Nadmerné tvorenie materských znamienok

peter445
29. máj 2015

Všimol som si, že na tele sa mi tvorí čoraz viac mini materských znamienok..neviete čím to môže byť alebo ako to zastaviť?

lyzzy
29. máj 2015

@peter445..... Materské znamienka sú nazbierané kožné bunky ktoré obsahujú viac pigmentu....preto sú také tmavé.....nevieš to ovplyvniť ani zastaviť....Jedine sledovať či nemenia tvar alebo farbu a raz za rok ísť ku kožnej na preventívnu prehliadku znamienok

malabiba
30. máj 2015

@peter445 ovplyvniť sa to nedá....je to aj dedičné....ja som si ich dala neskôr chirurgicky odstrániť

peter445
autor
31. máj 2015

@malabiba veľa si si ich dala odstrániť či len jedno dve?...ja by som si ich chcel dať viac odstrániť ale neviem či to nie je škodné potom to odstraňovanie .....rozmýšľal som tiež či sa mi to nerobí z tých práškov čo beriem gajner, protein ale to je asi blbosť

malabiba
31. máj 2015

@peter445 myslím, že z doplnkov výživy to nie je....mne naraz odstránili 6, no mala som ich už dlho a boli veľké- prekážali mi....po zákroku som mala dokonca pár dní zvýšenú teplotu....histológia bola v poriadku, dnes mám iba malé, takmer nebadateľné jazvičky

manzanillaa
31. máj 2015

@malabiba Ahoj, a odstraňovali Ti ich len na chrbte alebo bruchu alebo aj aj? Lebo ja mám aj vpredu aj vzadu a neviem, či pri tom môžem ležať, lebo mne celkovo z takých vecí býva zle a keď to absolvovať, tak radšej len raz..

bubula_007
31. máj 2015

Mne kozna povedala, ze dedične to nie je, ale zase nejdem sa tu s nikým hádať, ved to poznáme všetci, kolko doktorov, toľko názorov. No tie znamienka vraj sa tvoria u ľudí s bledou pokožkou, zastaviť asi ťažko, ale ak to niekomu robí problém, tak šup-šup ku kožnemu. 😉

manzanillaa
31. máj 2015

Ja si myslím, že to je dedičné..manžel veľa znamienok nemá a všimla som si, že ani jeho rodičia či sestry, zatiaľ čo ja mám veľmi veľa a stále sa robia nové, brat má tiež dosť, mama veeeľmi veľa..

olifcek
31. máj 2015

@peter445 ja mam bledu pokozku a ta je nachylna na tvorbu znamienok. niektori to maju dedicne. mne znamienka pribudaju a pribudaju. niektore uz museli davno von. osobne sa mi ale veeela znamienok objavilo potom, co mi odstranili z lavej ruky obrovske a uz zhubne znamienko... odobrali mi skoro cely biceps... mala som 16 velkych stehov, cize jazva je velka... ale zachranila mi zivot. dnes mam dokopy asi 15 jazviciek po vyrezani znamienok.. mne sa neodporuca davat ich prec laserom, takze pekne krasne injekcia s umrtvovackou do znamienka a vyrezanie, paq zasitie dvoma-troma stehmi.

dokonca sa mi v tehu zacali robit starecke znamienka... tie mi len vypaluju dusikom... to je zase vraj odpoved organizmu na nejake neduhy... teda u mladych ludi... u starych je to uz kvoli veku.. 🙂

takze zastavit sa nedaju, a je nutne chodit kazdy rok na kontrolu, niektorym ludom lekari odporucia i kazdy pol rok a to po zime a po lete 🙂

navyse... znamienka by sa mali odstranovat po lete, lebo pol roka sa neodporuca vystavovat jazvu slnku, ale to ziadnu jazvu po hociakom reznom zakroku 🙂

