Nadmerné ochlpenie na tvári

10. jún 2023

Ahojte ,prosím len tie čo s tým ozaj majú problém a skúsenosť no lebo už neviem ako ďalej ...
Od puberty som mala vždy veľa chĺpkov ako moje kamošky najviac ma trápilo na tvári a v puberte to ozaj bolo mega tazke ....zistili mi viacej testosterónu,nasadila sa mi antikoncepcia v 17 rokov no nejaká veľká zmena to nebola ...vytrhavala som čo sa dalo a bolo to mega náročné každý deň trhať oberalo má to v dospievaní o veľa casu...teraz mam 35 tento roka po 2 pôrode mám problémy s cyklom každých 18 dní ,spinenie krvácanie , nechcela som už užívať antikoncepciu,tak ma dok liečil esteofenom a duphastonom... samozrejme nepomohlo... teraz mám ajtak nakoniec antikoncepciu lebo , že iné mi nepomôže na cyklus a z častého menzasu som mala ameniu
.No ale ide o to,že sa mi urobilo ochlpenie už aj na brade aj nižšie chĺpky...som z toho uplne nestasna , mám 2 krásne deti a mladá som , vyhýbam sa už ľuďom,lebo mám pocit,že každý mi len na bradu pozerá .mám malý strojček a holim každý deň inak vyzerám hrozne... odvážila som sa s tým ísť už do salónu,kde mi odporučili určite vosk no chĺpky musím nechať narásť narásť...týrždeňmojom živote takto fungovať ....vosk mi chĺpky odstenil

gejb
10. jún 2023

Neholila by som, lebo to je nekonečný kolotoč. Nájdi si salón kde odstraňujú laserom,jedine to je permanentne odstranenie...
A keď máš problém s hormónmi chodíš aj ku endokrinologovi?

autor
10. jún 2023

Vosk mi chĺpky odstránil ,bola som taká šťastná konečne medzi ľuďmi neviete si ani predstaviť ten pocit s hladkou tvárou ,no moja radosť netrvala dlho len 7 dní a chĺpky zase narástli ..som z toho uplne v šoku a niesu ani svetlejšie alebo jemnejšie ako mi vraveli v salóne že určite 2 až 4 týždne pokoj ... samozrejme som si doma skúsila vosk po 7 dňoch no nebolo to ono asi po 3 dňoch som zase tam kde som bola ...ja už nechápem čo sa to deje a prečo mne v 35 rokoch ...štítna žľaza bola ok minulý rok ,chodím pravidelne darovať krv ,nebývam chorá ,otehotnela som hneď 4 krát z toho 2 krát potrat ,ale vždy na prvýkrát krát tehu.no teraz toto ...poraďte sa sa s tým niečo robiť ?????ako mám takto fungovať 🥺ďakujem za každú radu

cindy22
10. jún 2023

Skúšala si laserový depiláciu? Pripadne IPL alebo elektrolyza (alebo tak nejak sa to volá), to by malo chĺpky zničiť natrvalo. Je to veľa €, ale oplatí sa, ja som mala podobný problém s chlpkami na tele, v puberte som nosila dlhe nohavice celé leto. Teraz mi stačí oholiť raz za 1-2 týždne, vôbec na to nemyslím.

autor
10. jún 2023

@gejb nie gynekológ mi zobral krv minulý rok teraz vôbec len ma tlačil do antikoncepcie bez zobratia krvy a cyklus sa mi upravil ale stále kúsok pomedzi antikoncepciu spinim ...nič iné mi neodporučil no je pravda ,že chĺpky viac zacali rast len posledné 3 mesiace

autor
10. jún 2023

@cindy22 toto mám aj aj chĺpky na rukách nohy celé ale to ma ani tak netrápi nenosím krátke ale kvôli tomu je pravda no to človek schová ale tvár nie ....a ano v salone mi odporučili laser ale až od septembra,že na leto to neodporúčajú 😔

barborachors
10. jún 2023

neviem ake farby a hrubosti mas chlpky ale ak su jemne a svetle, pomaha naniest na make up trochu laku na vlasy. chlpky sa uplne prisaju a nie je ich vobec vidno.
Do jesene nasetri na laser a zmen svojho gyn, pripadne to skus spracovat racionalne, pojmi to ako geneticku zalezitost, proste kazda zena ma cyklus iny a hormonalny obraz iny...

