Nádcha verzus Covid-19

29. apr 2022

Dobrý deň. Otec mal pred týždňom nádchu (alebo kovid, neviem lebo sa nedal otestovať) samozrejme sme to od neho chytili aj ostatní členovia rodiny. Od včera nás bolí hlava, tečie nám z nosa, bolí hrdlo, chvíľu mi je zima chvíľu teplo, teplotu nemám. Čo by na to pomohlo??
Celú noc som nespala lebo sa mi nedá dýchať koli nádche.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. apr 2022

@viestta to všetko už robím ale cítim sa veľmi slabá takže neviem či je to obyčajná nádcha alebo kovid. Kovid sa už vlastne berie ako obyčajná nádcha tak snáď mi to prejde a nezanecha žiadne následky 🙂

lu_si_lusi
29. apr 2022

Ja mam akurát chrípku, pomáha mi paralen, na nádchu si dávam pod nos vietnamsku masť, lepšie sa dýcha, a na hrdlo kloktanie v slanej vode a hlavne veľa tekutín, teply čaj s citrónom, ja si zalievam aj brusnice, aj jem brusnicovy kompót...

tosomja
29. apr 2022

Dcéra to isté, odkedy nemusia nosiť rúška v škole, je chorá. Kycha, hrdlo ju bolí, sopli, hlava. 4.den a neprechádza, testy negatívne. A už začína aj mladší syn.
Môže byť oslabená imunita po kovide. Alebo proste len začína obdobie kedy sa oteplilo, potom ochladilo, atď.
Čaj, vitamíny, C a D, spať a oddychovať.

tosomja
29. apr 2022

Urob si test

autor
29. apr 2022

Ešte ma aj bolia všetky zuby a ďasná. Celá ústna dutina. Toto som pri obyčajnej nádche nikdy nemala. A nechutí mi jest a štípe ma nos ale mi z neho len voda tak čakám kým sa mi pustí z nosa a uvoľní sa to...mama však vraví že to sa púšťa po čase len malým deťom tak neviem..

autor
29. apr 2022

Ale asi to bude aj tou zmenou počasia..chvilu teplo chvíľu chladno

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katren
29. apr 2022

co ti brani si spravit test?

surama
29. apr 2022

Ved si urob antigen a uvidis. Rovnako si kup CRP test a urob si. Ak ti vyjde pozitivny, tak budu potrebne aj antibiotika. Ja som vybrala dve balenia, lebo uplne ze ako nadcha to nie je. Na hrdlo Glimbax, vitaminy C, D, zinok, na horucku paracetamol, od kaslu sirup.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cukroska
30. apr 2022

U mňa presne takto isto prebiehal covid. Syn to chytil od mňa tiež, nakoľko sme my dvaja ešte neboli pozitívny. On kýchal, kašľal, soplil ešte viac ako ja.Ale zase bývali sme aj pri obyčajných virozac aj viac. Tri dni bol riadne to iba prespal . Obaja bez teploty, teda len mierne zvýšená. Len stále návaly horúčavy, potenie, unava, bolesti svalov, kĺbov. Ako pri chrípke. Ja, som stratila úplne aj čuch aj chuť. My nemávame vysoké teploty, ale skôr kašle silné, zahlienenie a priedušky. Ale zase nemusí byť covid. Nakoľko som pred pár mesiacmi bola chorá ešte viac, testovala som sa, stále a nebola som pozitívna.

ejmylia
1. máj 2022

Tak u každého je to iné, u niekoho aj takto covid prebieha, hlavne si daj kľudový režim, oddychujte, veľa tekutín, od bolesti, prípadne aj teploty mne pomáha Cetalgen, ten mi rýchlo zaberie, vitamíny a tiež aj keď nechutí jesť, tak aspoň nejaké ovocie alebo niečo.