Nadmerné potenie pri fyzickej záťaži a pri pohybe

19. apr 2023

Ahojte,už som úplne bezradná,poraďte mi niečo na nadmerné potenie pri fyzickej záťaži a pri pohybe.Staci keď niečo ťažké robim alebo som v pohybe a idem rýchlom krokom,hneď sa spotim.Najviac pod pazuchami,na chrbte,na bruchu som úplne celá mokrá za pár minút.Vsetko možné som skúšala používať kozmetiku,aj často sa sprchujem viac krát denne,no nič nepomáha.Potom to pachne od potu a nechcem aby sa mi kvôli tomu vysmievali v práci.Poradte čo mám robiť?

eliska105
19. apr 2023

Perspi guard… das raz za cca 5dni na vecer aspon hodinu po holeni/sprche a nedavat nic ine pod pazuchy 😊

autor
19. apr 2023

@eliska105 Pozerala som vo to je a je viac druhov ak antiperspirant aj sprchový gél aj deodorant,ktorý vyskúšať?A to pomáha na podpazušie potenie,či na celé telo?

dota6
19. apr 2023

A nie je to štítna žľaza? Muž sa potil, ale bol mokrý, no hotovo. Neskutočne mu to prekážalo.Nikdy predtým to tak nemal, ale že studený pot ho zalieval. Zistili mu, že má hypertyreozu, berie lieky asi 3 mesiace a už je to lepšie. Skúste sa lekára opýtať na vyšetrenia 😇 najlepšie je nájsť príčinu.

autor
19. apr 2023

@dota6 Neviem ale ja toto mám už x rokov že sa takto potim.Len teraz v práci je to oveľa horšie.A pri tom som vysoká štíhla a predsa sa potim.

dota6
19. apr 2023

No tak to neviem. Jemu to zistili na preventívnej prehliadke, mal nejaké zlé výsledky. Takže asi by na to váš dr prišiel už dávno. Ja osobne používam okrem klasického deodorantu alebo antiperspirantu aj Eucerin anti-transpirant 72h. Je silnejší, používa sa tri dni po osprchovaní na čistú pokožku a potom obden podľa potreby.

margaretka
17. mar 2024

Mám ten istý problém a každým rokom mám pocit že je to horšie, bojím sa pribrať nejaké to kilo aby sa to nrzhirsilo , nadváhu nemám zatiaľ no sebavedomie otras keď viem že som celá mokrá cestou do práce alebo pre deti ...vyzliecť sveter alebo bundu nemôžem lebo by to vyzeralo hrozne

margaretka
17. mar 2024

@eliska105 mne to pomáhalo trochu len mesiac potom akoby si telo zvyklo a nezaberá