Náhle závraty, zvýšený tlak a točenie hlavy. Poradíte?

jaruska18
17. okt 2014

Ahojte, pisem vam tu o svojej mamine. Pred tyzdnom v piatok jej este nic nebolo. A z nicoho nic jej zosralo velmi zle az sa triasla. Mala tlak 195/135 a tep 144 krat za minutu. Dali jej lueky na znizenie tlaku,nechali si ju 3 hodinky tam a pislali domov. Cez vikend bola doma ale stale mala zavraty,tocila sa jej hlava. V pondelok isla na neurologiu,odtal ju poslali do nemocnice. Povedali ze to bude krcnou chrbticou. Uz 5 dni je v nemocnici,robili jej rozne vysetrenia aj krcnej chrbtice,aj mozgu,aj ct a vsetko bolo v poriadkum. Vcera jej robili este sono krku nejake zili alebo take nieco..a zistili jej ze na jednej stane nieco ma ale to tam aj ma byt,no na druhej jej to chyba. Zavraty ma stale, nahle zvysenie tepu,naval tepla. A este aby som nezabudla minuly piatok ked sa jej to stalo prvykrat tak dostala menstruaciu,z nicoho nic sa jej zastavila a odvtedy jej je tak. Nestretli ste sa s tym niekto?dakujem :(

mahulenka87
17. okt 2014

a na kardiológiu ju neposlali? môže šarapatiť aj srdiečko... Alebo menopauza? Možno viac faktorov sa jej spojilo... Hormóny pri menopauze nabúrali aj ptak, nával tepla... Skús sa poradiť aj s gynekológom (kludne aj tvojim), či sa s tým stretol. Snáď to nebude nič vážne 😉

silvik1
17. okt 2014

ja som mala závraty, bolenie hlavy a zistili mi zablokované dva krčné stavce. bolo to vo februári a rehabilitujem dodnes a ešte aj budem. po každom závrate (raz sa mi hlava točila celý deň) som mala vždy zvýšený tlak aj tep (inak mám tlak nízky), bolo to hlavne tou úzkosťou.
tiež som absolvoval MR mozgu a krčnej chrbtici + röntgen. mojej /teraz už bývalej/ neurologičke stačil zo všetkého len popis, čiže snímky nikdy nevidela, a keďže v popise bolo, že je všetko OK vo veľkom mi nasadila antidepresíva, aj diagnózu mi vymyslela - vraj úzkostná porucha so somatizáciu. z fleku som ju vymenila za iného doktora, ktorý chcel vidieť CD z MR-ka aj snímky, urobil ešte ďalšie vyšetrenia a hneď zistil zablokované stavce (druhý a šiesty) + "podráždené" nervy. dostala som dokopy 10 obstekov do hlavy a ako som už písala rehabilitáciu.
som sa rozpísala, ale čo som tým chcela povedať je, že popisy vyšetrení nie sú neomylné, takže je fajn mať lekára, ktorý si reálne pozrie snímky.

bonaqa2013
17. okt 2014

Závraty a zvýšený tlak a tep má aj moja mama a ona má problémy so srdiečkom. Lieči sa, má niekoľko liekov a niekedy jej príde tak zle, že musíme zavolať 112. Minule mala tlak 240/150. Zobrali ju a o 3 hodiny bola naspať.
Ale ak má maminka po 40, alebo dokonca tesne pred 50, tak to možu byť aj hormonálne zmeny. Niekomu dokážu narobiť poriadne problémy.

nutrimas
17. okt 2014

@jaruska18 - Pricin moze byt viac, tu by ale mali zistit v prvom rade lekari, kedze je teraz pod ich dohladom. Potom uz je na mamine samotnej aku cestu si vyberie...Ci bude pasivne prijimat lieky, ktr. len potlacia nasledok alebo sa bude snazit odstranit tu hlavnu pricinu inym ako medikamentoznym sposobom.
Jednou z pricin vysokeho tlaku mozu byt aj oblicky, nech sa mamina dozaduje aj vysetrenia obliciek, sono, labor. vysetrenie mocu atd. Pre posilnenie obliciek je velmi ucinny z prirodnych zdrojov napr. petrzlenovy olej.
Pri hormonalnych zmenach a na dosiahnutie hormon.rovnovahy je zasa vhodny pupalkovy olej, celkovo harmonizuje zenske vnutro, pomaha pri menopauze, bolestivej, nepravid.,menstruacii, myomoch, cystach, neplodnosti atd.
Navaly tepla pomaha prekonat salvia, je dobre pravidlne pit caj.
Oleje, pokial su 100% lisovane za studena, sa odporucaju uzivat aj dlhodobo, 1KL rano a vecer, mozu sa navzajom kombinovat v relevantnom pomere.
Taktiez chrbtica moze byt jednou z moznych pricin. Neviem, ake vysetrenia presne mamine robili, no dozadujte sa aj magnet.rezonancie, pripadne prekonzultujte stav s viacerymi lekarmi.
Na odblokovanie krcnej chrbtice, ktr. najcastejsie sposobuje tieto problemy, je velmi vhodna jap.tlak. masaz shiatsu.Je vhodne ju absolvovat niekolkokrat a potom nezabudat pravidelne cvicit, stacia jednoduche kruzive pohyby, aby sa okolite svalstvo prekrvilo.
Prevadzkujeme Liecebne a regener. studio, kde nasim klientom ponukame rozne druhy masazi, cvicime SM system, a venujeme sa aj vyzivovemu poradenstvu. Ak by ste mali nejake otazky, pokojne nas kontaktuje, radi vam poradime, ak to bude v nasich moznostiach.

terapiabachovky
17. okt 2014

Dobrý deň súhlasím, až po vyšetreniach je možné niečo odporúčiť...ak by sa to týkalo tlaku, hormonálnych zmien, tak by som odporúčala Estrozin do firmy Diochi.

Alebo by som mohla spraviť takú komplexnú analýzu zdravotného stavu.

Ak by ste mali záujem, tak mi napíšte do IP.