Dobry den prajem.Chcela by som sa Vas zeny-damy opytat.:mate skusenosti s nadmernou stratou vahy u muzov?Ja mam taky problem s mojim muzom.Moj muz je mlady,vysoky a chudy,no ale v poslednej dobe som si na nom vsimla ze straca na vahe a je to vidiet aj na tvary..skuste mi poradit co treba robit alebo co by to mohlo sposobovat.Dakujem .
Môže to byť príznak začiatku diabetes. Dá sa veľmi ľahko zistiť z moču/krvi u všeobecného lekára. Pošlite ho k obvoďákovi na prehliadku.
Pri diab. by veľmi bol smadný - veľa by pil vody, min, .....
@miselka88 ťažko povedať, vo všetkom súhlasím s @bonaqa2013 ... verím, že to nebude nič vážnejšie. hoci ak to nie je kvôli "postave" tak neviem neviem.. ale najlepšie odpovie doktor a odborník.
u nas manzel -20 kg za dva roky = zistili celiakiu
@miselka88 no smer obvodak - velky krvny obraz, vzorka stolice, potom gastro vratane hadice kvoli celiakii, v neposlednej rade moze mat rakovinu hrubeho creva, podla mna toto nepodcenit ani nahodou :( Pri velkej davke stastia moze mat aj pasomnicu ci parazity a neni to nic horsieho.
bonaqa2013@ no zamerto nieje lebo on je aj bez chudnutia dost chudy,nepotrebuje schudnut...Moj muz vela jedla je a ani tak nemoze pribrat..vody vela nepije-tak primerane normalne..
Ja dufam ze to nie je nic vazne,ale pojde k lekarovi lebo nevyzera to dobre...
vyšetriť žalúdok a tráviaci trakt,určite to nenechať len tak
Nema vela stresu v praci? Moj mal tiez stresove obdobie pred par rokmi a schudol cca 25 kg. 😒
čo štítna žľaza? Aj to môže byť dôvod chudnutia,
u nás bola príčinou chudnutia diabetes
vysetrenie na stitnu zlazu treba dat urobit....
skús či má úplne mäkké brucho, môže zadržiavať moč
na vysetrenia pojde urcite cim najskorej.dakujem za odpovede..
@miselka88 je otázne či to chcel, alebo nie. Ak to je jeho zámer - tak je to ten lepší prípad. Ak je to ale vplyvom choroby - tak to tu môžeme len a len hádať a aj tak sa nemusíme trafiť do tej správnej diagn. Pošli ho k lekárovi - zoberie krv na rozbor - niekedy aj to lekátom dosť napovie. Nemá náhodou stresy, psych, problémy - strach, úzkosti a pod. - aj pri týchto diagn. sa chudne.