stellarstar
10. jún 2023

Štítna žľaza ok? Pcos?

autor
10. jún 2023

@barborachors mám tmavú pokožku opali ma.hned krásne do hnedá ale chĺpky mega čierne , epilator mi nepomohol iba mi zarastali...teraz som skúsila teda.konecne vosk ale to hneď rastu po 6 dňoch a už by zase bolo treba ale na vosk musia byť dlhšie mám sto chutí to zase prejsť tým dámskym strojčekom na tvár v tvare rúžu ale povedali mi v salóne,že žiadne holenie ,že vosk oslabí korienky...no ja nevidim žiadne zmeny 🥴idem najbližšie na preventívnu prehliadku k obvodnému júli a určite budem pýtať lístok na endokrinologiu ak by niečo našli alebo dok o krv

autor
10. jún 2023

@stellarstar otehu som hneď a štítna na preventívne prehliadky ok ale priamo na endo som nikdy nebola lebo to nebolo také ,že aj na brade boli aj na krku 😔

autor
10. jún 2023

@barborachors ono máme to aj v rodine moja starká má fúziky aj moja mamina

panonia
10. jún 2023

Ja mám Philips lumea IPL a som maximálne spokojná, ja neznášam to večne holenie nôh. Na začiatku to chce trocha trpezlivosti ale po čase uvidíš výsledok. Podľa mna ste tmavé typy v rodine s tým žiadny lekár nič neurobí. Kamoška to riešila
všetky ženy v rodine mali čierne vlasy a aj čierne chlpy, nakoniec išla na laser ale je to časovo aj finančne naronáročné.

autor
10. jún 2023

@panonia áno aj v salóne mi to odporučili no,keď už vosk mi vydrží 7 dní len bojím sa ,že mi nepomôže vôbec preto musím cez leto doriešiť endo a gyn nech mi zoberie krv už ozaj na hormóny ajked tie boli od prvého pôrodu už všetko vždy v norme to až po 2 pôrode sa mi to všetko zbláznilo tuším a najhoršie ,že mám 2 baby a 12 ročná už má chlpky oveľa viac ako by mala mať a už ma aj menzes a chĺpky tmavé už riadne prvá z triedy vraví a trápi ju to ,že sa už musí na nohách holiť aj na tvári vidím ale našťastie len ozaj málinko fuziky no bojím sa ,že sa jej to zhorší ako mne v 15 rokoch a 2.5 ročná má tiež na rukách už aj pod nostekom ,neviem prečo toto museli po mne zdedit

kathak
10. jún 2023

TAk mám podobný problém, bola som aj na laseru v jeseni , chvíľu Ok, ale vydržalo to lratko a je to spat.otras, je mo nepríjemne ak sa na mna niekto dlho pozera

luccija
10. jún 2023

Trhaj si to pinzetou a na jeseň laser

vorkola
10. jún 2023

Laser zabera len na cierne chlpky ,a musi sa to opakovat,opakovat az do uplneho znicenia. Ak mas biele , znova narastu , a mne sa tym laserom vysusala plet,akoby som starla . Mala som podobny problem, Ja som chodila do Blavy na elektricku epilaciu s ihlou, ale vtedy som mala len pod nosom, bola som asi 5 x a mam pokoj, ked este nefunguvali laseri, tak teraz nemam ani ponatia ci sa to stou ihlou niekde robi. teraz mi zacali rast na brade bola som na laseri asi pred 5 timi rokmi a nepomohlo ale ja mam biele chlpky ,trham s pinzetou. na tu epilaciu s ihlou chodila aj moja mama, a stacilo raz do roka,aj ona mala mozno take mnozstvo ako pises ty .ale vtedy mala uz okolo 65 rokov, mala pokoj dost dlho,az okolo 75 rokov zacali rast, ale uz sme boli len raz, a mala pokoj asi do 85 uz nedbala ,a trhala len tak .Ta eletricka epilacia spociva v tom , ze Mudr trha chlpky uplne od korena, jeden za druhym, boli dobre vyskolene, snazili sa trafit na koren chlpka, trochu to bolelo, ale co by clovek nespravil pre krasnu plet,. niektory chpok , ked sa netrafila sa musel znova ,ale az povedzme o cca o 2 mesiace , ked ich vyrastlo viac.Ak nahodou vygonglis ,kto by este robil tou ihlou daj vediet, lebo mozno su neni ani na nete,kedze uz ich valcuju laseri,to robili kozne lekarky .

