ahojte, strasne sa toho bojim 🥺 od mojich 13 tich sa mi zhorsil zrak, s tym ze mi lekarka dala dioptrie, vysledky oci ok, zrak mam ustaleny uz cca 4 roky, mozno trosku horsi, ale nic extra. vzdy sa ma totiz pytala, ci ma bollieva hlava, a rozmyslala som, ci sa to nepytala z toho dovodu, ze som mala vysetrenia ok a zrak horsi a horsi (vtedy) 🥺
myslite, ze keby mam nejaky nador na mozgu tak by sa mi to za cca 10 rokov prejavilo? teraz mam 23 😔 strasne sa toho bojim, ani uz nemozem normalne fungovat, stale na to myslim 🥺
Už by si tu pravdepodobne nepísala, ak by si mala nádor na mozgu. Veď choď k lekárke, či je lepšie sa trápiť ešte ďalších 10 rokov? 🤦♀️
Nie som mozgovy chirurg ale podla mna sa to pyta z dovodu ci nepotrebujes vyssie dioptrie...ono totiz ak mas zle nastavene moze z toho boliet hlava...klud🙂
tak v prvom rade než si stanovíš takuto závažnú diagnózu treba prejsť vyšetreniami ako štítna žľaza, cukor, neurologické vyšetrenie, MRI mozgu poprípade CT.
skúsiť poprípade aj iného očného lekára...a hlavne aj psychológa - keď tvrdíš že nevieš normálne fungovať (predpokládam zo strachu).
moja kamarátka si vedela domyslieť všetky diagnózy sveta, mala niekoľkokrát nádory podľa nej, odpadávala, potom že infarkt lebo mala na hrudi ťažobu - psychiater stanovil depresie. dostala lieky a zrazu všetko ustálo.
tak nemam ziadne priznaky preto ani nikam nemam potrebu ist, len som sa toho trochu zlakla, zacala to v hlave “rozoberat” a teraz sa nedokazem na nic sustredit a proste na to zabudnut 😔
celkovo z nicoho nic som zacala mysliet na tie najvaznejsie choroby, vidim ludi ktory tym trpia ako vyzeraju, uplne ma to vykolajilo a predstavim si, ze co ak by som bola tiez taka, co ak.. vsetko mi je luto vsetko co som v zivote robila zle a vycitam si to ze som si nicoho nevazila a proste fungujem ako keby ten nador aj mam,😭
Preboha🤦♀️. Hlava moze boliet zo zlych dioptrii.
Pracujem na onkológii, keby si nádor mala, už daaaaavno to vieš, prejavilo by sa to vyrazne, už dávno by ťa lekárka poslala na vyšetrenia, a už by ťa riešili.
Prosím ťa ukludni sa, pýta sa na bolesti úplne normálne, iba či máš či nie, aby vedela nastaviť dioptrie. Nosím okuliare 50 rokov tak viem aj toto.
Neboj sa, nemas ziaden nador na mozgu.
Moja mama mala nador na mozgu. Hlava ju nikdy nebolela. Prvym priznakom bolo zabudanie a nasledne epilepticky zachvat.
dufam ze to je ok 🥺 niekedy som v pohode no niekedy nie je dna a minuty kedy sa toho nebojim, 😔 keby clovek vedel, ako takym veciam “odolavat”
@cacianka
@solange7
@stanulienkat
Strachy rieš so psychológom, pomôže ti upratať myšlienky
@cacianka môže mať mikroadenom hypofyzy... Pri ňom trpí únavou, môže byť aj zhoršeny zrak...trpím tým pár rokov....ale u mňa sme zabránili, aby to rástlo ďalej tak momentálne je zrak trošku horši aj pre to, že to máme v rodine, každý nosí okuliare... Ale bolesti hlavy, unava..sedi to na to...ale šla by som na endokrinologiu...
@amalka147 mna nebolieva hlava.. mna sa to len lekarka pytala .. a unavena tiez nie som 🙂 a 4 roky sa mi to zatial drzi ..
Nádor na mozgu v prvom rade bolí. Časté bolesti hlavy alebo nepretržite bolesti to by si zistila oveľa skôr si myslím. Zrak s tým nemusí mať nič. Zrak môže odchádzať z iných dôvodov - nevhodné dioptrie genetika nejaká vrodená porucha nesprávne návyky - priveľa televízie telefónu čítania v zlom osvetlení
@sszuzu8 dakujem za radu.. niekedy mi naozaj staci pocut ze to nemusi byt nic vazne a je mi ovela lepsie..
@sszuzu8 nemusi boliet. Ako som pisala vyssie. Moju mamu hlava nikdy nebolela.
Aha tak nic potom, asi som len zle prečítala. Pardon. To nič možno to je len nejaká blbosť. 🙂
@amalka147 A ako ste zabranili rastu? len liekmy? 🙂
Ty si není náhodou tá baba, ktorá sa tu pred 2t dotazovala komplet vyšetrenie celého tela s MRI? Alebo aspoň mozgu ?
no už 6 rokov beriem lieky, ktoré eliminuju rast a aby som jeden hormón nemala zvýšený.
Žiaľ neviem odpovedať ale na tvojom mieste by som sla na vyšetrenie pokiaľ sa bojíš. Zdravie máme len jedno, preto treba ísť k lekárovi pokiaľ má človek na niečo podozrenie