Dobrý deň, stretli ste sa s nadmerným potením a najmä aj nočným potením počas obdobia dojčenia?
Dieťa dojčím na požiadanie, má 8 mesiacov.
A hlavne posledné dva mesiace badam, že sa v noci potim tak, že mám mokré tričko. Mohol k tomu prispieť aj fakt, že som začala viac uspavat dieťa na prsníku? Predtým som viac používala cumlík, ktorý ale dieťa začalo odmietať. A tiež zatiaľ máličko papa prikrmy.
@veve7777 joj, pravdaze, TSH je ale zaklad, ja som ho mala nemeratelne asi cca 0,001, potom robili volne frakcie fT4,fT3 - hormoby stitnej zlazy, tie som mala vysoke a este vysoke protilatky ATPO, ATG a hlavne TSI - to su stimulujuce protilatky, Graves Basedowa choroba to je. Tak ak je TSH v norme, malo by to byt ok.
@veve7777 inokedy sa nepotis viac, ziadne ine prejavy? Lebo toto som mala hned po porode a postupne to ustupovalo. Ked sa mi to objavilo znova, ale potenie a navaly horucavy aj cez den, cca po 6 mesiacoch po 2.porode, tak to bol prejav zvysenej cinnosti stitnej zlazy. Ale mala som aj vyssi pulz, tlak, nervozitu, tras ruk a padanie vlasov. Stale som to pripisovala unave zo starostlivosti o narocne babo, ale vysledky boli nakoniec take. Sla som k dr., ked ma zacalo prehanat a zacala som rychlo chudnut, plus ten tlak a pulz...