Náhla bolesť žalúdka a nevoľnosť

11. aug 2024

Ahojte, potrebujem názor. Okolo 11:00 mi začala náhle bolesť žalúdka, pálenie záhy, občas ma prejde mierna zimnica. Prehnalo ma a je mi na vracanie, ale všetko také mierne, len tá bolesť je dosť intenzívna a nepoľavuje už 3 hodiny. Tlak mám celú čas 140/90, čo je na mňa dosť, mávam 110/80, ale takto zvyseny viem, že býva pri ťažkom trávení. Napadol mi infarkt, v rodine máme toho dosť, blízky príbuzný zomrel ako dvadsiatnik. Ale mám 38, nemala som zatiaľ náznaky problémov so srdcom a ako ženu by ma ešte mali chrániť hormóny v tomto veku.
Raňajky som mala z hľadiska trávenia trochu problematické, hummus, rajčiny, chlieb... tá strukovina a koreniny? Ale necítim sa nafúknutá, len žalúdok bolí a mierna nevoľnosť. Čo s tým? Niečo na úľavu? Čakať? Riešiť to?

ariannazara
11. aug 2024

My to máme už od štvrtka začal malý celý deň vracal, my na ďalší deň a stále žalúdok ako na vode. Črevná viroza

autor
11. aug 2024

@ariannazara a vyslovene tá bolesť žalúdka? Lebo tú mám dosť prudkú. Dcéra bola na tábor, mohla doniesť, ale jej zatiaľ nič nie je.

ariannazara
11. aug 2024

Jasne boli ma žalúdok normálne na dotyk mam pocit ze ho mam na vode 😂

autor
11. aug 2024

@ariannazara no super, hádam mi postupne neodpadnú všetci okolo na črevnú virózu 🙂

iwesska
11. aug 2024

Tlak mas vyssi preto,ze ti je zle a telo s niecim bojuje,takze ucite to nemas s infarktu. A ze ta zacal boliet zaludok...no moze byt viroza,tie zacinaju nahle. Dala by som si probiotika,caj na travenie a oddychovala. Toto nevyzera na infarkt.

autor
11. aug 2024

@iwesska OK, upokojila si ma. Muž celkom panikári, najmä kvôli tomu prípadu v rodine. On už má nahováral na pohotovosť. Ale teda ani mne nie je všetko jedno, zvyčajne som zdravá ako repa, tak ma to zaskočilo.