Ahojte, je mi momentálne skutočne ťažko. Mám dve maličké deti a pred časom som si všimla na krku hrčku. Myslela som, že je to nejaká reaktívna uzlina, pretože som mala pred časom na tej strane pozapaľované zuby, ktoré mi následne opravili. Lenže hrčka ostávala a nezmenšovala sa a začala som mať z toho nepríjemný pocit, tak som s tým išla k lekárovi. Poslali ma na sono uzlín ešte v ten deň a ukázalo sa, že to nie je uzlina, ale nádor na príušnej žľaze, bola som aj na CT a tento nález potvrdil. Má to cca 1,5 cm. Musia to vybrať a potom sa uvidí, či je to zhubné a čo ďalej. Ja odvtedy nemôžem spať, nemôžem jesť, cítim v sebe strašnú úzkosť. Snažím sa na to nemyslieť, s nikým o tom nehovorím, starám sa o deti, fungujem, ale je mi veľmi ťažko, ani ten pocit neviem vysvetliť, je to akoby mi niekto zvieral hrdlo. Bojím sa, že to bude zhubné, že umriem, že neuvidím deti rásť a nebudem s nimi keď ma budú potrebovať. A ak aj nádor bude nezhubný, tak že mi pri tej operácii poškodia nejaké tvárové nervy, že ostanem ochrnutá na pol tváre, že budem znetvorená. Pripadám si ako v zlom sne, z ktorého sa neviem zobudiť. Viem, že psychika je dôležitá a pri deťoch musím byť ok, ako sa mám dostať do pohody ? Nechcem, aby zo mňa deti niečo cítili. Nechcem trápiť muža. Mám také krásne deti, teraz sú maličké a je to to najkrajšie obdobie v živote, toľko som ich chcela a musím riešiť toto, nechcem, aby ma to pohltilo a pripravilo o tieto chvíle s nimi. Hovorím si, že musím prežiť každý deň naplno akoby bol posledný, ale ten pocit zovretia mi to nedovolí.
Rozumiem ti úplne.Mám 13r syna..Som na tom podobne s myšlienkami , že život môže ísť aj bežo.mňa a ja neuvidím môjho syna rásť,študovať strednú školu,, mať prvé lásky, mať rodinu. Čoskoro ma čaká operácia, ktorá môže odštartovať všetko alebo nič..... Tiež nespávam, dávam psychiku do nejakej pohody, čo sa mi nedarí, ale nám aj dobré aj zlé dni, dni pokory aj hnevu, hlavou prechádza všeličo.. Držím ti palce
@dominikak4 ahoj, chapem tvoje obavy. Ale netreba hneď myslieť na najhoršie. Nádory slinných žiaz sú v drvivej väčšine nezhubné. Daj si to vybrať čím skôr, operáciu rozhodne neodkladaj. Vyber si pracovisko, kde sa operácia robí s neuromonitoringom, to znamená, že sa počas výkonu kontroluje kadiaľ ide nerv, aby sa nepoškodil. Najčastejším benígnym nádorom je pleomorfný adenóm, ktorý sa časom môže zvrhnúť.
Máš aj nejaké príznaky? Je hrčka tvrdá, nepohyblivá? Nemáš zhoršenú funkciu tvárového nervu? Väčšiu štrbinu oka, krivy usmev ?
@dominikak4 všetko bude dobré, pánbožko je s tebou , nemysli na zlé.. ♥️
Ďakujem za odpovede a milé slová. Prosím neviete mi poradiť, či s tým ísť do nemocnice Bory alebo na Antolsku? Odporučila mi lekárka docenta Štefaničku alebo docenta Tedla na Antolskej. Obaja robia s neuromonitoringom.
@ovaaa držím Vám veľmi palce,aby ste boli zdravá❤️
@dominikak4 ďakujem to isté aj vám👍
@vanda81 okrem tvrdej hrčky, ktorá pripomína uzlinu necítim nič. Mám to v tom chvoste príušnej žlazy, vraj je to dobre prístupne a ešte malé. Má to cca 1,5 CM. Fakt som si myslela, že je to len uzlina, ktorá sa nevrátila do pôvodného stavu. Mala som na tej strane cca pred rokom pozapalovane zuby. Bola som tehotná, narodilo sa dieťa....nejak som to nemala priestor riešiť.
@dominikak4 najhorsie je pred operaciou,lebo nevies na com si. Po operacii sa zvykne trosku ulavit,ked budes vediet,aky bude dalsi postup,co ta caka. Nedus to v sebe. Vobec nevadi,ze sa bojis,povedz o svojich obavach muzovi. Ten ti je najblizsi a mal by ta vypocut a podrzat ta. Verim,ze to bude dobre.
@dominikak4 bude to v poriadku urcite. orl uz pri pohmate vedia, ci je podozrenie na malignitu. Vyberu a bude dobre. Vsetko dobre dopadne.
@vanda81 bojím sa, že tvár ostane navždy poškodená, že oko neotvorím, že ústa budú ochrnuté a tak.
@dominikak4 Úplne ta chápem ten šok keď ti niečo také oznámia ale v prvom rade sa musíš ukľudniť, ešte nemáš výsledky a už vidíš teraz všetko čierno ,chápem že v takom prípade človek vidí hneď katastrofálny scenár.Ale máš malé detičky tak v prvom rade sa musíš myslieť pozitívne ver tomu nemysli hneď na to zlé. Prosím musíš myslieť len to dobré a že všetko bude len dobré musíš tomu veriť a úplne vyhoď z hlavy všetky negatívne myšlienky ani len nepomysli na to Všetko bude dobré uvidíš ❤️🤲