Uz som zufala, po otcovi som zdedila nadmerne potenie hlavy, hlava sa mi dopoti az tak, ze mam molre vlasy a po cele aj licach mi steka pot, je to neakutocne obmedzujuce a dost sa za to nabim. Lete nemozem mat vovec rozpustene vlasy, lebo do par minut, by boli mokre... Ked som doma, v klide, v pohode je dobre, ale akonahle robim nejaku aktivitu, dopotim sa... Stretli ste sa s tym niekto? Da sa to liecit? Existuju na to nejake lieky? Ako zena som tym straane potrestana, je to hrozne... A yeraz mi je do placu, ked zistujem ze este aj moja mala to asi zdedi po mne....dakujem za kazdu radu...Bylinky nepomahaju....
@martina28p presne, no aspon viem, ze v tom nie som sama....no super, ja som pocula ze treba ist na kozne... Ja by som tak rada nosila rozpustene vlasy ale nemozem...skusim este nieco pohladat na nete... Ja mam znizenu cinnost stitnej zlazy, ale tym to nie je...
Ahoj ja mam presne to iste.neustale mokre stekance po tvari.nemôžem mať žiadny makeup leba sa hned rozteče.a aj tie vlasy ako spominaš nemôžemm nosiť rozpustenè.a pritom mám takè peknè vlasy.ale ja mám katastrofalne nizku činnosť štítnej žľazy a dr.mi povedala že s toho sa môžem nadmerne potiť.ale neviem preč len na hlave.
@veronikakostka a liecis sa na tu stitnu? Ja sa liecim a vysledky mam dobre, takze to tym nebude... Teda aspon u mna nie... Viem ako sa citis, je to hrozne, hlavne pre zenu, pre to hladam nejaky liek... SkUsim ist na kozne do Bojnic, vraj je tam super dr. a dufam, ze aj tu sa najde niekto kto poradi...
@emakiki ak by si sa niečo dozvedela,daj prosím vedieť,ja som hladala aj na nete,aj iné info,ale nikde som nič nenašla....
Salviu, aj som ju pila aj som si potierala hlavu, ale nepomohli, pravdupovediac som to dlho nerobila, viem ze sa to musi min. 6 tyzdnov uzivat... Potim sa vsade, na celom tele, chrbat, nohy, ruky, nemozem nosit biele tricka, lebo vsetky do nejakeho casu pod pazuchami znicim, ale hlavne ma obmedzuje ta hlava, ked to zacne do piatich minut mam komplet mokre vlasy... Pre mna by najjednoduchsie bolo uzivat nejake lieky, lebo pri malej, si nemam kedy ani sadnut, nie este vyvarat si caje a macat hlavu...ak mate pre mna nejake riesenie, bidem vdacna, za kazdu radu...
@nutrimas
@emakiki Napadla nas prave ta salvia, ale ako pisete, ako u kazdej prirodnej liecby je potreba viac casu a trpezlivosti.
Co sa tyka tej znizenej cinnosti stitnej zlazy - preco vylucujete, ze to nemoze byt jedna z pricin nadmerneho potenia? Resp. nerovnovaha hormonalneho systemu celkovo? Absolovali ste nejake spec. vysetrenia, skusali ste nieco na zlepsenie funkcie stitnej zlazy, zharmonizovanie hormonov?
Na zaklade skusenosti nasich zakaznikov by sme Vam radi odporucili Zelene potraviny - v suvislosti so stiznoz zlazou: Chloellu, Zeleny jacmen, prip. zmes Multigreen, ktr. okrem ostatnych zelenych potravin obsahuje aj riasu Kelp, tato pozit. posobi na cinnost stitnej zlazy.
Na zharmonizovanie horm. sustavy celkovo je vyborny pupalkovy olej. Pomaha riesit rozne "zenske problemy", ako je bolestiva, nepravidelna menstr, ovulacia, menopauza, endometr. atd.
Ono nemozno riesit len nasledok ( vo Vasom pripade potenie), bolo by vhodne, zamerat sa na zistenie priciny a tu sa snazit odstranit...
@nutrimas na stitnu zlazu sa liecim, posledne vysledky boli v norme a liecbu mam podla dr. nasadenu spravne, preto si nemyslim, ze by to mohlo byt tym, ale mozem sa mylit, tiez mam problemy s vahou, mam nadvahu cca 20 kg a za svet sa mi nedari schudnut, zdravo sa stravujem, cvicim kardio aj silove cvicenia, pijem protein atd. Neviem si to uz vysvetlit... Ako som spominala trpi tym aj moj otec, moj brat a jeho dcera... Moja dcera je este malicka, ale tiez sa dost poti...neviem ako by som mohla zistit pricinu, preto sa chystam ku koznemu dr. Pozriem si tu zmes Multigreen, zenske problemy nemam, zatial ... Doma mam tieto pripravky, myslite ze nieco z toho by mi mohlo pomoct?
