Nádor na mozgu

liana272
7. okt 2023

Ahojte minuly rok som absolvovala mri vyšetrenie lebo som mala migreny, dvojité videnie a trpnutie nôh..nič mi tam nenašli a neurológ to zhodnotil ako migrenozne stavy. Lenže tento rok posledné 2 mesiace sa mi to dosť zhoršilo…bolesti hlavy tak silne že na nich nepomáha ani ibalgin ani flector, nevoľnosť ..vracanie , svalové zašklby po celom tele (momentálne trvajú nepretržite už týždeň ) rozmazane videnie a trpnutie nôh..mám pocit že aj viac zabúdam a ťažko sa mi hľadajú niekore slova + mám pocit že mi niekdyy bije srdce v hlave. O týždeň mam mri a úprimne som už pripravená len nato najhoršie.. myslite že to môže byt aj sm alebo tetania ?

stancik01
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mayami
7. okt 2023

@liana272 chrbticu máš v poriadku?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanapjat
7. okt 2023

Toto ti môže spôsobovať okrem tetánie aj histamínová intolerancia. Každému sa prejavuje inak, u teba to môže vyvolávať nejaká potravina. A tiež chrbtica. A tiež hormóny...

patus_2
7. okt 2023

@liana272 toto môže mať veľa príčin. Dlhodobý stres, chrbtica, skryté intolerancie, tetania, ale je možné aj niečo vážnejšie. Viem, že je to stres, ale po mri budeš múdrejšia. Ak sa na "nič" nepríde, tak skús zájsť za dobrým fyzioterapeutom, možno ti pomôže.

jamimo
7. okt 2023

@liana272 tetánia kľudne, HIT detto, SM tiež.
Na to, aby ti diagnostikovali SM treba diferenciálnu diagnostiku, komplexné neurologické vyšetrenie, EEG, EMG, MR= vysiatie lézií podľa Mc Donaldových kritérií, odber likvoru=počet oligoklonálnych pásov, imunialergologické vyšetrenie IGg= imunita, humorálna imunita... Príznaky sa môžu meniť, zmiznúť, objaviť znova iné. Sú lekári kt. sa sústredia len na MR mozgu, mozog môže byť bez lézií, príznaky trvajú. Osvietený lekár vyžiada aj MR krčnej a hrudnej miechy. SM sa volá choroba 1000 tvári, nie je pravda, že kamoška má to a ty ono, lebo... Poznám viac ľudí s SM a napr. sa potvrdila až po 4 rokoch 🙄 MR ukázala lézie, ale likvor čistý... až po 4 rokoch ukázal oligoklonálne pásy.
Iný prípad: MR čistá, pacientka ťahala nohu za sebou, dr. stále len to máte od chrbtice... obstreky, infúzie a po pár rokoch pani SM... 😵
Kamarátka: zášklby palcom na nohe, panické záchvaty, smer psychiatria, hospitalizácia... 8 rokov AD, zášklby palca ostali. Lekári: to máte z psychiky. Po 8 rokoch sa jej zhoršil zrak. Jediná, ktorá vyslovila podozrenie na SM bola očná lekárka. SM. V centre pre SM jej sama dr. povedala, že tie psychické prejavy a zášklby mohli byť už vtedy príznakom SM, že sa v tele niečo deje!
Nedaj sa odbiť, trvaj na vyšetreniach, užívaj vysoké dávky magnézia v kvalitne vstrebateľnej forne, nape. Magnézium ororát, chelát, malát, bisglycinát. Žiadne Magne B6, magnezium laktici, ani Magnosolv= všetko sú to formy horčíka v nízko vstrebateľnej forme. Pi vodu Gemerka, tá má optimálny pomer horčík: vápnik= pri ideálnom pomere sa optimálne vstrebávajú, pri zlom navzájom vylučujú. Ak užívaš železo, tak s odstupom od horčíka minimálne 2 hodiny.
Držím palce a skoré zlepšenie!

terka224
7. okt 2023

@liana272 toto presne mával aj môj brat, vyšlo z toho histaminova intolerancia. Nestresuj sa

mamina7070
7. okt 2023

@liana272 nechapem ze hned rieis nador najma ak si mala minuly rok ciste MR
bude to skor tetania HIT alebo chrbtica
uplne zbytocne sa stresujes a tym len podporujes rozvoj tych priznakov

ani SM ak si mala rok dozadu ciste MR to nebude

mamina7070
7. okt 2023

suhlasim ze diagnostika SM je niekedy na roky ale tam sa postupne prejavuju lezie na mozgu (a to si ty nemala) ja mam teraz tretie MR vzdy po 1/2-3/4roku a lezie a patologicky nalez bol od zaciatku aktualne je tam nasobny vysev tak cakam na kontrolu na neuro a uvidim ale ak si mala MRI min rok ok tak nemaluj certa na stenu

mamina7070
7. okt 2023

a myslim ze nemas ani spravne lieky na migrenu

jamimo
7. okt 2023

@mamina7070 veľmi ti držím palce aby si bola fit ❣️

mayami
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamina7070
7. okt 2023

@mayami tam je dolezite ako su umiestnene a ako su aktivne v nasycovani kontrastom atd plus ja mam aj patologicke lozisko (nieco co tam byt nema)
ale ak by boli tvoje lezie problematicke isto by ti to pisali do zaveru spravy z mr

ja nemam migreny

@jamimo dakujem 😉

bublinka1426
4. nov 2024

@liana272 ako si dopadla?