Nahrávanie rozhovoru lekárom

22. jún 2024

Chcem sa spýtať, či podľa vás musí psychiater oboznámiť pacienta, že si rozhovor nahráva alebo nie. Bola som hospitalizovana a nariadili mi rozhovor s cvokarom, ktorý som vyslovene odmietala. No nerešpektovali ma. Poslali mi ho na izbu.
Vraj to bude nezáväzný rozhovor.
V prepustacej správe však bolo odslova doslova, čo som mu hovorila. Z toho som usúdila, že si ma nahrával.
Mal na to právo? Nemala som byť oboznámena s tým, že to bude nahravane?

syslik81
22. jún 2024

akekolvek nahravanie musi byt dopredu oznamene

anjelicek26
22. jún 2024

Možno ma dobru pamäť...

autor
22. jún 2024

@anjelicek26 tak takúto pamäť by som chcela veru mat aj ja

doriiis
22. jún 2024

Aj ja si pamätám všetko,čo mi povedia.Ak ma to zaujima.A?
Možno si len trochu paranoidna

13uzivatelka11
22. jún 2024

Keď si pamätáš ty od slova do slova co si hovorila, prečo si to nemohol on pamätať, ak hneď ako vyšiel z izby si to zapísal?

majkabambulik
22. jún 2024

Plne chapeme tvoje rozhorcenie, no pokial ide o tak specificke oddelenie ako je psychiatria, mozu tam byt ine pravidla. Lekar sa len chce kryt keby sa ti nieco stalo. Riesili sme tu nedavno jednu mamicku, ktora brala psychiatricke lieky a psychiater jej zmenil liecbu. Prisla za nim, ze nove lieky jej sposobuju suicidalne samovrazedne sklony. Trvalo to par mesiacov, no lekar psychiater to neriesil. Tato mamicka nechala batoliatko a spachala samovrazdu. Pribuzdni to chceli riesit. Zial, tento lekar nezapisal do karty, ze pacientka sa mu fakt stazovala na nove lieky , no a ako vieme, z druheho sveta uz nic nikto nikomu nedosvedci.... Vieme sice ze pripadna sankcia lekarovi jej zivot uz nevrati,no co nie je zapisane tak to ani nikdy nebolo-tak sa k tomu postavil dany lekar a pribuzdnym ostavaju len oci pre plac. To je len kratke vysvetlenie preco si to mozno tam nasla tak detailne zapisane. Tento nezavazny rozhovor nebola spoved v spovedelnici kde knaz ani keby ho mucili tak nic nesmie povedat nikomu menovite o osobe xy, Toto bolo oficialne odborne vysetrenie, nazvat ho mohli akokolvek kvetnato, je to oficialne nemocnica a z toho musis do buducna vychadzat. Skore uzdravenie!

jaskolka
22. jún 2024

Veľmi pochybujem, že by si práve teba lekár nahrával, veď je to nezmysel. Skôr premýšľam, aký dôvod si mala na to, aby si odmietala takéto vyšetrenie "cvokarom". Lebo podľa štýlu tvojho príspevku zrejme potrebuješ odbornú liečbu,toto pôsobí až paranoidne, čo riešiš.
Psychiater je normálny odborný lekár, nie "cvokar" ako sa ich nepekne nazýva. A nie je žiaden dôvod sa hanbiť za to, že človek využíva aj pomoc takýchto odborníkov.

magimi
22. jún 2024

Chcem len povedať, že práve psychiatria je odbor, kde je potrebné zaznamenať veci tak, ako to pacient povedal, čiže oni už to tak ukladajú do hlavy. Vôbec ťa nemusel nahrávať...Okrem toho pacienti s rovnakou diagnózou často opisujú svoje pocity podobne. Aj to mohlo zavážiť, že to bolo takmer presne to, čo si povedala.
Inak by lekár mal pacienta oboznámiť s tým , že ho bude nahrávať a žiadať súhlas

dadis
23. jún 2024

V psychiatrii aje dolezite reprodukovat presne, co pacient povie, je to dolezita sucast diagnostiky. Je to akoby internista do zdravotnej karty nezapisal napr. vysledky z biochemie, tazko by sa pptom urcovala diagnoza a progres ochorenia. Robia to preto, lebo ti chcu pomoct a liecit ta