Nadmerné potenie po pôrode

venusa915
31. aug 2024

Ahojte , je to pár dní čo som predčasne porodila, prirodzene,nie sekciou. No od pôrodu sa extrémne potím, ako tehotná v letných horúčavách som sa tiež veľmi potila ale teraz je to ešte oveľa horšie. Len vyjdem zo slrchy a som komplet mokrá zas. Najviac tk vidieť na tvári. Nemám problém s tým, že by to nejako viac zapáchalo a pot dokonca ani nie je slaný,je to ako voda ale tečie mi po tvári prúdom dokonca aj v klimatizovaných priestoroch kde cítim že mi nie je až tak teplo. Je to normálne? Telo sa takýmto spôsobom nejako odôvodňuje? Dúfam že to prejde, zatiaľ som v nemocnici ale hanbím sa aj po chodbe prejsť a to za malou dochádzam na iné oddelenie k inkubátoru.

bubuzu
31. aug 2024

@venusa915 je to normálne, môžu za to hormóny. A bude to lepšie a zas sa to napraví. Aj ja som to tak mala. Vôbec sa.kvoli tomu netráp. V nemocnici sú na to zvyknutí.

miadi
31. aug 2024

@venusa915 je to normalne Asi si bola zavodnena tiez som sa po prvom porode tak potila ze som kazdy den prala postel Lebo plachtu som mala spotenu. Midwife mi povedala ze je to normalne telo sa cisti .. vobec sa nehanbi za to za par dni to prejde .

venusa915
autor
31. aug 2024

@miadi ďakujem 🙂 tak dúfam že za pár dní a nie pár mesiacov, lebo v noci sa ani nevyspím kvôli tomu 🙈

saxana000
31. aug 2024

Hormony.ja som 4 mesiace po porode a toto leto sa neskutocne potim.predtym som mohla 2 hodiny kardio skakat behat tancovat a spotena som nebola..teraz cista katastrofa sprcha aj 4x za den mokra jak mys.ja dufam ze to postupne prejde..

gabsisi
31. aug 2024

@venusa915 ja detto. Cez deň som vymenila aj 5 tričiek....až pokiaľ mi jedna lekárka nepovedala že to môže byť nedostatkom vitamínu D. Tak som ho začala užívať a rýchlo to prešlo. Skús 🙂

marticka85po
31. aug 2024

Ak kojis tak je to tym. Mne toto extremne potenie preslo az ked som malu odstavila v 1.roku

maryetta
31. aug 2024

Juj mne to trvalo snad aj pol roka 🙈

miadi
31. aug 2024

@marticka85po kojila som
Vyse 6r nie je to tym . Po druhom porode som sa ani tak moc nepotila ako pri prvom.

evcagabi
31. aug 2024

Ja 12 dni po a uz je to lepsie ale neskutocne sa tesim na jesen a ochladenie

marticka85po
1. sep 2024

@miadi mne to potenie nabehlo cca.3 dni po porode ked mi nabehlo mlieko a potvrdil mi to aj gynekolog ze je to tym. Hormonami

domak2
1. sep 2024

@venusa915 ja som spala s mokrým uterákom na hlave, tiež som nechápala co sa robí 😅

miadi
4. sep 2024

@marticka85po Jasne tebe Mozno ale je to individualne. Nema to kazda co koji.niektore to maju a nekoja . A ine to nezaziju vobec . Ja som to mala prve dni Mozno tyzdne a potom to preslo . A pri druhom som to ani take nemala ze postel mokra . Ale bol iny pach potu taky vyraznejsi ..

bobaas
4. sep 2024

@venusa915 hormóny. Po pôrodoch to začalo, počas noci potenie, ale že tieklo zo mňa (tiež som bola typ, že sa nikdy nepotil), hneď na to zimnica. Po druhom mi to zostalo v rámci pms, juchú.