Ženy ja som zúfalá :( Už 2-3 mesiace sa nadmerne potím. Sprvoti som to pripisovala tomu, že bolo horúco, ale horúčavy prestali ale potenie pretrváva. Je to nepríjemné, hlavne ked niekde idem,som, a na tvári kropaje potu, a cítim sa nepríjemne.
pozerám, že 35 chcela som napísať, že prechod, ale asi nie, štítna žľaza, tlak 😕 chudnutie, pribratie
aj ja sa nadmerne potím, mala som horšie výsledky štítnej žľazy, dali mi lieky a potím sa stále, horko, zima, stále spotená , tiež už neviem čo mám robiť
@danielahamar tiež som si myslela, že či už náhodou nie prechod, ale aj ženská dr.mi vravela, že ešte nie...
už som si povedala, že musím prehodnotiť čo jem, čo pijem, ako "fungujem".. - obmedziť kávu, úplne vysadiť sladkosti (tie už obmedzujem teraz), hýbať sa viacej (pohybu pri deťoch mám síce dosť, ale to nie je asi ten pravý pohyb)... Ide chladné počasie, a začína sa to prejavovať na zdraví, spotím sa, ofúkne ma a choroba je na svete :(
@kubkomatko nadmerné potenie býva často spojené s hormonálnymi zmenami v tele. Ak ti ženská lekárka tvrdila že nie si v prechode, tak by som na tvojom mieste zašla za obvodnou a pýtala sa na vyšetrenie na endokrinologiu.
Mozete mat problem aj s ladvinami !! Ak zistite po odbornom vysetreni pricinu preco sa potite , mozem Vam potom navrhnut bylinne produkty ,bez chemie ,ktore dodaju Vasmu organizmu vitaminy a minerali a tym Vas problem lahsie prekonate. Ozvyte sa ,napiste mi na e-mail : kedzuchova.lucia@gmail.com
A co tak spravit si preventivnu prehliadku u obvodnej? Zistis, ci je vsetko v poriadku.
Ja to tipujem na nedostatok cukrov. Aj zdravy clovek (nie cukrovkar) ma problem, ked mu chyba cukor, resp. celkovo energia. A statistiky nepustia - vacsina ludi trpi nedostatkom prijimania potravy (nehovorim o rozvojovych krajinach).
Alebo mozes mat problem s hormonmi, napr. stitna zlaza. Daj si u obvodnej skontrolovat TSH.