ahoj baby. ani neviem ako mam zacat. uz od puberty som mala o nieco viac chlpov ako ostatne dievcata. bolo to pre mna neprijemne. frustrujuce. ale nejako som sa s tym dokazala zmierit. momentalne mam priatela sme spolu už tri roky. ochlpenie je stale horsie vyraznejsie a to mam len 21. co budem robit o niekolko rokov? najhorsie na tom je ze moj priatel ma presne opacny problem. na tvari ma asi 30 chlpov takze sa da povedat ze zarastam viac ako on. nad hornou perou si to davam depilovat cukrovou pastou ale uz sa i objavili aj na brade som z toho cela zla. bikyny radsej ani nekomentujem to je kapitola sama o sebe brucho tiez. najhrosie na tom je ze ja mam male jemne chlpky po celom tele cize ked sa holim a depilujem tak to ochlpenie sa akoby rozrasta lebo ked si chcem depilovat tie tmave tak zachytim aj tie blede a takto to ide dalej. som z toho v tazkych depresiach moj priatel sa o tom ani nechce bavit. podla neho som pekna a nemam to riesit. ale dost ma to zasiahlo v intimnom zivote. hambim sa pred nim vyzliect. dokonca mam myslienky ze sa s nim radsej rozidem. lebo ktory chlap by chcel mat chlpatu zenu? nechcem s nim ani nikam chodit aby sa za mna nemusel hambit. O dva tyzdne idem gynekologicke a urcite si dam predpisat HAK ale pochybujem ze to je riesenie. Nemate niektora uzitocnu radu ako sa s tym vysporiadat? Chcem byt mlade dievca co sa tesi zo zivota a nie len stale vyplakavat..ale to sa neda ked sa na seba pozriem do zrkadla.
@bielalabud ako pise vyssie
@janickacrazy daj si vysetrit hormony. moja kamoska tiez mala rovnaky problem a zistili u nej , ze ma viac testosteronu. urcite sa to riesit da. tvboj priatel ta ma rad za to aka si vnnutri a nie za to, aka si navonok. sa tes, ze mas normalneho chlapa pri sebe a neodhanaj ho. urcite sa da tvoj problem riesit. hormony si hnus, ked im sibe, tak sa to prejavuje roznym sposobom. sup k lekarovi, zistia co sa deje a budes moct to zacat riesit.
@bielalabud treba riesit s dr mala by ti spravit hormonalny profil... s gynekologickou sa porozpravaj, - nie je to dovod na rozchod, to nechaj na posudenie priatelovi ci mu to vadi... inak mne sa nepacia priatelove chlpate nohy ale nerozisla som sa kvoli tomu s nim ;)
@bielalabud ahoj, určite smer endokrinológ, nadmerné zarastanie u žien spôsobuje hormonálna nerovnováha. riešila som podobný problem. Chápem, že sa cítiš zle, ale hlavu hore. Navštív obvodného, povedz mu čo ťa trápi a pýtaj lístok na endo. Priateľ ťa miluje, nerozchádzaj sa s ním. Určite to správnou liečbou vyriešiš 😉
@bielalabud urcite to bude hor prof ako je hore napisane .ktovie ako sa to ale da potlacit..este existuje lasetove odsteanenie ochlpenia je to sice drahe a chodi sa tam ipakovame ale skus sa poradit aj s dermatologickiu.nie kozmetickou ale tusim take zakrojy robia na plastickokorektivnych klinikach..treba goiglit a zistovat si co s tym.urcite sa to da odstranit.
