Ahojte
Prosím Vás som prechladnutá, nič viac len plný nos, teplotu nemám, covid test negatívny a dnes mám očko termín na covid. Na nete som čítala že pri nádche netreba odvolať a človek môže ísť na očko. Tak neviem, ísť alebo odvolať? Ďakujem
Ja som bola pred mesiacom u gynekologicky, mi brali krv a vcera mi zapisovala tie vysledky do knizky a hovorila "vy ste boli minule prechladnuta, ze?" A to som bola uz 12. den nadchy, ktora akosi nechcela prejst... Cize v skratke, z krvi vidia, ze sa nieco deje, ze telo bojuje, biele krvinky su v pohotovosti... tak naco tu krv a organizmus este zatazit. Ved nehori, tieto veci sa daju odlozit
Ja by som nesla. Na kazde ockovanie ma ist clovek v dobrej kondicii. Je to velka zataz na organizmus
@basska_b práveže odložiť nemôžem, na budúci týždeň mám termín kde potrebujem potvrdenie o očko, a zelenypas mi končí akurát dnes 😔
Fuu môžem sa spýtať kde ešte požadujú covid pasy? Veď už by sa covid mal brať ako bežné respiračné ochorenie či je zase niekde zmena?
@matullienka zahraničie, nežijem na Slovensku
To vážne tam ešte fungujú covid pasy? No každopádne by som počas žiadnej choroby na žiadne očkovanie nešla očkovať sa majú vždy iba zdravý ľudia, žiaľ to teraz nie si.
@matullienka áno fungujú najmä v nemocnici a akurát v nemocnici mam termín. Pas mám už červený akurát som sa pozerala a ten termín je veľmi dôležitý pre mňa, nesmiem vynechat
@matullienka som akurát čítala FAQ že pri ľahkej nadche to nevadí, pri teplote odvolať a inak rozhodne o tom dr ktorý očkuje. Termin mam o 14h pôjdem tam a nech rozhodnú oni tam.
ak ti to pomoze, mna bolelo hrdlo a mala som upchaty nos, ale bez teploty a tiez termin ockovania. Volala som svojmu dr. a povedal, ze pokial nemam teplotu, je to okej. Dala som sa zaockovat, vsetko v poriadku.
@ikka204 ďakujem 🙏 veď toto že len nos fúkam inak mi nič nie je ani teplotu nemám ani hrdlo ma neboli. V papieroch prvá otázka či som bola posledných 7 dní chorá som napísala že nádcha nemám dôvod klamať. Tak uvidím ako budú oni tam reagovať
@doriiis
@basska_b
@marca12
@matullienka
@ikka204 tak baby a pichli ma s najnovšou verziou 😅 nech nás covid obchádza
Autor - môžeš napísať ktorá krajina? Muž sa chystá do Európy, nech vie, ktorej krajine sa má oblúkom vyhnúť.
@sisaka Rakúsko ale pýtajú len v nemocnici, v zdravotníctve a či v reštike pýtajú to neviem
Ďakujem. Dobre vedieť, chcel letieť do Viedne, skočiť na trhy a pod., krajiny kde diskriminujú nepodporujeme, kúpi letenku do Prahy
To by ťa bez toho očkovania nevysetrili? Či neockovani tam potom ako fungujú ak potrebujú lekárske ošetrenie?
@sisaka na vianočných trhoch nepýtajú
@matullienka bez covid pasu by ma nepustili do nemocnice. Všetky vchody do nemocnice sú uzavreté otvorený je len hlavný vchod a tam pýtajú aj na pohotovosť sa tak ide. Ako neočkovaný fungujú neviem
Fuu tak to je horšie ako u nás na Slovensku tu ti stači ruško
@matullienka no žiaľ každá krajina má svoje pravidlá 🤷♀️
Autor - to je jedno, že nepýtajú, nebudeme podporovať krajinu, kde diskriminujú občanov a nerešpektujú pravo na telesnu autonómiu.
Taras. Žiaden covid pas nepotrebuješ, potrebuješ len a len negatívny pcr test. Covid pasy sa nikde nekontroluje a nikoho nezaujímajú.
@vroni 🤦♀️ U nás ešte niekedy vidím ľudí samých v aute a rúško na papuli 🤦♀️
Ja som sa úplne odstrihla od všetkých debilov, ktorým doteraz nedobilo, už nedobije …Minuly týždeň nám tu teenager padol na zem mŕtvy pri basketbale, hrával hokej ako syn, len v inom teame, zdravý chlapec, “len” ho rodičia dali napichať tou bezpečnou vakcínou a ešte sa jedna matka trúba spýta, ako je toto možné, že decko padne mŕtve na zem a nie je mu pomoci…. No ako, asi priletela z inej planéty… niektorí ľudia sú tak vytrhnutí z reality… už som to ale vzdala, nech sa pichajú do nemoty, ja už nikomu neotvaram oči
@vroni netrepem 🙈 chodím do AKH a tam kontrolujú greenpas 🤷♀️
@vroni a na ambulanciu kam chodím tam žiaľ pýtajú či mám očkovanie. Chodím tam pravidelne každé 3 mesiace
Zaujímavé. Bola som tam minulý týždeň odviezť kamošku na plánovanú op, nikoho jej Green pas ani očkovanie nezaujímalo (a to sa pýtala, lebo sa rovnako ako ty chcela dať zaočkovať), len pcr test. Včera na kontrole s deckom a zaujímal ich len pcr, nikto sa nás nepytal, či sme očkovaní. A len tak mimochodom, kontrola Green pasov skončila zo zákona k 23.9. 2022, takže nie, žiadne očkovanie nepotrebuješ. Ci si zle rozumela alebo je tvoj doktor proockovaci fanatik, to ti nepoviem. Fakt je, že na kontrolu v akh žiadne očkovanie nepotrebuješ. Tu to máš rovno zo stránky akh, len test:
Ambulante Patient*innen
Für bestimmte Untersuchungen an einigen Kliniken wird ein gültiger, negativer PCR-Test benötigt. Daher werden alle ambulanten Patient*innen ab 6 Jahren ersucht, einen gültigen, negativen PCR-Test nicht älter als 48 h mitzubringen. Das gilt auch für vollständig Geimpfte.
Ja by som očkovanie prelozila