Náhrada za Biseptol, pneumokoky

alex2019
9. jún 2024

Ahojte, mam opakovane sople a kasle od deti, jeden chodi do skolky a vzdy nieco donesie, druhy je mensi a stale ma sople. Minuly tyzden sa mi zapalilo oko, bolo to dost neprijemne tak som isla k lekarke. Nakolko Uniflox som si kvapkala do nosa asi 3 tyzdne predtym tak mi dala do oka aj nosa (mala som aj sopel) Pamycon a este do oka framykoin a spravila vytery.
Nakolko mi vo vyteroch nasli v nose pneumokoky tak mi predpisala Biseptol. Problem je, ze pri ale aj po uzivani Biseptolu je pokozka extremne citliva na svetlo, vraj sa tvoria bolave vyrazky a flaky. Boli sme teraz cez vikend na chate (lekarka povedala, ze to je ok) a o 10 dni ideme do chorvatska. Tj bojim sa to teraz brat lebo neviem sa velmi slnku vyhnut, takisto som s mladsim cele dni sama doma, musim starsiho brat zo skolky, proste neviem si predstavit ako by som sa slnku vyhla.
Nemate s tymto skusenosti? dali Vam niekedy aj daco ine na pneumokoky co zabralo? Existuju atb kde staci na cas brania sa tak normalne vyhnut slnku (ze tam nehrozi nejaka extremna reakcia)? Budem volat zajtra lekarke samozrejme, nehladam na Modrom koniku nejaku diagnozu, len teda by ma zaujimalo, ze ako ini (a ich lekar) riesili podobnu situaciu.
Inak ten Pamycon mi celkom pomohol, oko mam teraz ciste, hoci zacinam mat pocit akoby ma v nom daco zase ominalo, aj ked vobec nie je cervene, tak uz tiez neviem co si o tom mysliet..
Dakujem za rady.

egonsk
9. jún 2024

@alex2019 Je vela druhov ATB, doktorka ti da ine. Ja som na biseptol a zopar dalsich ATB alergicky, takze tiez mi musela od detstva davat ine.

luccija
9. jún 2024

@alex2019 už si ho mohla brať🙂zase do škôlky slnko nevadí.Viac x som brala Biseptol a žiadny problem

alex2019
autor
9. jún 2024

@luccija no lekarnicka vyslovene povedala nech to neberiem kym sa neviem 100% slnku vyhnut, a teraz este do zajtra mam aj ten pamycon..