Nadúvanie po zjedení pirohov plnených tvarohom

17. sep 2024

Ahojte, muž na večeru zjedol pirohy. Robila som ich z polohrubej múky, vajíčka a vody, naplnila som ich tvarohom na slano. Všetky suroviny boli v poriadku, čerstvé. Boli dobre uvarené, cesto surové nebolo. Od kedy to zjedol asi pol hodinu na to ho začalo veľmi nadúvať. Stále má vetry, no také extrémne zapáchajúce. Brucho ho nebolí, no nikdy sa mu to nestalo. Je mu to trápne, no zadržiavať to by mu spôsobilo bolesti. Prosím čo na to dať? Môže to byť reakcia na lepok alebo z čoho sa to stalo? Ďakujem pekne.

viestta
17. sep 2024

Jednoducho ich pahltne zjedol. Vyprdi sa, bude dobre. Ak mas, daj mu espumizan alebo cosi podobne

pribinak
17. sep 2024

Pažravý bol a teraz mu to sadlo na žalúdok.
Nemyslím si, že reakcia na lepok.

Nech ide von aspoň na prechdzku

ns994
17. sep 2024

Ak mate doma pancreolan moze si dat to. Su to traviace enzýmy. Rýchlejšie by malo pretravit. Dat si colu aj napr. Mne pomaha, ked mi je tazko. Alebo bublinkové. Alebo espumisan. To je vyslovene na naduvanie. To prejde. Pravdepodobne to fakt len pahltne zjedol. Ak by to bola intolerancia na lepok alebo mlieko (tvaroh) tak by to mal zakazdym, ked by nieco taketo zjedol.

viestta
17. sep 2024

@pribinak ja som taky decentnejsi vyraz na nenapasnost hladal, ty to das na plnu hubu 😅

ns994
17. sep 2024

@viestta ja som.chcela napisat zas zozral. To bolo prve co ma napadlo 🙈😁

pribinak
17. sep 2024

@viestta tak podľa mna chlap = pažravý

Pahltna som ja, keď som pred menštruáciou a to je teda zásadný rozdiel 😁😁

ns994
17. sep 2024

@pribinak natom nieco bude 😁

autor
17. sep 2024

Baby máte pravdu, bol pažravý, on má rád také obžerstvo, zje toho 4 krát toľko ako ja a pritom je chudý! A ja papám pomaly, menšie porcie aby sa na mňa nenalepili kilá! Ako nie som tlstá, mám 55kg ale keby som jedla štýlom ako môj muž tak mám aj 90! Už mu je lepšie, dala som mu sódu bikarbonu a kyselinu citronovu, už mi tu pekne grgá! Ach jaj. To je romantika na večer. 😂

danielahamar
18. sep 2024

Za mňa tvaroh