@megavega a ty si svoj problem vyriesila?. hej je viem ze ked hovorite ze mu to nevadi nieje to dovod na rozchod..ale urcite si to vsimoll.. len nic nehovori lebo by som sa asi fakt zrutila a to on nechce...najhorsie na tom je ze studujem VS v cechach a potrebujem dokoncit smeester..ide skuskove..ale v takychto depkach sa neda na nic sustredit..najhorsie su tie pohlady cudzich ludi...vzdy som mala zdrave sebavedomie..ale teraz b y som bola najraaadsej seda mys a neukazovala sa ani na svetlo..gynekologicke som uz objednana a k obvodnej pojdem v piatok. uvidime co mi povie..najviac sa bojim ze to bude nieco gynekologickeho povodu a nebudem moct mat raz deticky
@lucinka511 ano nad laserom som uz tiez rozmyslala bola by som do toho ochotna investovat ale pokial nemam hormony v poriadku tak ani laser nezaberie..tak najskor musim asi vyriesit to...a vraj zeny hovorila ze do toho vrazili vela penazi a nepomohlo to. alebo sa to o niekolko rokov vratilo spat. je to individualne
@janickacrazy dakujem za povzbudive slova. asi som to mala riesit uz davno ale hambila som sa. stale sa hambim ale uz je to neunosne. Ja ho hrozne milujem ale verim ze ani jeho to uz stale nebavi pocuvat ako sa stazujem. Ale neviem ci to poznas proste ked sa dostanes do takehoto stavu nevies sa udrzat. Stale na to myslim, nespim, uz ani skoro nejem. Bývame spolu a on zacal chodit do posilovne a proste stara sa o seba vzdy perfektny. A ja. pri nom ako taka opica. Len aby si to aj on raz nerozmyslel. A tato myslienka sa stala mojou nocnou morou
@bielalabud uvidis.co ti pobedia.len neviem ci sa da znizit u zeny zvyseny testosteron😐😐 skus si vygooglit.
@lucinka511 no ja uz som toho pogooglila..ono sa to da znizit ale vzdy je to len docasne. pokial beries lieky alebo HAK
Ahoj. Ja som mala a aj mam tiez taky isty problem s ochlpenim. Bola som s tym aj u gynekologa a ten ma poslal za endokrinologyckou. Zistili mi, ze mam trocha zvyseny testosteron. Hned mi napisala lieky euthirox ktore sm prestala aj tak brat lebo vobec to nemalo na ochlpeniie ziaden vplyv. Ani sa to nezlepsilo nic iba som este viaacej pribrala. Antikoncepcia zase nieje riesenie, lebo aspon ja sm tiez od nj priberala a aj chlpkov som mala dost. S priatelom som 8 rokov a bavila som sa snim o tom ci mu to vadi a povedal mi, ze nie ze ja zato nemozem. Teraz cakame babatko a s hormonami je to este horsie, ale nezrutim sa kvoli tomu. Ved kazda sme nejaka ina predsa a neemozeme predsa zato ...
ahoj, presne viem, ako sa citis, tiez som vzdy bola viac zarastena ako ostatne zeny, asi je to dedicne, moja dcera ma dokonca od 2 rokov dlhsie chlpky na rukach ako ja. Bola som liecena endokrinologom na zvysenu cinnost stitnej zlazy od 14 rokov, od 18 chodim ku gynekologovi ako na klavir, hormony si robili vzdy co chcu, hirsutizmus a 3nasobnu hladinu testosteronu sme riesili tomu zodpovedajucou HAK, v podstate s prestavkami na tehotenstvo beriem HAK uz skoro 2 desatrocia a na zvysene ochlpenie mi nic nepomohlo. Ak skutocne nemas nejaku diagnozu s tym suvisiacu, ale to by uz islo o abnormalne ochlpenie, hormony ti nie velmi pomozu, si proste taky typ. Odporucam sa s tym zmierit a zamysliet sa nad ucinnymi sposobmi odstranovania ochlpenia. Holenie a kazde odstranenie chlpku nad kozou (depilacne kremy) sposobi to, ze vizualne sa ti ochlpenie bude zdat este hustejsie a vyraznejsie. Ak ide o tmave ochlpenie, velmi dobre vysledky sa dosahuju laserom. Ak ide o bledsie ochlpenie, je potrebne si zvyknut na metody odstranovania chlpkov aj s korienkom, tzn. depilacne strojceky, vosky a podobne. Ja pouzivam na nohy, podpazusie a nie velmi citlivu okrajovu cast bikin depilacny strojcek, na tvar voskove pasiky urcene na tvar, na zvysok bikin depilacny krem, na ruky kaslem. Po vyse 20 rokoch pouzivania depilacneho strojceka na nohy mozem povedat, ze mi ostalo mozno uz len 5-10% aktivnych chlpkov, pri ostatnych sa korienky tak znicili, ze uz nerastu, takze potreba depilovat nohy je aktualne u mna ovela zriedkavejsie ako za mlada...... Priatel si ta vybral taku, aka si, on s tym problem nema, tak ho zbytocne nezdoraznuj a nezvelicuj, ale sama ho potichu ries. Ty chces vyzerat krajsie, pre neho si krasna dost, ked je s tebou.
