Nájde sa tu prosím niekto, kto osobne zazil, alebo mal v rodine pacienta s nadorom v prinosovych dutinách, alebo na mieste tomu blizkom??? Poprosim spravicku. Dakujem 😓
@lenqa87 ako sa ti to prejavilo ? Lebo mne sa robi hrcka vedla nosa - ked smrkam , predklonim sa , potom zmizne , nikto nevie co to je :(
@lenocka12345 ja som mala bolesti, stale si mysleli, ze je to zapal trojklanneho nervu od prievanu, opuchla som a nevedela dychat na tu jednu nosnu dierku...opuchla mi polovica tvare, ako ked od zuba...hlavne v oblasti prinosovej dutiny...poslali ma na RTG dutin a tam zistili ze dutinu nie je vidiet...
@lenocka12345
Hrcka vedla nosa, ale vyrasta vo vnutri nosa? Ake vysetrenia si uz abslvovala?
😲 nádor ? nie je to polyp alebo cysta to sa bežne operuje na ORL oddleniach a myslím že vy ste okolie prievidza a máte tam super. primaára Mudr. Beňo myslín nemocnica Bojnce/ prievidza ak je to nádor tak ORL antolská BA Mudr. Tiboor Barta .../ laik /
@tanika
Jedna sa o mojho manzela :( tak bohuzial zhodnotili ze je to 100 percent nador uz viaceri orl lekari, no a zajtra ho operuju na specializovanom ORL pracovisku v RK. Len som k smrti vydesena z tej histologie.... :( Este som k tomu pred porodom par dni...desna situacia :( tak potrebujem ukludnit, ze to proste moze hrozivo vyzerat ale dobre skoncit
@luli222 osobne si myslim ze to bude maligne - zhubne, nezhubne nadory nesposobuju destrukciu kosti, prognoza velmi zla
@sunnyday1111
Bojim sa toho, ale podla snimkov sa traja lekari vyjadrili, ze takto sa sprava a benigny nador, nakolko je tam malo miesta a utlaca okolite struktury....zostava len dufat....
@luli222 jooooj....strasne co prezivate 😥😥 drzim palce a myslim na Vas. MUSI to byt nezhubne!!!🙏
@luli222 no zajtra nebudete vedieť čo to je.....len ak by išlo o malígny nezapuzdrený nádor....po operácii budete čakať na výsledok z histológie - len tá s istotou určí o aký typ nádoru ide a aj jednotlivý druh - včetne jeho grade(agresivity)....na výsledky z histológie sa čaká aj 3 týždne - niekedy je to skôr niekedy neskôr......ak by išlo o benígny nádor - operáciou sa to končí(pokiaľ sa podarí vybrať celý). Pri malígnom nádore ho pošlú onkológovi alebo na onkol.pracovisko kde sa zaoberajú týmto druhom nádoru Ak sa dostane d nemocnice - zasadá konzílium - kde mu určia najvhodnejšiu cielenú liečbu - od ožarovania , cez chemo až po biologickú liečbu...Nie pri každom druhu nádoru sa ožaruje a na každý druh zaberá rovnaký druh chemoterapie. Prajem veľa šťastia pri výsledkoch a liečbe.....Ty sa teraz hlavne drž a mysli na bábätko.
@zuzankkaa1
Dakujem velmi pekne moc si to vazim❤️ ja verim, ze zazraky sa deju....a vselico sa da vyliecit ked clovek chce a ma motivaciu💞
@mogaa
Dakujem krasne za vysvetlenie, veru snazim sa drzat kolko to ide, doma mi beha este dvojrocny takze zapajam celu rodinu do vypomoci :( a aspon nemam cas tak moc premyslat ale vecer ked idem spat, je to najhorsie :( pytala som sa lekarov v RK a oni si v podstate budu robit preroperacnu histologiu este pocas samotnej operacie, cize aspon by sme si mali byt v ten den na istom, ci je to tak ci onak....a samozrejme zvysok histologickej prace chvilu potrva.....musime len cakat, verit, dufat ... 🌻
@luli222 vyrastlo to niekde vonku , bola som na rengene ( neviem ako sa to pise ) u zubara , som ok , na usno - nosno - krcnom pozerali akoby som patrila do ineho pavilonu , pohmatal , vtedy to nebolo , lebo ved sa musim predklonit a to vraj netreba :(
Drzim palce, zdravie je to najcennejsie co mame. Verim, ze manzel bude v poriadku. Potom napis ako ste pochodili. Inak Ja som sa takto bala o prsnik a nakoniec to bola cysta, a doktor mi povedal ze 70% takych “ hrciek” byvaju nezhubne.
@lenocka12345
A keby sa z toho zobere vzorka na histologiu??? :(