Ahojte , prosim poradte ak ste mali niekto podobne tazkosti , k lekarovi sa samozrejme chystam a uz som aj bola a vsetko ok vraj mi moze klesnut tlak, ide o to ze vcera mi prislo naraz uplne slabo , na odpadnutie, sedela som nie stala, trvalo to par sekund potom preslo , sem tam sa mi to uz stalo alebo to take ako vcera , mavam taketo blbe stavy uz dlhsie , v poslednej dobe mi byva aj zima, schudla som, v noci mavam neprijemne pocity ,extrasystoly tie uz asi neriesim to som si zvykla, mavam stuhnutu krcnu aj hrudnu , pripisovala som to aj tomu ale neviem, alebo stitna zlaza? Tu som mala vysetrovanu cca 4 roky dozadu a vsetko bolo ok, proste posledne mesiace to niesom ja , citim sa cudne, dakujem za vase odpovede
@siegi aj v sede nie ked stojis? Myslis ze to bude od krcnej? Ako casto sa ti to stava? Tiez tak uplne zle ti pride ze sa ti az zamota hlava
Aj v sede aj v stoji. Zavisi od stavu mojej chrbtice. Ked som zacala chodit na rehabky a zacala cvicit, mavala som to viacx denne. Ako sa davala chrbtica dokopy tak tie slabosti ubudali. Pred par dnami som mala opat lebo akosi necvicim poslednu dobu tak viem ze musim zase zacat.
@siegi a cvicis celu chrbticu alebo sa zameriavas na krcnu?
@marca12 a tiez mavate taku mdlobu uplne ako na odpadnutie?
Celu chrbticu lebo mam problemy s celou, od krcnej az po kostrc
@siegi aj ja sa snazim cvicit lebo ju mavam stuhnutu no niekedy sa mi nechce asi budem musiet pravidelne
Ono je to ine ako bezny zavrat ked sa zatoci hlava
A cvicis cvik co ta naucil nejaky fyzioterapeut?
Ta slabosť býva aj vtedy keď máš oslabenú určitú časť krku - napr preto ze stuhnuto sedis, alebo si podopieras bradu, alebo máš opretu hlavu stále. Alebo moc pozeráš dole.
Potom tie zvyšné svaly ju nevedia udržať a to padanie potom mozog vyhodnocuje ako ze odpadávas (aj keď to tak nie je)
Niečo ako keď ti je zle v aute - len mozog nechápe prečo sa všetko hýbe inak ako si on mysli ze by sa malo 🙂
@siegi ano cviky mam od fyzio
@lubossi kiezby to bola takato banalita lebo je to velmi neprijemy pocit
tak vies si vydedukovat. ked mas zdravu stravu a dost pohybu a tep a tlak pod kontrolou..
a napr mas ulavove polohy kedy ti je lepsie a kedy nie (napr ze sa to zhorsuje ked sa pozeras nadol)
Skús magnézium, odsleduj si, ktoré potraviny tieto stavy spôsobujú.
Obyčajne to vyvolávajú sladkosti, múčne jedlé, čokoláda, sladké nápoje, káva, alkohol, mastné a ťažké jedlá ... stres, fyzické vyčerpanie, málo spánku ..
Ano na odpadnutie. Ale urcite chod na vysetrenia.
Chrbtica panika tehu nemôžeš byť? No a samozrejme tlak alebo nejaký blok žilový
@vakatko dakujem ano urcite aj to zohrava svoje
@sofia1979 skor ta chrbtica, nie tehotna niesom
@marca12 hned zajtra zajdem za obvodnym
staci sa objednat nanprecentivku mozno ti chyba zelezo treba cvicit na chrbitu a nevstavat resp pridko nemenit polohu
@mamina7070 preventivku mam vsetko ok, ano bola som aj na krvny obraz minule tiez som myslela ze zelezo no bolo v poriadku
@vakatko velmi zaujimavy clanok dakujem
Mne tak pride nahle nevolno z chrbtice