Nadváha, pocit slabosti, únava, pocity na odpadnutie

12. nov 2024

Ahojte, roky dozadu som trpela obezitou, vždy som sa cítila slabo, unavene, mala som mdloby, vkuse pocity na odpadnutie, ťažké dýchanie, furt sa mi točila hlava a mala som taký “ťažký pocit na srdci”, jednoducho nevoľno. Schudla som následne 30kg a všetko prešlo, cítila som sa úžasne. Moje stavy sa ale vrátili keď som otehotnela a to som pritom pribrala len +6kg…pocity na odpadnutie atď, pritom všetky hodnoty a výsledky v norme. Zabanovala som sa a pociťovala som zrazu aj uzkosti a začali mi také ľahké psych. problemy keďže som ostala zrazu len doma, bala som sa niekam chodiť. No a po pôrode som pribrala 20kg, čo si extremne vyčitam, ale už to nevrátim späť, každopádne pracujem zasa na tom, aby som znova schudla a už nepribrala, no zasa sa cítim tak strašne neustále…nejaké skúsenosti?:(

taktotedanie
12. nov 2024

Vsetko to mas len v hlave
Bud sa das psychicky dokopy sama alebo vyhladaj pomoc

autor
12. nov 2024

@taktotedanie ďakujem, ano je to viac než možne. Skúsim na tom pracovat sama

hyperamber
Včera o 11:01

Ahoj, ak sa môžem opýtať, čo znamená “všetky výsledky v norme”? Celý krvný obraz v norme, pečeňové testy v norme….? Ak sa nerobili pečeňovky, možno by som si dala urobiť tie? Hrozná únava ktorá neodchádza ani po 5 kávach, ten “ťazký pocit”, slabosť, nevoľnosť… môže to byť psychologické, ale môže to byť zdravotné, ja osobne by som najskôr pátrala tam a asi by som začala pečeňovými testami a USG abdoménu, aby som pri tvojich symptómoch vylúčila práve steatozu pečene 🙂 dúfam že budeš ok!