Zdravim skupinu. Rada by som vedela aké máte skúsenosti s operáciou nádoru veľkej slinnej žľazy. Hlavne by ma zaujímali rady,kde ste absolvovali operáciu, aký sú tam odborníci,ako ste sa cítili po zákroku, koľko trvala hospitalizácia a celkovo pocity, ďakujem
@raszuz dobrý deň môžem sa opýtať aké ste mali príznaky? Mne sa často zduri príusna zlaza pri uchu a potom to prejde. Z ORL ma poslali do ruzinova na zubnú ambulanciu kde je vraj jedine pracovisko kde to vedia vyšetriť ?
@sisisasa66 pod uchom v tej jamke som si nahmatala hrčku, dlho som si ju pestovala, lebo som si myslela, že to je uzlina. Mala som problémy s mandľami, po vybratí mandlí to nemizlo, tak som ešte chvíľu ju pestovala a potom išla.
@raszuz akú veľkú ste mali tú hrcku zväčšovala sa? A kde Vám zistili na že je to nezhubný nádor? Na sone som bola a že len mikro cysta tak ma poslali do tej Bratislavy že tam mi to pozru. Lebo ja mám pozdĺž celého ucha takú zväčšenú tu žľazu chvílu ani neviem že to tam mám a potom sa mi to zväčší a je to bolestivé.A to vám vyberali celú žľazu ? Máte veľkú jazvu ? A nemáte po operácii žiadne problémy ? Ďakujem krásne
@sisisasa66 poslali vzorku na histologiu, iba ta ukaze, ci je nador zhubny alebo nie .... ako to prebiehalo je popisane vyssie
@raszuz
Dobrý deň chcem sa opýtať a mali ste aj nejaké príznaky alebo nie ? Ja som si nahmatal s jazykom zväčšenú podsankovu slinnu žľazu ďakujem za odpoved
@viktor24091999 ja v jamke pod uchom
@raszuz a mali ste nejaké príznaky ?
@raszuz A bola ta hrčka mäkká alebo tvrdá ?
@viktor24091999 tvrdá a žiadne príznaky som nemala, náhodou som ju nahmatala pri sprchovaní. Myslela som si, že to malo súvis s mandlami, ale po vybrati mandli nezmizla, tak som riešila ďalej
@raszuz dobre ďakujem pekne pekný večer
@viktor24091999 aj ja mám a včera mi robili ultrazvuk a mám to uzlinu ale je relatívne ok. A potom mi našli že mám niečo zle so slinnymi zlazami. Tam kolečko vyšetrení
@sisisasa66 dobrý deň môžem napísať súkromné?
Mne minulý rok operovali nezhubný nádor príušnej slinnej žľazy.
No len ja herečka, som si to najskôr začala riešiť so súkromným chirurgom v lokálke útvar (to som ešte nevedela, čo mám). Vybral moju hrču v jamke pod uchom ( vzhľadom na vývoj udalostí, asi len nejakú časť niečoho) a začalo peklo, bolesti, štípanie, opuchy, keď prišla histoška a vzorka obsahovala slinnú zľazu, zostal nervózny a poslal ma na ORL. A to nehovorím, že som stratila citlivosť ucha. Dr. pozrela, vyšetrila a hneď písala papier s diagnózou na ORL na Antolskú k Dr. Matulníkovi (aj ma operoval), vyšetril, poslal na CT a po výsledku termín operácie.
V nemocnici som bola do 4 dní, sledovali, koľko krvi ide z rany, mala som drenáž. Čo som bola prekvapená, nemala som žiadne bolesti (jedinú tabletku som si vypýtala na bolesť hlavy), napriek tomu, že rana do pol krku, začína za uchom a nádor hlbšie. Na operačke som bola vyše 3 hodín, lebo v prípade operácií na krku, hlave pripájajú nervy na nejaký prístroj, aby ich neporušili. Mne išiel nerv ponad nádor, takže keby pán Dr. v lokálke zarezal o kúsok hlbšie, mám ochrnutú polku tváre. Na druhý deň po operácii kontrolovali mimiku, ranu. Celkovo som bola na PN cca. 3 týždne. Jazvu mam celkom fajnu, tenucku. Po pol roku som bola na sone, po roku CT, ak bude všetko ok, tak až za dva roky MRI.