Nadmérné potenie v 17r.

kikuska3567
21. jan 2019

Ahojte, prosím vás trvá to už roky a stále čakám kým to prestane, myslela som si že to je puberta, hormóny ale neprestáva to a mne to každý deň stročuje život. Výsledky zo štítnej som mala vporiadku, nepomáha nič..žiaden silný deodorant ani dricolor. Som už zúfalá, nedvihnem ani ruky, nemôžem nosiť čo chcem. Už dokonca rozmýšľam nad botoxom do podpazušia po 18r.
Moja otázka znie čo vam iné ale že naozaj pomohlo :( a či máte s tým botoxom skúsenosť, ako veľmi to pomohlo a na ako dlho. Ďakujem vopred.

3009
21. jan 2019

@kikuska3567 ty nerieš botox ale treba nájsť príčinu toho potenia a nato sa zamerať. Môže to byť aj psychického pôvodu. Skús si dať medovku alebo persen /bylinky na ukľudnenie/ a uvidíš, či ti to pomôže.

mondicka
21. jan 2019

Mala som to iste ... ak sa vylúčila telesná príčina bude to s vysokou pravdepodobnosťou psychického pôvodu. Predpokladám že si uzkostlivejsi/ neurotickejsi typ osobnosti. Ani si to nemusíš uvedomovať ako nevedome potlacas resp prežívaš stres a je to tam - telo reaguje aj keď nemá zjavný dôvod ...
Driclor istú dobu pomáhal / botox som tiež zvažovala - ale nakoniec sa to upokojilo spolu s celkovým upokojenim môjho života ...
Ak sa ti nechce tým prejsť tak odporúčam botox

kikuska3567
autor
21. jan 2019

Áno mala som úzkosti ale tie už dávno nemám, brala som lieky a už ich neberiem 5. mesiac, som uplne vpohode uz asi rok,mam dobru naladu, nebojim sa, persen a medovku som brala este pred AD, takze len tak pre srandu botox neriesim, vazne je to uz neznesiteľné

lubi40
22. jan 2019

@kikuska3567 uplne ti rozumiem. Tiez som zazivala a dodnes zazivam to iste. U mna to nezmizlo, naucila som sa s tym zit. Zacala som nosit veci volnejsie v podpazusi - je to celkom vyzva, lebo vacsina ma velmi uzke rukavi... V lete je to celkom pohoda, nosim tielka. No a este nosim viac farebne veci zo vzorom, na tych to nie je az tak vidiet.

kikuska3567
autor
22. jan 2019

@lubi40 mne to vidno aj ked mam tielka, farebne tricka (hlavne v lete) neprídu v úvahu :(

0silvia0
22. jan 2019

@kikuska3567 pozri aj staršiu diskusiu, možno tam nájdeš niečo vhodné:
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/potenie-v-podpazusi/

gabika0825
22. jan 2019

Ja som mala ten istý problém a do veľkej miery to ovplyvňuje strava, ja som začala jesť viac zeleniny, nejem vyprážané (už asi 5 rokov), ovocie cez deň musí byť a na večeru lahké jedlá. A piť veľa vody, čistej. Antiperspiranty som začala používať prírodné, lebo tie s hliníkom sú veľmi škodlivé a keď sa ešte zmieša ten potový pach s tou vôňou umelou, tak to ešte viac zvýrazni pach. Takže strava je základ, ako pri všetkom. A s potením už nemám problémy. Stačí ked si ráno po sprchovaní natriem ten prírodný deodorant a celý deň voniam a nepotím sa. Žiadne koláče už pod pazuchami. A ja som to mala aj na chrbte. Som rada že tou stravou sa to upravilo.

gabika0825
22. jan 2019

A Driclor neskúšaj absolútne!! Jednak upcháva potné žlazy a škodliviny ti nemajú ako vychádzať z tela a aj tak keď ho prestaneš používať, tak sa budeš potiť tak isto, ba horšie ešte.

mondicka
23. jan 2019

@kikuska3567 tak vidíš trafila som sa. Ono ty sa môžeš cítiť “v pohode” ale úzkosť operuje podvedome. Ak si brala niekedy lieky svedčí to o celkovom uzkostnom a labilnejsom temperamente - ladení osobnosti ... ja osobne nechcem byt skeptická ale myslím že sa s tým budeš musieť len naučiť žiť - alebo botox

heyoka
23. jan 2019

@kikuska3567 Smer endokrinologia a daj si spraviť aj testy na zvýšenú hladinu testosterónu v tele.

heyoka
23. jan 2019

@kikuska3567 a pre istotu si daj vyšetriť aj obličky

kikuska3567
autor
23. jan 2019

Takže mate niekto skusenosť s tým botoxom ?