Nadýchanie sa Biolitu

comi
10. sep 2022

Ahojte,

pouzivate pri striekani Biolitu proti hmyzu rúško alebo niečo na tvár proti nadychaniu sa? Je nadychanie sa Biolitu nebezpečné?

viestta
10. sep 2022

Nikdy som toto neriešila. Na striekam, zebuchnem dvere a po 15 minutach vyvetram.

kitycat
10. sep 2022

Ak by bolo dychanie akehokolvek mnozstva smrtelne ci inak vazne skodlive nebolo by to volne predajne

janka1011
10. sep 2022

@comi tak zdravé to určite nie je, nastriekať a bežať von.

svokrinjazykmonika
10. sep 2022

@comi ak máš z toho blbý pocit, tak respirátor by mohol trochu pomôcť. Ten sa určite nájde 😄 Ale nikdy som to neriešila. Proste všetko zavrieť, vystriekať, odísť a potom vyvetrať.

dame2
10. sep 2022

Ja som cca pred mesiacom striekala mravce na balkóne a asi som sa nadýchala viac než by sa patrilo, hneď sa mi začala hlava točiť pľúca ma pálili aj som vracala 🤦🏻‍♀️ prešlo to tak po hodine ale odvtedy už len s respiratorom 😂

jozef11111111
10. sep 2022

@comi to by si musela nastriekat fakt do úst a ani vtedy by som nečakal čo i len odpadnutie..veď to je na hmyz...ich to paralizuje....Veď hocikedy som bol i izbe kde bolo nastrikane biolitom velmy dlho ...a ešte skôr savo proti plesniam skôr z toho bolí hlava...

domini404
11. sep 2022

Treba si prečítať odporúčania na biolite, ak sa tam píše o ochrane tváre, treba si dať. Mnoho ľudí si neuvedomuje, že biolit je nebezpečný, a určite male množstvo dokáže zabiť hmyz, ak by bol rovnakej dávke na kilogram hmotnosti vystavený človek, rovnako by na to umrel ako ten hmyz. Dýchanie väčšieho množstva je pre človeka smrteľné, len sa predpokladá, že človek si nekúpi 50 biolitov a nevystrieka ich v jednej uzavretej miestnosti, kde sa nachádza.