Pekný večer baby, chcem sa vás opýtať tie ktoré máte skúsenosti so skin-cap krémom (je taký v modro-bielej krabičke, na atopický ekzém, lupienku a pod.) či neviete o nejakej náhrade za tento krém. Keďže je jar a ja som zas cela doskrabaná, kvôli tomu že som atopik, tento krém mi jediný zaberá. Dlhé roky ho používam, maste od kožnej mi nezabrali nikdy, čiže sa liečim takto, tým, čo mám osvedčené. Lenže tento krém lekár nepredpisuje, takze si ho musím hradiť z vlastného vrecka v plnej sume. A ten krém v niektorých lekárňach stojí až 20€. Ja tie krémy spotrebujem aj 2 kým si dám kozu dokopy, lebo si musim natierať asi polku tela. Preto sa vás pytam, prosím neviete o nejakej lacnejšej alternatíve s podobným zložením ako má tento krémik? Alebo niečo čo má podobný efekt že stiahne naozaj ten ekzém? Zinkové a podobné maste mi na to nezaberaju ekzém mi začne mokvať z toho.
Dakujem Vám veľmi pekne 🙂
@janage dakujem objednala som 🙏🏼 Zachránili ste má lebo ja všade aj keď pozriem na nete nájdem za min. 19€ všade stojí okolo 20€ a niekde aj 24€...
@arabellka1 nie ale hľadám keď tak niečo cenovo prijateľnejšie.. nie drahšie
Baby a čo hovoríte na soľný krém? Nemáte tu žiadna z vás skúsenosti ? Čítala som že to je na podobnej báze ako funguje ten skin cap, teda nie úplne ale cenovo je to úplne niekde inde... videla som aj za 7€. Ale nemám žiadne skúsenosti ani neviem o nikom kto by mal. Prosím dajte info 🙂
@gabika0825 solný ta bude stiiiipat a ja som slkúšala ešte curiosin gel ale vrátili sme sa ku skin cap
@gabika0825 neskusala si nahodou sprej?ono cena je vyssia,ale vydrzi dlho. Mne zaberal viac ako krem a drzal aj polroka. Nevravim,ze ho pouzivam 3krat denne...
@botka19 pri kréme je to v zmysle, že možno zmyť, teda nie že je nutné zmyť. Práve sa myslí, že by si nemala v tom čase ruky umývať, aby si ho nezmyla. My sme skúšali aj sprej, ale na dlane za mňa nie je dobrý.
Krém sa nanesie 2-3x denne na pokožku. Po 15 minútach je možné prípravok opláchnuť. Proces sa má opakovať podľa potreby. Taký je aspoň slovenský preklad na príbalovej inštrukcii
@janage tak aj skin cap štípe na začiatku ako sa nanesie hlavne ak je tá koža mokvava... ja momentálne tým že je jar hneď mi skáče ekzém. Neviem ani z čoho ho mám, ale mám to aj genetické lebo aj moja mama bola do pôrodu silný atopik... potom jej to zmizlo. A tehotná ešte neplánujem byt 😃 takze sa s tým musim nejak takto vysporiadať ale je to akože fakt finančne náročné. Beriem aj tabletky na alergiu z lekárne, ale nepomáha. No pre istotu. Som už zúfalá už fakt neviem čo skusit
@janage No ja ho používam tak že už aj keď ekzém zmizne tak ešte natieram tie miesta kde som to mala, aby sa tá koža ešte regenerovala. Inak sa to hneď vráti.
@botka19 sprej som skúšala ešte veľmi dávno, možno úplne na začiatku používania tejto značky, lebo som netušila že existuje krém. No a v lekárni mi dali sprej a myslela som že odpadnem . Vtedy som mala mokvavy ekzém na rukách proste celé ruky vysypané. Som to nastriekala a som myslela že idem škriabať steny jak to stipalo. No bolo to moc. Čiže odvtedy sprej radšej nie
@gabika0825 ale tam sa píše, že to nemáš používať na výrazne poškodenú kožu. Ak máš mokvavé tak obklad alebo kupeľ hypermangán potom keď zaschne daj si zarobiť v lekárni tanínovú pastu alebo púder (ten ako schne sa osypáva) to ti skľudní. A potom ten skin cap. Inak mojej aj na rôzne miesta na tele zaberajú rôzne prípravky ani nemôže na všetko jeden
@janage mne hypermangan nikdy nepomohol. Všetko má po ňom svrbelo. Ten sprej koniec koncov pomohol, len na začiatku ako som to vyskúšala prvý krát má to neskutočne stipalo. Po týždni som bola ok. Len potom som zistila že je krém a ten mi pomáha na ekzém v hoci akom štádiu. Čiže vždy do 3 dni je preč. Ani maste od kožnej mi nikdy nepomohli dokonca som sa musela obvazovat a aj tak hovno platne
@janage a nehovorím o tom že som si to musela patlať iba na Noc lebo to smrdelo neskutočne, nedalo sa to umyť, stále tá masť tam bola. Fuj. Tento kremík vonia môžem si ho dať aj ráno po sprche a nesmrdim. A je účinný
@gabika0825 jasne. nám ešte pomáfa sudokrem, vittela ictamo - to ti nefarbí a kúpele v soli kawar - sol z mŕtveho mora.
Moja chytila na ruku MRSA a to je ešte ďalšie trápenie. A palce na nohách, keď začnú sa praskliny robiť, koža šúpať, no amen tma ani skin cap a napr. ani na dyshidrozu nezabral.
Naozaj je to veľmi individuálne. Ten tanín je antioxidanrt nešípe je mierne do žlta a v pohode sa sá oprať.
@janage No sudokrem u mna takisto nič. Mne tieto hutné maste čo majú údajne vysušovat tak mne to nič nerobí... proste každému vyhovuje niečo ine
@janage len mám z toho dolepenú kožu a je to nepríjemne potom má to začne ešte viac svrbiet
@gabika0825 kupuj on line da sa aj za 13e nájsť a kup rovno 2 nech máš poštovné zdarma😉