@emakiki Pojem "zdrava strava" je velmi siroky, kazdy si pod nim mozeme predstavit nieco ine...A nie na kazdeho platia rovnake "pravidla" spravneho stravovania, pretoze tak ako mame kazdy clovek vlasy, pokozku inej farby, rovnako aj oci, tak podobne je to aj s metabolizmom. Tazko sa to da ale posudzovat takto nadialku, chcelo by to podrobnejsi popis Vasho jedalnicka, vsetky pohybove aktivity, denny rezim atd.... Moze tam byt aj nejaky psychicky blok pokojne aj z davnejsej minulosti...
Pupalkovy olej posobi celkovo na hormonalny system. Konkretne "zenske problemy" mat nemusite, avsak nerovnovaha horm. hladiny moze sposobovat aj to potenie. Ziadne ine priznaky, bolesti mat nemusite. Nechajte si urobit kompletny hormonalny profil, ak Vam ho este nerobili.
Hormony spolu s nadvahou - toto mozu byt najpravdepodobnejsie priciny vo Vasom pripade, avsak samozrejme, no mozeme sa aj mylit...
@nutrimas co sa tyka tej stravy a cvicenia, zacala som uz v januari a inspirujem sa v skupine cesta k mojej premene... Nakoniec mam aj svoj album, kde je kompletne rozpisane, co jedavam...https://www.modrykonik.sk/blog/emakiki/album/aj... tu je link... Hlavne posledne fotky treba pozerat tak cca 1-2mesiace dozadu...
@emakiki Ahoj...ako by som ja písala tento tvoj príspevok. Mám také isté prejavy a ťažkosti. ešte k tomu mi dosť vypadávajú vlasy...Podstúpila som všetky vyšetrenia na endokrinologii, odbery, sono..všetko ok. Tak som teda začala chodiť na kožné... tam chodím od oktobra (4 mesiace). Dostala som tabletky a chodím každý týždeň 1x na aplikáciu tekutého dusíka... okrem toho vlasovú vodu a šampon. Po štyroch emsiacoch mi začali rásť na vypadaných miestach nové vlasy. Intenzívnejšie padanie pozorujem bezprostredne po aplikácii dusíka. :( ... ale týmto sa potenie samozrejme nevylučuje..Idem čítať komentáre, možno na niečo prídem. ;) Ako si na tom teraz? pa, páá .. pekný dník maj.
ahojte, aj ja mam taky problem ako vy. Akakolvek aktivita sa zlejem.. na hlave a vlasoch.. ale ze čurkom.. tiez som bol na endo.. vsetko ok.. robili mi rozne testy.. na nic samozrejme neprisli.. ja som skusal aj iontoforezu.. dokonca mam aj doma electroantiperspirant.. nepomohlo.. nakoniec som po x pripravkoch nasiel jeden.. eucerin.. ten mi na 72 hod zastavi potenie tvare.. (ale je to hlinik.. viem ze to nie je dobre.. ale som proste zufaly..).
https://www.drmax.sk/eucerin-intenzivny-antiper...
na vlasy nemam nic.. takto mi topomoze aspon prezit leto lebo v lete som spolocensky odpisany.. staci 27stupnov a som jak nasiaknuta spongia.. :(
nie na vlasy som to neskusal, a asi by som to ani nerobil.. vlasy prezijem.. ale tvar mam relativne suchu, aj to je mega pomoc
@nneoox zaujimave, ja to mam uplne naopak, electro antiperspirant mi pomohol a hlinikove antiperspiranty sa na spotenej pokozke len rozpatlali 🙂
Existuje množstvo príznakov, ktoré môžu naznačovať, že hladina vitamínu D v tvojom tele je nízka. Vedecká literatúra opisuje nadmerné potenie novorodencov ako jeden z prvých príznakov nedostatku tohto vitamínu. Jedným z najzreteľnejších príznakov nedostatku u dospelých je nadmerné potenie hlavy v porovnaní so zvyškom tela.
@emakiki ahoj,aj ja mám ten istý problém.toto leto je to konečná .normálne som z toho dostala depresie.hambim sa aj niekde chodiť v týchto teplach.nasla si niečo čo ti pomhlo
@nneoox ahoj,presne toto mám ja.leto je premna utrpenie.tiez som vyskúšala kadečo ale nič nepomohlo.staci menší stres alebo náznak aktivity a som Mokrá úplne. Pot mi kvapka ako z kohútika
@lenocka12370 a co vsetko si skusila?
@emakiki ahoj,u mňa to isté,stačí menšia aktivita a hlava mokrá,cez leto je to ako tak znesitelné,je teplo,umyjem vlasy,aj ked sú mokré,uschnú,ale nie je to príjemné,ked niekde som,no ja to horšie pociťujem v zime,ked sa niekde ponáhlam,vlasy mokré a ísť do tej zimy,tak to je niekedy velký strach,či nenachladnem,alebo sa mi z toho niečo nestane....bola som na vyšetreniach,robili mi hormonálny profil-ten je ok,išla om aj na štítnu,aj tam je všetko v poriadku....nikto mi nevedel povedať,ako to zmierniť alebo liečiť.....proste neviem nič....