Náhle zmeny pulzu (tachykardia)

detto707
6. máj 2021

Ahoj Krásny deň večer Žienky
Mám problém s pulzom
Vždy som mala nízky tlak nízky pulz 43-52 ale cca 2-3x mi vyskočí pulz na 146/198 na (2-4minuty) To ešte ako tak zvládam v pohode....(zvykne mi pulz vyskočiť aj po prehĺtaní)
Lenže mám vážne stavy keď z 40- vyskočí na 198 potom sa to ukľudní a po 15 min zase z 40-na 198 a keď to mám takto cca 2hodky tak
tŕpnutie rúk tváre mravcenie nôh
Pociťujem nutkanie na vracanie stolicu
Bolesť hlavy neviem otvoriť oči atď ....
Mali ste takéto záchvaty?Co Vám zistili ?
Čo Vám pomohlo?
Ďakujem za rady odpovede🥰

lenuska9999
6. máj 2021

@detto707 určite choď čím skôr ku kardiológovi. Potrebuješ riadne vyšetriť, tu ti nikto diagnózu nestanovi. Ale inak ja som prekonala pred mesiacom Covid a mám tiež problémy so srdcom. Akurát moje búšenie netrvá dve hodiny ale Max 15 minút a srdce má nepravidelný rytmus. Teraz chodím po vyšetreniach. Netreba to zanedbávať.

zabludenadusa
6. máj 2021

Nie je to normálne a budeš musieť ísť čím skôr ku kardiológovi a absolvovať rôzne vyšetrenia ako EKG, Echo, Holter a možno neskôr aj invazívnejšie (napr. na arytmológii, kde ti môžu umelo vyvolať tu arytmiu aby vedeli z akého miesta na srdci pochádza a následne to riešiť). Príčiny môžu byť rôzne, od samotných problémov na srdci, cez dráždenie nervov alebo iný nervový pôvod, štítna žľaza, až po minerálové (hlavne draslík, vápnik, sodík, magnézium) alebo iné nerovnováhy v krvi (napr. glukóza). Nič z toho nevyšetríš doma a treba pochodiť tie nepríjemné ambulancie. Ak by ti v ambulancii povedali, že si v poriadku, tak navštív inú ambulanciu, lebo nie je to v poriadku.

bobricek1979
6. máj 2021

@detto707 smer kardiológ urýchlene

alexandra2010
7. máj 2021

potrebujes 24 hod Holter EKG. Mas to denne, mas sancu ze sa to zachyti a uvidi ktory typ Tachykardie to je. Plus Echo.

irusa
7. máj 2021

skontrolovať štítnu, -endokrinologia, kardiologia, neurologia - test na tetániu ( aj takto sa prejavujú tetanické záchvaty )

llenka014
7. máj 2021

@lenuska9999 to iste aj ja po covide búšenie vynechsvsnie vyšetrenia mám už za sebou aj holter

lenuska9999
7. máj 2021

@llenka014 A čo ti zistili?

llenka014
7. máj 2021

@lenuska9999 sklon k sinusovej tachykardii

palisko
7. máj 2021

Presne pre toto som odložil múdre hodinky na policu. Nemerajú presne, zistil som to porovnávaním s tlakomerom Omron, takým čo používajú aj lekári. Moje ešte merajú aj tlak a SPO2.
Ak sa cítiš zle, určite choď k lekárovi. Strieľať tu diagnózy od pása nie je vhodné. Zbytočne by si sa rozrušila. Je veľa príčin prečo sa ti to deje a lekári sú na to študovaní aby odhalli príčinu.

blableblu
17. apr 2022

@detto707 ja by som povedala že to tie hodinky ukazujú zle lebo aj švagriná ich má a tiež jej to robí strasne skoky a keď si ich dá joc kto iný tiež tie tepy preskakuju tak náhle napr zo 68hned na 105za sekundu 🙈😂

blableblu
17. apr 2022

@palisko asi tak v živote som preto nechcela takéto hodinky podľa mna to človeka iba dokáže viac načítať a vystresovať začne sa na to sústrediť a tep jasný 😂🙈