Ahoj 😊 Ja by som sa s ním určite nerozchadzala hlavu hore svet sa zato nezrúti aj ked to musí byt nepríjemne 😡 Ja som mala ochlpenie take normalne ako ma byt si myslím otehotnela som v januári idem rodit a na nohe nemam jeden chlp 😂 Normalne sa stratili! Nato ti podľa mna nepomôžu lieky raz by si ich aj tak prestala brat a asi fakt jedine je tehotenstvo kedy sa hormóny idu zblázniť a robia si zas po svojom...Skúšala si epilator? Ja som sa epilovala všade vždy som mala aspon mesiac pokoj 😅
Podla mojich skúseností, muži venujú nášmu ochlpeniu oveľa menej pozornosti než si my namyslame. Takze ak ti priateľ hovorí, že mu to nevadí, tak mu to proste nevadí.... ber to ako fakt a nezaťaž uj sa tym....a ako hovori iukas, zahod žiletky a všetko dávaj dole strojčekom alebo voskom....a ak ti po vyšetreniach nezistia hormonálny problem, tak začni šetriť na laser, ja som si vycíhala akcie, stalo má to cca 1500 Eur, ale výsledky sú super. Viem, že je to veľa peňazí, ale stále menej ako napr. umelé prsia😉
@blevka no ja ziletky uz absolutnr nepouzivam na nohy a bikyny len epilator rukz neriesim a tvar cukrova pasta. Zatial si to depilujem len nad hornou perou ale budem musoet zacat asi aj na brade..aj ked chlpky su bledsie a jemne ale su fakt dlhsie ako ostatne na tvari. Najhorsie na tom je ze mam kozmeticku ktora trpi tymto ale extremnou formou. Dokonca jej vypadali vlasy a stratila mensttuaciu.stale dufam ze moj pripad toto nebude. Nad tym laserom sa uz skutocne vazne zamyslam
@bielalabud A tá cukrová pasta funguje? Ešte som o tom ani nepočula, to sa dá normálne kúpiť niekde v drogerii alebo kde? Dakujem.
@janickacrazy funguje urcite lepsie ako vosk. Ten mi hrozne drazdil kozu. Keby som mala viac penazi tak si tym necham vydepilovat kazdy mesiac cele telo 😀 pred dovolenkou som si dala spravit bikyny pasik na bruchu podpazie a hornu peru a bolo to super chlpy vyrastly fakt jemne..nezarastol ani jeden. Teraz som si objednala z netu a chcem to skusat sama. Ale technika je fakt tazka. Ja chodim pravidelne do salonu davat si tym robit tu hornu peru a chlpky su stale rovnako jemne..takze mozem len odporucat
Joooj by som mohla vyprávať....Ja mam nie len nerovnováhu hormónov, ale liečim sa aj na štítmu žľazu. A čo narobím. Nijak extra som to neriešila. Antikoncepciu do seba pchať nebudem. Je to boj, nanajvýš, keď po epilácii strojčekom môžem o týždeň začať znova. K tomu mi zarastajú aj po strojčeku . Hotova katastrofa. Ale už to beriem s nadhladom. Mojho manžela dokonca ochlpenie rajcuje... A hlavne v oblasti bikín. Ma ma rad taku, aka som.
@bielalabud ahaaaa a aj tak to je take strašne ? Aj ked epilatorom? Podľa mna to sk viac aj namýšľate ako to v skutočnosti je 👍🏼 Musíte si to vyhodiť z hlavy pre chlapov su aj tak neni take priority prvorade ako u nás žien 😄 A na tej brade nedá sa tomto jednom vytrhnúť? Je ich tak tak vela aby to bolo tou cukrovou pastou ?
ja som chodila aj na IPL, a nezabralo nic, iba vyhodena kopa penazi...
