Nadmerné zívanie

emilio6819
12. apr 2024

Trpím psychickými poruchami uzkosť, panika, depresie, tetania a vždy keď na mňa ide nijaký stav je sprevádzaný nadmerným zívanim. Mate niekto niečo podobné?

h2
12. apr 2024

@emilio6819 Celý život nadmerne zívam, už od ZŠ si za to zo mňa kamošky uťahujú, aj teraz zívam, ako o tom píšem 😃🥱. Žiadne tebou spomínané problémy však nemám.

petricienka
12. apr 2024

u nas v praci trpime vsetcim nadmernym zivanim 😀 a niektori aj nadmernym kychanim 😀

lenkahvh
12. apr 2024

@h2 sranda, nie som sama
ja zivam tiez dost oproti mojmu okoliu, k tomu mi brutalne slzia oci, ja to volam, ze mi tečú oči, to je niekedy normalne prud, vtedy musim ist spat, ak sa da, ale mavam to aj rano po zobudeni, takze vtedy len musim pretrpiet ten stav - je to neprijemne - ak som uz nahodou namalovana, tak koncim ako Alice Cooper 🙂

h2
12. apr 2024

@lenkahvh Ja bez slzenia, proste len zívam. Ale tiež to nie je nič príjemné, keď mi napríklad niekto niečo rozpráva a ja mu do toho 5x zívnem. Musí to vyzerať, že ma strašne nudí. Alebo sa ma ľudia zvyknú pýtať "vtipnú" otázku "Čo si robila v noci?".

lusyyy36
12. apr 2024

@h2 bože, hneď som rada, že niekomu sama v tom. Ja tiež nonstop zivam a neviem prečo 😁

emilio6819
autor
12. apr 2024

Moje zívanie je naviazané na stavy kedy som mierne otupeli a svalovo napätý. Je to nečakane a viac krát do dňa. Určite to nie je zívanie od únavy.

mara66
12. apr 2024

@h2 nápodobne 😁

feras
9. okt 2024

Ahoj, ja presne tymto trpim a nevieme najst pricinu...trva to u mna niekolko rokov, zacina to vzdy nadmernym zivanim a unavou, az to skonci vracanim kolkokrat...trva to dva dni a zas je ok...raz za mesiac to mavam urcite...