes uz ma len trochu sopel. on ma ale vazne autoimunitne ochorenie, tak virozy horsie znasa.
muzovi nie je nic a ja som dva dni kychala a soplila. dnes som uz tiez fit.
taaakze, otazka znie, komu toto znie ako covid? a ma pocit ze je nutne navstivit dr ci ist na testy?
lebo za mna to je uplne obycajna nadcha.
@lienocka2808 prednostne ale na testovanie idú pacienti ktorí majú príznaky a kontakty pozitívnych pacientov....inak ty pokiaľ si nebola v zahraničí alebo naozaj v kontakte komu diagnostikovali že je pozitívny - tak tebe by test ani nerobili....hlavný príznak ak už sú príznaky - je práve kašel a horúčka...u teba to na Covid vôbec nevypadá...
@lienocka2808 my sme teraz boli v Štúrove a sme boli u lekára....a tam robili testy za 20 eur, ako samoplatca. Takže riadny rozdiel....to len na okraj...
@mogaa ale ten bratislavsky poslanec tiez nemal kasel... ani cestovatelsku anamnezu ci kontakt s nakazenym 🤷♀️ Napriek tomu bil pozitivny (aj na hlupost, nielen Covid). Priznaky su tak roznorode, ze fakt sa neda povedat....
Zavolaj na RUVZ