@patrin no neviem zatial si to odfarbujem pre moj pokoj v dusi a obcas si tam nieco vytrhnem len najhorsie je zr potom to raste tmavsie..neviem ci neni lepsie to nechat uplne tak..vies ja si obcas poviem ze to nieje az take strasne. A obcas ma chyti fakt depka. Niekde som citala ze to ma obcas za nasledok aj stres ze cim si to zeny viac vsimanu tym to viac raste 😀 tak mozno to bude aj moj pripad 🙂
@patrin tiez si myslim ze my taketo veci prezivame ovela viac ako chlapi. Treba to riesit s kozmetickou a ona podla mna vie navrhnut riesenie ktore bude najvhodnejsie 🙂
@bielalabud ahoj, urcite skus laser aspon na tvar. mne velmi pomohol. mala som bradu v takom stave ze som nosila len rozpustene vlasy a skryvala si tvar. pomohlo to super. Pravda je, ze stale chodim raz za 3 mesiace ale neda sa to porovnat co to bolo predtym.) drzim palce.
@katre a mozem sa ta spytat kolko mas rokov a kolko sedeni si uz absolvovala?
Kamoska má rovnaký problém, pomohla jej antikoncepcia (berie ju od 12 tich rokov) diagnóza: prevyšujúci počet mužských hormónov + slabá činnosť štítnej žľazy. Ochlpenia sa zbavila, má ho asi tak ako každá, avšak zase dosť pribrala s liekov na stitnu žľazu. Bohužiaľ, aj s počatím bude veľký problém (podla dr) takže je z toho dosť smutná (zatiaľ deti nechce). Po vysadení antikoncepcie (musela ísť na operáciu pristitnych teliesok) zarastala všade (hruď, chrbát, ruky...) skúšali na nej nejakú alternatívu liečbu, bohužiaľ nič len tá antika zaberá. Ani vnutromatetnicove teliesko nezabralo, ani žiadne kvázi hormonálne lieky estetického charakteru nie. Držím palce!!!
podla mna to len zbytocne riesis, prilis sa sledujes. to bude aj vekom 🙂 asi kazda tmavovlasa zena je chlpata. jediny problem je v tom, ze to akurat nie je velmi v mode, ale na to sa mozes vykaslat. ved pozri, tvoj priatel to absolutne neriesi, lebo neriesi ani blbu modu. tiez som kedysi mala pocit, ze som najchlpatsia obluda, ale nejak ma to preslo. ruky som si davala aj laserom, skoro ma slahlo a mam tam stale minimalne polovicu. ale je to cele blbost. pokial nemas 5 cm chlpy pod silonkami, tak si to nikto iny okrem teba nevsimne.
no a este 🙂: ak sa tvojmu priatelovi nieco zacne nepacit, tak to urcite nebudu tvoje chlpy, ale to, ze s nim nebudes nikam chciet chodit. a chlpy na brade? poviem ti tajomstvo: takmer vsetky zeny maju chlp/y niekde, kde sa k tomu hanbia priznat, ale myslis, ze ti ich budu ukazovat? potom si vsetky myslime, ze sme v porovnani s inymi hrozne chlpate. odchlpovanie je hlavne dobry biznis, prave preto, ze je to nieco, co cloveku nie je prirodzene. takze miesto k tej gynekologycke chod s priatelom na plavaren, urobis urcite lepsiu vec. ...a prestan sa tym zbytocne zaoberat.
@bielalabud stitna zlaza...smer endokrinologia...vykasli sa na HAK...ja som kvoli nej skoro umrela...radsej chlpata ako mrtva:P
@bielalabud zacala som to riesit v 25ke. teraz mam 36...rozdiel bol uz po par sedeniach. ono tie hormonalne hladiny sa menia vekom, aj tehotenstvom. takze to nikdy nie je, ze 5 sedeni a pokoj na cely zivot. kazdopadne rozdiel u mna je o 80-90%...teraz chodim na take 'udrziavacky'...a bohuzial ako zena starne, tak rastu aj fuze🙂... ale ak myslis, ze je to enormne, tak odporucam aj skontrolovat tu hormonalnu hladinu.
@bielalabud Tak treba to riešiť s doktorkou, nech ti urobí hormonálny profil a asi budeš mať viac mužských hormonov, ale určite sa to dá riešiť. Určite sa s priateľom nerozchádzaj, ked ste spolu 3 roky kvoli takej veci, ved to je v podstate zdravotný problém. Ked si zlomíš nohu, tak sa s ním tiež rozídeš? Ved to nemá logiku. Viem, že ťa to trápi, preto to začni riešiť s lekármi a bude dobre, neboj. Keby to priateľovi vadilo, tak s tebou už dávno nie je. Drž sa.