Náhla slabosť nôh a rúk, pády

24. feb 2021

Dobry den,
🙏prosim ma niekto skusenost s nahlou slabostou noh a ruk?
Ta slabost (bezmocnost udrzat sa) prichadza necakane a po nej pad, zvacsa do strany alebo dozadu..... a vsetko pri plnom vedomi. Vylucene su uz vysetreniami: myasthenia gravis, epilepsia, tetania, chudokrvnost, tiez sa nejedna o nedostatocny pitny rezim ani mrakoty ani nedostatok magnezia. Co to sposobuje? Co to moze byt?

simsalabim
24. feb 2021

MR mozgu robili? Moja maminka mala najskor podobne priznaky, neskor ojedinele epilepticke zachvaty a bol to nador na mozgu.

angela85
24. feb 2021

Krčma chrbtica?

elenita
24. feb 2021

No mne napadla skleroza multiplex...

autor
24. feb 2021

@simsalabim pisem ip.

terezka1947
24. feb 2021

O koho sa jedna,resp.aky vek?
U mojho svokra takto zacinal parkinsonov syndrom.
Vsetko si cca za 2r presiel,milion vysetreni na vsetko,az jeden mlady lekar len taky tip dal...a potvtdilo sa to.

autor
24. feb 2021

@elenita niesu loziska ako pri SM-ke.

autor
24. feb 2021
terezka1947
24. feb 2021

No neviem,ci to suvisi s vekom.
Svokor z nicoho nic odpadol-spadol,hocikedy.
Nebola to parkinsonova choroba,bol to parkinsonov syndrom,je to ojedinela dg a bohuzial,nereaguju na to lieky tak dobre a ucinne ako na parkinsona.

bonnie_clide
24. feb 2021

MR bola robena? Napadla mi skleroza multiplex

lienocka2808
24. feb 2021

@bonnie_clide ak nema lezie, co pise, ze bolo na MR vylucene tak sklerozu nema. Este ma hohuzial napadlo ALS, tam nie je nalez na MR, diagnostikuje sa to len na zaklade priznakov a EEG.

senta_sofia
24. feb 2021

Menierov syndrom

autor
24. feb 2021

@lienocka2808 ALS myslim nema take nahle stavy a medzi nimi ok, potom zas a zas.

slniecko_12
25. feb 2021

A nizky krvny tlak to nemoze byt? Mala som nieco podobne.

lienocka2808
25. feb 2021

Ano ALS ma progresivny charakter, ale urxite na evokovane potencialy by ta mali poznat. Este vylucit metabolicke choroby.

autor
25. feb 2021

@slniecko_12 netoci sa hlava. Zo stavu úplnej sily zrazu slabosť nôh, rúk a pád.

autor
25. feb 2021

@senta_sofia pri ňom je aj problém so sluchom, ale to práveže nemá. Počuje aj všetko za dverami. Žiadne pískanie v ušiach, nedoslýchavisť ani tlaky

babababka
25. feb 2021

Hypoglykémia?

terezka1947
25. feb 2021

A nestazuje sa aspon sem tam na slabost svalov na rukach,nohach?

autor
25. feb 2021

@terezka1947 nie, cisto len pri necakanom pade.

autor
25. feb 2021

@babababka preverim. Cukrovku nema, no citam na nete aj info, ze sa vyskytuje aj u necukrovkarov.

petrazak
25. feb 2021

Pompeho choroba suvisi so slabostou vo svaloch, tam treba vysetrenia hlavne zo suchej kvapki krvi. Drzim palce

autor
25. feb 2021

@petrazak citala som teraz, no ta slabost je iba akoby zrazu a odide.

petrazak
25. feb 2021

Tak mozno je to neurologickeho razu, naozaj treba vysetrenia, tu je to stale len o triafani naslepo a neistote...Vsetko bude fajn uvidite 😊 nemajte strach, ten Vam nepomoze

autor
28. feb 2021

@petrazak neurolog nic nenasiel. Vsetky mozne vysetrenia su uz absolvovane a nikto nevie najst pricinu.

simsalabim
28. feb 2021

A opakuje sa to? Bol dalsi zachvat od kedy sme si pisali? Ak su vysetrenia Ok mozno to chce ozaj iba cas.... a este ma teraz napadlo, ze ja som raz opred rokmi odpadla a skumali dokladne vselico (aj kvoli maminmu nadoru) a nic nenasli a nakoniec to uzavreli ako podrazdeny nervus vagus, lebo som odpadla po potrebe. Ze sa to stava, je to zdokumentovane ako bezne. Odvtedy presli roky a sem tam sa mi podobny stav zopakuje, odpadnutiu som sa ale uz vyhla tym, ze na wc nejdem, kym to neprejde. Nejako ten stav dokazem rozpoznat. Stava sa mi to tak 2-3x do roka. Tak mi odporucil neurolog (inak tam chodim vynimocne kvoli migrene). Nestava sa to tak aj tu? Lebo si spominala pad na umyvadlo, tak na napadlo, ze bol v kupelni....

milstr
17. feb 2022

Dobrý deň, máte niečo nové v zistení u lekára, viem dobre o com píšete, mávam to ja už min 20 rokov mam po 50tkea aj môj syn asi od 2,5 roka. Lekár na nič neprišiel. Tiež som chodil na rôzne vyšetrenia