Ahojte, chcem sa poradit ohladne nadmerneho potenia, mozno mi niekto bude vediet poradit. Nikdy som sa nejak extra nepotila v podpazusi, nezazila som, ze by som pachla a to ani po celodennej makacke. No ako som otehotnela, tak som sa zacala potit viac a aj pachnut. Rano som si dala sprchu, antiperspirant a kym som prisla na poradnu, uz som sama seba citila. Velmi neprijemne,lebo na take pachy som velmi citliva. Brala som to s rezervou, ze vsak leto,teplo, narast hmotnosti, hormony...no uz som 8 mesiacov po porode a stale sa spotim tak, ze o par hodin pachnem. A to ani nerobim nic extra narocne, kedze som doma na rodicovskej. Skusala som gulicky, spreje,tuhe antiperspiranty, dokonca aj panske, tie su vraj silnejsie. No stale som sa po par hodinach citila. Tak som si kupila Driclor. Vyzera, ze to celkom pomaha. No mna zaujima, preco sa tak potim? Co to sposobilo? Vahu mam este nizsiu nez pred otehotnenim, velkost 36, takze to nie je ani tym... nemate podobnu skusenost?
@amy2807 bola som 2mesiace po porode, mala som ok hodnoty, lebo na zaciatku tehotenstva mi tam nieco vyskocilo, ale upravilo sa to. Na kontrolu ma objednala az v auguste.
Ja si od pôrodu tiež strašne smrdím, hlavne pot medzi nohami 😬 Už je to pol roka.
Hormóny
Alebo stres
Tiež s tým mam porblem, od puberty som sa viac potila hlavne pod pazuchami no vekom a pôrodoch ešte viac a je to už des neznesitelne úplný diskomfort obliekania a maskovania mokrých map po tele ...kedysi driclor pod pazuchy alebo pod prsia bolo po teraz je to už aj v slabinách , chrbát hrudník ... Trápenie hrozne. Obvodná mi v krvi povedala že všetko mám v poriadku ani na endukrinolog.neodproca vraj je problém asi mierna nadváha a stres . Až tak podľa mňa nadváha problém nie je váhu si držím rovnakú xxxrokov a stres to som zatiaľ nezistila ako ovládať alebo korigovať pri ňom potenie... Leje zo mňa pri sústredení pri rozhovoroch pri telefonovaní emóciách ani nehovorím .... Úplne som zufala z toho lebo nevie čo na seba obliecť aby to nebolo tak vidieť ... Pekné šaty si dat nemôžem lebo ak sú nebavlnene príšerné to smrdí, kto vie asi chápe . Pomohlo vám niečo kto mal takýto problém ? Prosím ozaj len vaše skúsenosti kto s tým trpí .dakiujem moc
@svokrinjazykmonika aj ja som mom 3mes po druhom porode, ale uz po prvom pred dvoma rokmi som sa zacala potit ,,medzi nohami" a je to dost neprijemne, v lete menim nohavicky aj 3x denne :( vidim ze nie som sama s tymto trapenim ...
Neskusal niekto z vas merino nohavicky/ oblecenie? Ci to pomaha. Merino je skvele proti zapachu, len ci aj nohavicky vydrzia so suchsim pocitom?
@margaretka nadvaha je blbost (ako ok ked ma niekto od 75kg vyssie..) ja ziadnu nemam, mam 60kg, stres nemam, , mam sa dobre 🙂 stitna ok ... a aj tak sa po porodoch potim viac :( hlavne po kojeni :D to ma uplne zalieva
Dakujem za vase skusenosti, mne nakoniec zistili znizenu cinnost stitnej zlazy, takze to bude asi tym
Pri akom vyšetrení , dá sa aj pri preventívnej u obvodnej ?
@margaretka ano, na preventivke, popisala som svoje problemy (hlavne nadmerna unava, potenie som spomenula len tak pomimo) a vzali mi krv aj na stitnu a na druhy den mi rovno aj nasadili lieky
Aké lieky z akej kategórie sa v tomto probléme užívajú? Mám aj ja už termín preventívky, som zvedavá teda či sa niečo zistí
@margaretka euthyrox ci ako sa to pise. Je to normalny liek na stitnu zlazu
@jamurkova
@svokrinjazykmonika zeny,este stale mate tento problen? Ak nie,co pomohlo?:D aktualne googlim, co robit s tymto problemom..
@lubkovaandrejka mne pomohol driclor
@lubkovaandrejka mna to v zime netrapi 🙂 takze to teraz neriesim, ale mala som v lete taky pripravok som si natierala v okoli nohaviciek a stehien - Perspiguard Senzitiv. Trochu pomohlo.
Ahojte, chcem sa poradiť ohľadne nadmerného potenia. Potim sa po celom tele. Som už bezmocná. Všetky vyšetrenia mam za sebou a sú ôk.
Tiez sa po porode brutal potim ale ze brutal, nemozem si dat ani makeup lebo to cele stecie, kvapka mi z vlasov v gumicke, aj ked sa osprchujem rano vecer, citim pot, mam nadvahu a este aj problem so stitnou zlazou, teraz tieto horucavy to je pre mna strasne, v noci okno dokoran aj tak sa potim, uz som z toho nestastna. Co sa toho smradu tyka tak som zistila ze niektore deodoranty sa nejak blbo aktivuju s mojim potom a ten este viac citit tak skus rozne otestovat. Inak neviem poradit, mne pomoze snad sa len odstahovat na antarktidu, potim sa 9 mesiacov z roka. Este treba nosit prirodne materialy, napr bavlna lan, nie umelinu polyester
@duppka13 ja som už vyskúšala asi všetko. A som už z toho hotová, mam už z toho totálne depky. To kto nezazije, nepochopi.
@annaszabova a máš to aj v kľude doma alebo zhoršené v strese?
@annaszabova napíš mi do správy, čo všetko si už nato vyskúšala a nepomohlo, skúsim ti poradiť.
stitnu zlazu by som si dala prekontrolovat vela zenam spusti prave tehotenstvo a porod poroblemy s ňou