Nadmerné potenie rúk - operácia

6. júl 2023

Odmalička trpim hyperhydrozou, nadmerne sa mi potia dlane a chodidlá - je to diagnóza, nie obcasne potenie ruk pri strese. Vyskusala som všetko od hliníkových antiperspirantov, iontoforezu, antihydral - ten jediný mi zabral, bohužiaľ som naňho alergická. Vždy som sa s tým snažila vyrovnať ale V poslednej dobe ma do dosť ovplyvňuje najmä v pracovnej oblasti. Pracujem v zdravotníctve, čo si vyžaduje denne sa dotýkať pacientov. Botox skúšať nechcem, je to drahé a treba to opakovať každých pár mesiacov. Posledná možnosť je operácia, kde sa 'odstrani' nerv ktorý potenie spúšťa - hrudna sympatektomia.
Máte to niektora za sebou? Chcela by som sa informovať od niekoho kto si tým prešiel, či vám to stálo za to,aká bola cena, či máte vedľajšie účinky...

Ešte by som chcela dodať, mám to dedične od mamy, sestra to isté.

anjelicek26
6. júl 2023

Kedze ta to obmedzuje v praci, tak chod do tej operacie. Syn je tiez taka zaba vecne spotene ruky nohy, podla mna na hladkom povrchu by sa prilepil, podla mna ked bude starsi, tiez to bude musiet takto riesit. Cena je od 1000-2000e ako kde u nas.

tamara456
6. júl 2023

ja ...napíš ss

petikmir
31. okt 2023

Prosím ťa bola si? Mám presne ten istý problém

devilana
29. apr 2024

@tamara456 ahoj tamarka, vedela by si mi o tom povedat viac? Vedeli by sme sa nejak spojit? Dakujem 🙂

tomas1231
15. jún 2024

@tamara456 dobrý deň,tiež by som vás prosím pekne poprosil o info,budem vám moc vďačný.

marlau
13. okt 2024

Bola som asi pre 13 timi rokmi, uz by som nesla. Je ionoforeza, teraz som citala ,ze hypermandan by mohol zabrat