rada od Vás na trávenie nadúvanie aj odgrgávanie
jem veľa vlákniny zelenina napr
strukoviny som už vyhodila aj mliečne veci aj múku, inak gastro ok
pozerala som betain HCL a mastichu
@akinom0077 ahoj
užívam probiotiká aj ja
na wc chodím to nie je problém skor záha a aj pocit naplnenia a nadúvania
@siskaa86
Ja som mala palenie zahy, k tomu pocit kamena v zaludku, takej tazoby a grganie. Nakoniec po gastroskopii z toho bol helicobakter... ☹ Tak som fasla trojo(!!!) antibiotik, nejak tie 2 tyzdne pretrpela, ale odvtedy klop-klop, mam pokoj.
Nemala som sa tak dlho trapit, ako som sa trapila. Daj sa vysetrit a potom budes vediet viac. Drzim palce.
Ja som mala najprv to grgani a bolesti žalúdka, išla som na gastro, nič nenašiel, ale dal mi atb neaky oprazol- neviem presne.
Pokoj som mala dlho, teraz po Adi 10 r. mám príšerne nafukovanie, bolesti z nafúknutá , a ak ma nenafukuje tak prdim ako robotník no smrad ukrutny😂
Najviac mi pomôže pancreolan , ale nesmiem strukoviny, cicer, vajca , cestoviny a smot. omáčka
A zdravá strava ako surová zelenina a prsia je moja smrt.
Niekedy to môžu byť aj rôzne črevné parazity, pokiaľ máte možnosť toto dať vyšetriť, aj keď lekár niekedy "ich" testami toto nezistí.
a test na helicobactera si si nerobila? lebo toto su aj priznaky na neho. Da sa kupit v lekarni, pripadne ho urobia na gastre...
@smolinka024 nemám robili mi
Skôr tie parazity máme psov,ale stolicu som mala ok
@siskaa86 pomohli mi aj v pocite naduvania a nafuknutia. Ake uzivas a ako dlho?
čo ti pomohlo?
Skús regalen od energy
uprava stravy, sama musis zistiti co ti travenie zhorsuje a naopak sebapozorovanim a probiotika najst vhodne ktore vyhovuju tebe a uzivat fakt dlhodobo a pravidelne, ja uzivam januari budu 2 roky, travenie sa zlepsilo, vyskusala som mnohe a vela z nich boli doslova vyhodene peniaze ziadne zlepsenie, ale nasla som si dvoje ktore mi vyhovuju a vyhovuje mi uzit to vecer pred spanim na prazdne brucho. Fakt dokazu urobit zazrak. Nevrila som kym som nevyskuala. A mavala som problemy zlnikove aj s travenim aj s nepravidelnym wc....aj nafuknuta tak ze sa ma kazdy pytal ci som tehu uz mi bolo az do placu pri tych otazkach....bodaj..by ale ked to ma clovek z ineho dovodu a maju poznamky ze .... neni to prijemne.... posielam linky: https://www.benulekaren.sk/probio-fix-cps-1x30-...
https://www.benulekaren.sk/linex-forte-cps-28