Nadýchanie studeného vzduchu

katymt
Včera o 09:49

Ahojte, v piatok som s malou na rukach bezala asi 150 metrov na autobus a kedze bol podvecer nadychala som sa studeneho vzduchu. V autobuse ma hned zacalo dusit a odvtedy mam suchy dusivy kasel a trochu ma boli hrdlo. Davam si sirup na kasel a caj s medom,ale stale ma dusi. Teplotu nemam,ale som unavena a uzimena.
Uz sa bojim ci nemam nejaky zapal priedusiek😥.

stellarstar
Včera o 09:53

Z toho zapal priedušiek nebudeš mať, daj si teplý čaj

katymt
autor
Včera o 10:00

@stellarstar pijem stale teply caj,ale stale kaslem

mofa
Včera o 10:05

@katymt tak mas nejaky virus alebo inu infekciu. Ochorenie predsa sposobuju virusy a bakterie🙂

cheeta
Včera o 10:09

je niečo ako inkubačná doba, keď sa organizmus niečím ...nakazí, tak aj chvíľu (2-3 dní) sa pokúša cudzie mikróby zahubiť. Čo si robila pár dní pred kašľom?

Druhou vecou sú psychosomatické príčiny...Môžeš vylúčiť, že sa niečo takého stalo? odpoveď by si si mala dať sama sebe.

viestta
Včera o 10:20

Z behu na chladnom vzduchu to urcite nemas. Mas normalnu virozu, ktoru si chytila niekde medzi ludmi, nie na cerstvom vzduchu.

ullala
Včera o 10:37

Hrtan ta neboli?

strejdo001
Včera o 10:56

@katymt To s tým vôbec nemusí súvisieť. Je vykurovacie obdobie. Máš doma merač vlhkosti vzduchu? Ak máš doma suchý vzduch, tvoje sliznice sa vysúšajú a potom môže byť z toho suchý kašeľ, sucho v nose, v ústach.

klarissa25
Včera o 11:02

Akoze keby bolo -20 nepoviem nic. Ale pri tejto zime asi tazko

stanulienkat
Včera o 11:11

@viestta
@klarissa25 baby neuverite, ale mne tiez staci nadychat sa studeneho vzduchu a som chora. 😃

slaviivals
Včera o 11:20

Aky sirup si davas? K tomu mozes este nejake antihistaminika, mozes vyskusat cibulovy sirup, Stoptussin

katymt
autor
Včera o 11:22

@klarissa25 ale ja kaslem od toho behu. Ako som dobehla do autobusu odvtedy ma dusi a kaslem.

strejdo001
Včera o 11:23

@stanulienkat Veľa je o psychike. Keď sama seba o tom presvedčíš, tak telo ti splní "prianie" a potom už ani na to myslieť nemusíš. To je ako Pavlov reflex, keď pes začne slintať pri zapálení svetla.
Pozor na to, na čo myslíme a ako myslíme ;).

katymt
autor
Včera o 11:24

@strejdo001 tak ale divne,ze kaslem odvtedy ako som vonku bezala. Dovtedy nic. Vlhkost mame od 55 do 60

katymt
autor
Včera o 11:24

@ullala boli

ina2405
Včera o 11:36

@katymt ja som raz takto ochorela, ale to nebolo 150m ale asi kilometer. Odvtedy si dávam vždy šál cez ústa.

strejdo001
Včera o 11:37

@katymt Vlhkosť máte akurát. No môže to byť od toho behu, možno je tvoje telo priliš citlivé, hlavne keď si ešte "šprintovala". Len ked nemáš iné príznaky, tak to nerieš. Či je okrem toho ešte nejaky prejav? Slabosť, bolest hrdla, sopeľ, teplota?

taktotedanie
Včera o 11:40

@katymt to uz si v sebe nieco mala s tym ze si pobehla 150m to nema nic

stanulienkat
Včera o 12:06

@strejdo001 nie je to psychika😀 Ja ked beham v zime, alebo spim chvilu pri otvorenom okne, tak do druheho dna kaslem.

michaela329
Včera o 12:17

Ja zvyknem v mrazoch behať 8-12km a nikdy som z toho neochorela-bufku cez usta dávam až pod mínus 5. Skôr už na Teba niečo liezlo a vypuklo to. Ak teda nemáš astmu, tú vie chlad zhoršiť. Veľa pi a oddychuj ako pri bežnej viróze, a možno si niečo chytila práve v tom autobuse.

maris5
Včera o 12:29

Nasad si megacecko, zinok, D, stoptussin a pi vela caju.

ullala
Včera o 13:21

@katymt precitaj si nieco o laryngitide. Mna tak bolel hrtan, ked som ju mala a tiez moze byt z toho studeneho vzduchu.

lukbe
Včera o 13:41

Záleží od organizmu asi. Ja tiež veľmi nemôžem zimu, mam alergiu na chlad, astmu, ak sú mrazy, na príkaz dr. mám nosiť rúško. Ale radšej si dám šál na ústa a nos😉

anna777115
Včera o 14:38

To, nie je pravda, že chorobu sposobuju len bakterie a virusy.Niekto, ochorie aj z nachladnutia. Mne stačí sa napiť studeneho, alebo sa nadychat chladnehi vzduchu a zapal hrtana ako lusk.Autorka, vyskušaj kalciovy sirup a olejovy zabal na hrdlo, ako pri laryngitide. Idealna by bola jazvečia masť.