Náhle zmeny v menštruačnom cykle

8. dec 2019

Zdravím žienky, dievčatá, dámy.
Chcela by som zistiť, či ste sa stretli s niečím podobným ako ja. Onedlho budem mať 18 a v mojom menštruačným cykle nastali zmeny.
Vždy som mala menzes taký, že som ani nevedela, že prichádza. Maximálne som bola nepríjemná na ľudí alebo plačlivá ale inak nič. Pred asi troma mesiacmi som mala prvý pohlavný styk (vždy je chránený čiže šanca, že by som bola tehotná je minimálna) a môj menzes sa zmenil.
Prvý menzes po styku bol taký ako predtým až na to, že meškal asi 4 dni, čo sa mne nestáva max. 1-2 dni, ale vraj po prvom styku dostane telo akýsi šok a mrcha trošku mešká.
Druhý cyklus bol iný. Dva týždne pred ním ma neskutočne začali bolieť prsia, hrozne som bola precitlivelá, nervózna, nahnevaná pre nič za nič, čo sa mi nikdy nestalo. Už som sa bála, že som naozaj tehotná ale potom došlo krvácanie a bolo také ako vždy. Všetky príznaky naraz zmizli.
Očakávam mrchu okolo 14.12. V čase ovulácie ma začali bolieť kríže, najviac v ten najplodnejších deň. Teraz asi štyri dni dozadu pociťujem, že som neskutočne rozpálená. Teplotu mám zvýšenú a prsia zase boľavé.
Takže sa pýtam. Myslíte, že je to dospievaním? Alebo aký máte názor vy? Stretli ste sa s niečím podobným? Nejde mi do hlavy, že by sa to zmenilo takto náhle ale aj tak som zvedavá na vaše názory. Každopádne mám v pláne to aj prekonzultovať s lekárom len najskôr chcem vedieť či sa to deje aj Vám (prípadne dialo).

modrykoniicek
8. dec 2019

Je to úplne v poriadku pokiaľ menštruuješ.Meškajúca MS je tak po týždni.Dovtedy sa to považuje za normálne a to čo opisuješ je PMS predmenštruačný syndróm.
Raz ťa môžu bolieť prsia, môžeš byť malátna, podráždená a niekedy ti nemusí byť nič.
Je to v poriadku 🙂
Vekom sa to ešte milionkrát zmení.
Podstatné je, že menštruuješ.

siska53
9. dec 2019

Ono to stale kolise.. priznaky sa mozu menit.. casom.by to malo byt stabilnejsie, ale po nejakom case moze nastat opat zmena.