autor
11. jún 2023

@kathak no presne toho sa bojím aj ja ,že do toho investujem a nepomôže proste ja už ako mi to zakázali holit a už mám dlhšie sa bojím už z bytu a neviem či mám.ozaj skúšať ten vosk ďalej či sa oslabia alebo tým dámskym strojčekom to každý deň skracovať ozaj to je už neúnosné a tie pohľady v obchode dneska no je to des

autor
11. jún 2023

@luccija no žiaľ pinzetou by to trvalo večnosť mám do na brade pod bradou už aj na krku a pri 2 deťoch nehrozí a od septembra idem do práce neviem si takto predstaviť fungovať ...snažím sa to nechať rast a vosk zatiaľ do jesene lenže kým to narastie na vosk je to večnosť a to vravím 3 dní a zase narastu...no vyskúšam určite na jeseň laser a uvidím či to pomôže v salóne

autor
11. jún 2023

@vorkola pozriem to no ja nemám na mladšiu nikoho neviem si predstaviť,že mám za tých dochádzať keďže nemám nikoho kde ju nechať som stále len doma preto som to neriešila ale ako ide september a ja návrat do práce už ma začína chytať panika ako takto denne medzi ľudí ...mám ich úplne čierne ako havran a hrubé ako strnisko chlapy žiadne svetle to by som bola šťastná ...preto sa bojim holiť už aby boli jemnejšie po vosku no zatiaľ rastu rovnako hrubé žiadna zmena po Tom vosku tak neviem

kornelies
11. jún 2023

V letnych mesiacoch najucinnejsia forma-depilacny krem. Bezbolestne a ucinne aj na velmi kratkych chlpkoch. Zabudni na vosk, depilaciu, holenie.
Od jesene laser popr. IPL u dermatologa. Ziadny kozmeticky salon, nemaju potrebne medicinske vzdelanie. Dievcatkam mozes fuziky odstranit tiez depilacnym kremom.
Ked budes mat cas, navstiv endokrinologa.

autor
12. jún 2023

@kornelies ďakujem a depilacny krém som myslela,že je rovnaké ako vosk ,keďže sa odstraňuje od korienkov ...ani neviem ,kde by som zohnala na tvár depilacny krém ...raz mal tuším Avon ale mne nezobral z tváre nič , lebo sú ozaj už ako pánske hrubé 😔preto mi prišiel vosk lepší pretože silou sa stiahnu a ku kožnej idem štvrtok kvôli znamienku no ja neviem o Tom ,že niečo také robí kožná u nás 🙈

kornelies
12. jún 2023

Depilacny na tvar kdekolvek. V DMke ich znacku, popripade Veet. Kde byvas?

jaroslavo
12. jún 2023

Mam podobny problem az nato ze mam extremne svetlu pokozku
Pred tehotenstvom som chodila s tvarpvou castou na tzv ihlu.
Velmi zdlhavy proces ..ale zabral. No po tehotenstvach sa vsetko vratilo

Ochlpenie vsade aj na brafavkach atd

Vosk nieje riesenie.. pripadne si to rob sama, existuju voskove pasiky kupis napr v dm
Dlho roky som tak robila..+ tvrde chlpky pinzetov

Ipl ... dobra vec , v tvarovej casti som videla zlepsenie. Ale nemozes uz potom pozit pinzetu na tvrdsie chlpky

Momentalne s tvarou chodim na laser.. po 2 davkach je to ovela ovela lepsie

Ostatne casti tela
Ruky depilujem
Nohy holim kazdy den nakolko som biela ako stena

A som odhodla a po letnej sezone ist na laser aj inych casti tela, aj ked je to drahe..
Laser sa nesmie pocas leta, nakolko miesto ozarenia moze vplyvom slnecneho ziarenia spigmentovat

Laser a ipl je lepsie ppuzivat ked je clovek hormonalne vyrovnany
Mne to napr pred gy ekologickou opwracipu spravit nechceli

A na margo holenia
Treba iba skracovat zostrihavacom.. pinzeta a holenie jieje riesenie

Ja proste kadze rano a vever ako unyvat zuby. Prejdem pod perami a bratu zostihavacom..ale laser naozaj nazera..som velmi spokojnaz aj ked na uplny vysledok potrebujen aspon 7 davok..resp sedeno