Nádor na mozgu

gabilopatka
5. dec 2024

Ahojte včera som absolvovala ct vyšetrenie. Záver na kalvu nasada polgulovity iizodenzny areal - možný drobný meningeon. Do 7mm s kalcifikatmi.. Je tu niekto prosím vás kto toto ma a je sledovaný? 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

sigognac
5. dec 2024

cau, aj mne nieco podobne diagnostikovali asi pred rokom. a presne ako pises, uviedli, ze "mozny". ono je to take male, ze to ani nemusi byt ono. v kazdom pripade, ak je to naozaj meningeom, tak ten byva najcastejsie benigny, budu ta sledovat, raz za cas pojdes na CT a ak to nebude robit problemy alebo nejak rast, tak to je cele.

edit292
5. dec 2024

@gabilopatka áno ja mám atypický meningeom, bola som aj na operácii, ten najväčší mi vyoperovali, ale dva nádory mi ešte zostali, ktoré boli na veľmi nevhodnom mieste v prípade operácie mohla by som ochrnuť, ten najväčší mi tlačil na pohybové centrum. Pred 8 rokmi koncom novembra, som bola na operácii. Stále chodím na kontrolu aj na MR, jeden z nich sem tam podrastie, ale rastie pomaly. Tak vám držím palce, aby ste to všetko zvládli.

gabilopatka
autor
5. dec 2024

@sigognac a co to bolo u teba?

sigognac
5. dec 2024

vlastne doteraz nevedia, kedze je to take male. nic s tym nerobia, len sleduju.

gabilopatka
autor
5. dec 2024
gabilopatka
autor
5. dec 2024

@sigognac čiže to vôbec nemusí byť nádor 🤔🤔

sigognac
5. dec 2024

mna vysetril neurolog, to asi caka aj teba, a kedze nic neobvykle nezistil, tak to len sleduju.

ako pises, nemusi - ale toto je velmi strucny popis a ja si urcite netrufnem to hodnotit, kedze som laik. nechcem sa pustat do spekulacii. urcite ta este dovysetria a uvidis. ja zo svojej skusenosti vravim, ze mi vtedy povedali, ze taketo meningeomy su obvykle neskodne. co neznamena, ze nemozu byt aj zhubne - ale to su vzacne nadory, myslim, ze sa volaju meningeosarkomy.

sigognac
5. dec 2024

este by som dodal, ze ako pise @edit292, je dost dolezite aj to, kde sa nachadza, pretoze ked je zly pristup a tlaci na nejake dolezite centrum (pohybove, recove), tak to moze byt vacsi problem. ja som teda asi mal stastie aj v tom, ze je to vpredu vlastne hned za kostou cela. povedali mi, ze je to dobre pristupne.

gabilopatka
autor
5. dec 2024

@sigognac povedal neurolog že je na veľmi dobrom mieste.

gabilopatka
autor
5. dec 2024

@sigognac presne aj mne

gabilopatka
autor
5. dec 2024

@sigognac vysoko F vpravo na kalvu nasada mam napisane

sigognac
5. dec 2024

cize na tu vrchnu cast lebky vpravo. asi.

gabilopatka
autor
5. dec 2024
sigognac
5. dec 2024

a nemas popis? alebo nepovedali ti nic viac?

gabilopatka
autor
5. dec 2024

@sigognac mozog mam úplne čistý. Popis mam. Len ja to mam bez kontrastu tak preto hádajú.

gabilopatka
autor
5. dec 2024

@sigognac upokojil ma neurolog.. Ze podľa neho je to ten nador, ale je 7mm.. Nikto mi nebude hlavu pre 7mm nádor otvárať pokiaľ sa jedná o tento druh. Bude sa len sledovať.. Ze tieto nálezy su väčšinou náhodné

sigognac
5. dec 2024

a nic dalej? kde to riesili, v BA? ak nic dalej neodporucali, tak by som povedal, ze je to asi v pohode. predpokladam, ze by kricali, keby bolo zle

sigognac
5. dec 2024

@gabilopatka tak vidis, nepanikar. bude to ok 🙂 ja s tym zijem rok a nemyslim na to. mal som inu rakovinu predtym, toto ma uz nerozhodilo.

gabilopatka
autor
5. dec 2024

Ze je to na veľmi dobre pristupnom mieste a fakt je to malilinke, lebo ja som sa samozrejme hneď rozrevala... Tak ma upokojila že sa nebavime o 7cm ale 7mm.

gabilopatka
autor
5. dec 2024

@sigognac no idem na mri s kontrastom

sigognac
5. dec 2024

aha ok, tak si chcu byt isti. podla mna ale zavazi ta prvotna info, co ti povedal neurolog. ak sa da, chod cim skor, nech to mas z krku a nemusis na to mysliet. ja som taketo vysetrenia vzdy strasne predychaval, je to neprijemne skor psychicky. ale byt tebou, nenechal by som sa velmi rozhodit. je to skor o tom, "co keby nahodou".

gabilopatka
autor
5. dec 2024

@sigognac ďakujem.. Som rada ze niesom sama ktorá prežíva takéto veci... Vieš je to dosť ťažké určite to vieš. Na rukách mam 8 dňové dieťa a 4 ročný syn sa hrá v izbe. Človeka napadne čokoľvek..

sigognac
5. dec 2024

chapem, zazival som podobne pred 10 rokmi, zivitel rodiny a onkondiagnoza. ale ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari. daj si pohar vina a ver, ze to bude vsetko fajn.

gabilopatka
autor
5. dec 2024

@sigognac ďakujem. Pekný večer. 🙏

edit292
6. dec 2024

@gabilopatka keď bude mať 2 cm až vtedy riešia nádor, alebo operačne, alebo ožiarením. Ja som mala ten najväčší viac ako 3cm, doktor povedal, že ja som ušla hrobárovi z lopaty, lebo raz som mohla spadnúť a bolo by po mne. A inak sa netreba báť tej operácie, pretože musím povedať, hlava má vôbec nebolela po operácii, takže to ide v pohode, iba kortikoidy na jednej strane pomáhajú a na druhej strane niečo ničia, ja som na to dostala diabetes, ale mám ju zatiaľ pod kontrolou, hoci na začiatku som brala aj inzulín, teraz už iba v tabletkovej forme.

edit292
6. dec 2024

@sigognac ja podobne, už s tými žijem teraz v novembri to bude 8 rokov a ďalší onkologický problém, ale zhubný bol na svete zase pred 6 rokmi. Prajem Vám aj autorke veľa zdravia a šťastia, to potrebujeme.

sigognac
6. dec 2024

@edit292, velmi drzim palce, nech to vsetko ostane pod kontrolou

edit292
6. dec 2024

@sigognac ďakujem