tieto informacie mam asi o 4 koznych lekarov a troch primarov 🙂 v 12tich rokoch mi totiz odstranovali to velke znamienko /10cm na dlzku, 8cm na sirku, a malo uz akoby kamienky na sebe, chlpky a ako aktivny sportovec v tej dobe mi jeden ten ,,kamienok" bol zoskriabnuty, co zacalo so znamienkom robit divy, no schovavala som to pred kazdym, takze ked to moji rodicia objavili, okamzite somnou bezali na kozne, kde si ma nechali a zacali robit predoperacne testy.../

takze so znamienkami nie su srandy a jedine, co nam ostava je, nechat si ich sledovat u dr. 🙂

malabiba
31. máj 2015

@manzanillaa mala som ich na takých komických miestach - pod oboma pazuchami, vzadu na krku, presne na priekrčníku, vedľa ucha takmer vo vlasoch, pod ľavým prsníkom - takže polepená som bola zozadu i spredu 🙂 no chirurgovi som povedala, že chcem všetky preč - nič príjemné to nebolo...pár dní to bolelo....no po týždni som bola v pohode...laser mi neodporúčali kvôli veľkosti a zničené znamienka nemôžu ísť na histológiu...nové sa mi už netvoria

manzanillaa
31. máj 2015

@malabiba Ale umŕtvovali to ako, keď na toľkých miestach? Či pichali všetky znamienka? Lebo mám strach z ihiel..

malabiba
31. máj 2015

@manzanillaa na každom mieste injekcia, potom rezanie a dva, tri stehy....bol so mnou mm, sestrička, chirurg a neustále na mňa dávali pozor 😀 zavrieš oči, zatneš zuby a vydržíš

manzanillaa
31. máj 2015

@malabiba Pre krásu sa trpí🙂 A robia to ambulantne, či ideš normálne na príjem?

malabiba
31. máj 2015

@manzanillaa prídeš s odporúčaním od kožného lekára k chirurgovi, dohodneš termín a za polhodinku ideš domov 😉

olifcek
31. máj 2015

@manzanillaa neboj, na celom tom pichne len ta ihla :D a paq, az odzneje anesteza, tak ranka bude boliet, ale nie je to nic strasne 🙂

manzanillaa
31. máj 2015

@olifcek Ale šak som zvládla pôrod, zvládnem snáď aj toto...a dá sa to aj tak, že mi lekár sám navrhne odstránenie znamienok zo zdrav. dôvodov? Lebo mám poistený chirurgický zákrok😀

olifcek
31. máj 2015

@manzanillaa ano, lekar sa nan pozrie a povie... 🙂 mne napriklad poistovna preplaca len tri znamienka na mesiac.. kebyze ma ale neodporuci kozna lekarka, tak si za ne cvakam sama 🙂

po lete si necham opat skontrolovat znamienka a ak bude musiet ist z tvare prec nejake, tak to si dam robit nejak specialne, takze tam uz platit budem za kazde... ale tak... na tvari by som jazvu nechcela, takze to neva 😉

naposledy, ked mi davali prec znamienka, tak som pocula ako noznice rezu kozu :D divny pocit, ale tak... lepsi, nez ked som si pri porode necitila telo od pasa nadol :D :D

andreyca
1. jún 2015

Mne naraz odstranovali z podpazusia, na chrbte a zopar na bruchu. Teraz mam zasa v druhom podpazusi a vo vlasovej casti, ktore by som urcite chcela odstranit. Tiez som si vsimla nove znamienka. A teraz v tehu sa mi tvoria aj take tie bradavickove. Ja som vlastne sama hneda bodka, ale nastastie vacsina je na urovni koze a nemeni velkost a tvar.

ajko2011
5. feb 2018

Síce už staršia téma, ale aj ja som si všimla, že poslednú dobu sa mi tvoria nové znamienka. Neviem či má na to nejaký vplyv HAK (užívam ju 2 roky) alebo to, že som svetlej pokožky. Budem rada ak mi napíšete vaše skúsenosti. 🙂
Chystám sa samozrejme aj na kožné nakoľko som tam ešte nebola (možno iba ako dieťa, ale aj to nepamätám a teraz mám 25r) a nechám si vyšetriť aj znamienka.