Ahojte včera som absolvovala ct vyšetrenie. Záver na kalvu nasada polgulovity iizodenzny areal - možný drobný meningeon. Do 7mm s kalcifikatmi.. Je tu niekto prosím vás kto toto ma a je sledovaný? 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
@gabilopatka áno ja mám atypický meningeom, bola som aj na operácii, ten najväčší mi vyoperovali, ale dva nádory mi ešte zostali, ktoré boli na veľmi nevhodnom mieste v prípade operácie mohla by som ochrnuť, ten najväčší mi tlačil na pohybové centrum. Pred 8 rokmi koncom novembra, som bola na operácii. Stále chodím na kontrolu aj na MR, jeden z nich sem tam podrastie, ale rastie pomaly. Tak vám držím palce, aby ste to všetko zvládli.
@sigognac a co to bolo u teba?
vlastne doteraz nevedia, kedze je to take male. nic s tym nerobia, len sleduju.
@sigognac wau
@sigognac čiže to vôbec nemusí byť nádor 🤔🤔
mna vysetril neurolog, to asi caka aj teba, a kedze nic neobvykle nezistil, tak to len sleduju.
ako pises, nemusi - ale toto je velmi strucny popis a ja si urcite netrufnem to hodnotit, kedze som laik. nechcem sa pustat do spekulacii. urcite ta este dovysetria a uvidis. ja zo svojej skusenosti vravim, ze mi vtedy povedali, ze taketo meningeomy su obvykle neskodne. co neznamena, ze nemozu byt aj zhubne - ale to su vzacne nadory, myslim, ze sa volaju meningeosarkomy.
este by som dodal, ze ako pise @edit292, je dost dolezite aj to, kde sa nachadza, pretoze ked je zly pristup a tlaci na nejake dolezite centrum (pohybove, recove), tak to moze byt vacsi problem. ja som teda asi mal stastie aj v tom, ze je to vpredu vlastne hned za kostou cela. povedali mi, ze je to dobre pristupne.
@sigognac povedal neurolog že je na veľmi dobrom mieste.
@sigognac presne aj mne
@sigognac vysoko F vpravo na kalvu nasada mam napisane
cize na tu vrchnu cast lebky vpravo. asi.
@sigognac ano
a nemas popis? alebo nepovedali ti nic viac?
@sigognac mozog mam úplne čistý. Popis mam. Len ja to mam bez kontrastu tak preto hádajú.
@sigognac upokojil ma neurolog.. Ze podľa neho je to ten nador, ale je 7mm.. Nikto mi nebude hlavu pre 7mm nádor otvárať pokiaľ sa jedná o tento druh. Bude sa len sledovať.. Ze tieto nálezy su väčšinou náhodné
a nic dalej? kde to riesili, v BA? ak nic dalej neodporucali, tak by som povedal, ze je to asi v pohode. predpokladam, ze by kricali, keby bolo zle
@gabilopatka tak vidis, nepanikar. bude to ok 🙂 ja s tym zijem rok a nemyslim na to. mal som inu rakovinu predtym, toto ma uz nerozhodilo.
Ze je to na veľmi dobre pristupnom mieste a fakt je to malilinke, lebo ja som sa samozrejme hneď rozrevala... Tak ma upokojila že sa nebavime o 7cm ale 7mm.
@sigognac no idem na mri s kontrastom
aha ok, tak si chcu byt isti. podla mna ale zavazi ta prvotna info, co ti povedal neurolog. ak sa da, chod cim skor, nech to mas z krku a nemusis na to mysliet. ja som taketo vysetrenia vzdy strasne predychaval, je to neprijemne skor psychicky. ale byt tebou, nenechal by som sa velmi rozhodit. je to skor o tom, "co keby nahodou".
@sigognac ďakujem.. Som rada ze niesom sama ktorá prežíva takéto veci... Vieš je to dosť ťažké určite to vieš. Na rukách mam 8 dňové dieťa a 4 ročný syn sa hrá v izbe. Človeka napadne čokoľvek..
chapem, zazival som podobne pred 10 rokmi, zivitel rodiny a onkondiagnoza. ale ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari. daj si pohar vina a ver, ze to bude vsetko fajn.
@sigognac ďakujem. Pekný večer. 🙏
@gabilopatka keď bude mať 2 cm až vtedy riešia nádor, alebo operačne, alebo ožiarením. Ja som mala ten najväčší viac ako 3cm, doktor povedal, že ja som ušla hrobárovi z lopaty, lebo raz som mohla spadnúť a bolo by po mne. A inak sa netreba báť tej operácie, pretože musím povedať, hlava má vôbec nebolela po operácii, takže to ide v pohode, iba kortikoidy na jednej strane pomáhajú a na druhej strane niečo ničia, ja som na to dostala diabetes, ale mám ju zatiaľ pod kontrolou, hoci na začiatku som brala aj inzulín, teraz už iba v tabletkovej forme.
cau, aj mne nieco podobne diagnostikovali asi pred rokom. a presne ako pises, uviedli, ze "mozny". ono je to take male, ze to ani nemusi byt ono. v kazdom pripade, ak je to naozaj meningeom, tak ten byva najcastejsie benigny, budu ta sledovat, raz za cas pojdes na CT a ak to nebude robit problemy alebo nejak rast, tak to je cele.