Robím vonku,v tomto teple je to na nevydržanie.Natriem sa ráno opaľovacím krémom,no prejde pol hodina a som celá mokrá.Kedze sa hýbem robím fyzicky spotim sa.No podľa mňa až moc.Najviac v podpazuší,no brucho a chrbát mám tiež mokré.Dojdem domov a normálne voda tečie z môjho oblečenia.Dbam sa na pitný režim,minimum 2litre vody vypijem denne,max 3 až 4 litre.
Ako sa dá zabrániť nadmernému poteniu?Dosť ma to obťažuje.Mam 30r,výšku 185 a 60 kíl,som stihla no aj tak sa potim.Vzdy som si myslela že potia sa len ľudia čo majú kilá navyše.
Okrem práce idem na záhradu a po pol hodine zase mokrá dom ako myš.Alebo idem von s deťmi,rýchla chôdza a zase som mokrá.Niekedy už hambim sa za to.
Telo sa potením prirodzene ochladzuje, teda v týchto horúčavách je to práveže normálne a nemáš sa naozaj prečo hanbiť, je teplo, tak sa spotíš, dopĺňaš tekutiny, tak to je v poriadku, ak sa necítiš vyslovene fyzicky zle.
Môj muž je tiež stále mokrý ako myš...
ja to mám celoročne, liečim sa na štítnu žľazu
A čo chces teraz v lete, aby si mala cencule na sebe? Veď je vonku +30, každý sa potí. Keby si sa potila v zime, aj keď si len normálne oblečená, tak riešiť hormóny. Ale teraz je to odveci.
Vidim ze biologie na ZS je akosi malo alebo neuci o zakladnych procesoch v ludskom tele.
Daj si prosim do googlu: potenie a termoregulacia a citaj.
Všetky ju tu nejako zotierate, ale naozaj, niektorí sa potia viac, niektorí menej, a rozdiel je veľmi výrazný.
@hefo ved to tiez vieme, ale mysliet si ze sa potia len ludia s nadvahou je absurdne, rovnako ako sa cudovat ze sa potim ked je vyse 40 na slnku a ja makam vonku.
Ja sa napríklad cez zimu nepotím vôbec, ale teraz ak je na slnku aj 38, logicky sa spotím, je to prirodzené, keby sa nepotíš, tak sa prehreješ a je po tebe... Je to obranná reakcia organizmu na extrémne teplo.
Ked budes mat o 15 rokov navyse a par kil navyse, tak sa verejnost zhodne, ze menopausa a este si tucna.
Takze Ta potesim, ci som mala vahu 55 alebo 75 potim sa rovnako, vek nehra rolu. Je to otravne, nic viacej ma nedokaze vytocit, ked sa ludia pytaju, preco sa potis a za chrbtom ohovaraju.
Neviem podľa mňa to není normálne.Ostatne kolegyne sa nespotia až tak moc ako ja.Dokonca ani manžel sa tak moc nespoti.
@zmrzlinka2021 Jasné ostať doma a budeš mi platiť výdavky keď podľa teba nemám chodiť do roboty?
skus pit menej vody...😍
ak ma telo prebytok vody, a hybes sa, stlacas lymfaticke cievy, svaly, vysledok je potenie...
Rano sa natries opalovacim kremom a o polhodku si mokra - ako to spolu suvisi? Pouzivas antiperspirant?
Ak mas pocit ze sa potis ovela viac ako ini, tak chod k lekarovi nech urobi krvny obraz, hormony...
@luxus10 Keď pijem menej vody tak mi je zle od tepla hlava sa mi točí ťažko sa mi dýcha.
@nafka0483 Nie antiperspirant nepoužívam.
urcite nepi menej vody, to co je za radu? ved skolabujes. tie dva litre su malo na tieto horucavy. je to uplne normalne, ze sa potis, ako ti pisu ostatni. a co je vlastne problem? ak smrdis, tak urcite treba antiperspirant. a to spfko pouzivaj vodoodolne a ak si na slnku, tak kazde dve hodiny.
Na svoju výšku a tieto horúčavy, piješ primerane, neznižuj príjem tekutín,len preto aby si sa nepotila, keď ti je potom zle. Tým opaľovacím krémom sa natieraš po celom tele? Či ako si to myslela?
A co tak skusit antiperspirant?
Deodorant pouzivas?
Ja sa napríklad po natretí opaľovacím krémom tiež extrémne spotím, len vyjdem von, už mám kropaje, keď sa nenatriem, tak oveľa menej.
Tak skus lekara, ak mas pochybnosti o svojom zdravotnom stave.
Ja sa potim v teple dost, ale tak ja aj dost pijem a mne to nevadi.
@zmrzlinka2021 Mne to vadí.Priklad keď ideme s deťmi niekam na výlet,musím si zobrať so sebou veci na prezlečenie.Uz len dlhá cesta v aute a som mokrá.Ked chodíme vonku zas som mokrá a deti tak isto.
No chod urcite k lekarovi ale ze nepouzivas ani deodorant ani antiperspirant tak preoac ale ten smrad musi byt horsi ako to ze si cela mokra.
Tak zájdi pre istotu k lekárovi, nech aspoň vieš, či je to v poriadku u teba konkrétne.
@nafka0483 Keď som používala som smrdela potom.Inac som čítala že antiperspirant a deodorant môže spôsobiť rakovinu,tak nepoužívam.Sprchujem sa tri krát denne.
no ono by bolo dosť čudné, ak by si sa v týchto horúčavách vonku na slnku nepotila... ale ak máš podozrenie, že je to fakt príliš, tak smer lekár... alebo potom si môžeš dať aplikovať botox do niektorých oblastí a nebudeš sa potiť. Ale ono to potenie má svoj význam. Deodorant určite rakovinu nespôsobuje, antiperspirant s obsahom hliníkových solí je diskutabilný, ak máš genetickú predispozíciu na onko ochorenia, tak by som sa mu asi tiež vyhla, ale napr. taká šunka a iné mäsové produkty, ktoré konzumujeme denne v obrovských množstvách, sú oveľa rizikovejšie (preto aj vedieme svetovú hitparádu čo sa týka rakoviny hrubého čreva). Takže z toho antiperspirantu by som sa nepotento...
Určite nepi menej vody, v týchto teplach je 2 litre aj malo. Sú ľudia čo sa potia viac a takí co menej. Ja napr v takýchto horúčavách nepijem studené ale vlažné. Keď si dám. Niečo studené tak sa zacnem viacej potiť, plus si pridávam Elektrolyty keď mám vonku fyzickú aktivitu. A teda aj voľba oblečenia aspoň v mojom prípade robí veľa.
no mňa by teraz vonku robiť nedostal nikto.Aby som skolabovala? ani keby mi na účet miliardy posielajú by som sa takto nepreceňovala že ti to aj stojí za to
@liusa82 Niektoré profesie pracujú vonku za každého počasia.
Ale ved nepotis tuk ale pot, to nema nič s kilami.
Von je horuco, je to normalne, co teda riesis?
Tak treba ostat doma, pustit klimu a relaxing a nebudes sa potit.
Ak mas pocit, ze mas zdravotny problem, treba vyhladat lekara.