Nádcha a dojčenie. Čo pomôže?

daduska_sekereka
23. sep 2019

Môžem sa opýtať čo na nádchu počas dojčenia? Homeopatiká nezaberajú

evkamotka
23. sep 2019

Cas. Je to virus. Takze s liekmi liecba 7 dni a bez liekov tyzden. (obrazne povedane) cajikuj a teplo sa obliekaj. Homeopatika samozrejme nezaberaju, kedze nemaju vo svojom zlozeni ziadnu ucinnu latku a uz vobec to nie su antivirotika

daduska_sekereka
autor
23. sep 2019

@evkamotka ďakujem 🤗

diewcatqoo
23. sep 2019

Mozes paralen, nejake prirodne cmulacie cukriky na hrdlo (mne v lekarni dali mullerove pastilky), do nosa morsku sol alebo vincentku.
Vela pit, jedz vela ovocia a zeleniny (s ohladom na to, co moze babo) a ako uz bolo spomenute, daj tomu cas ;)

osky
23. sep 2019

Skus toto.
Ked to aj prehltes ,nic sa nedeje.
Daj si trochu do rozprasocaca a zried si to s vodou,tak 1:1 alebo viac vody...
Potom uz to drz v chladnicke a ped pouzitim vzdy pretrepat.
Mozes si to striekat aj do hrdla.
A kvapkatkom aj do nosa-pozor stipe hrozne,ale je to chvilka.zaklon hlavu,zapchaj nos prstami,zadrz dych...
Ono ti to stecie do hrdla ale nevadi.
Je to lepsie ako nosne kvapky,prirodne.
Ja som to naposledy odskusala hned na zaciatku a nadcha sa mi vobec nespustila,hoci som uz kychala a zacinala smoklit...
Na kojenie by to vplyv mat nemalo,kedze je to prirodne.

osky
23. sep 2019

Zabudla som ti hodit obrazky.

arcticcode
23. sep 2019

@daduska_sekereka Haha, tak toto si pobavila :D PRezradim ti tajomstvo, homeopatika nikdy nezaberaju :D Som sa teraz pobavil jak nikdy. No, ale k veci...

Ak máš horúčku - nejaké kvapky, čo neprechádzajú do mlieka. Donedávna sme mali pinosol, z borovicovej silice, ten ti vypalil dieru až do mozgu. To bol liek, bohužial ho tie svine už nevyrabaju. Takže v lekarni sa spytať na kvapky/sprej (ja spreje neznašam), ktore su vhodne pre dojčiacu matku.
Ak nemáš horúčku - večer sa osprchuj, nohy v horucej vode vymačaj a niekto nech ti uvarí harmančekový čaj, plnú kaďu, aj 5 litrov do hrnca. Nad horúci čaj sa nakloníš v sede, zhora sa prikryješ uterákom a inhaluješ. Priamo z hrnca horúcu harmančekovú paru, ako sa len dá vydržať. Asi tak 15-20 minút. Táto procedúra však má význam len vtedy, ak zostaneš v teple. Takže štrinfle, pyžamo župan a najlepšie si potom ľahnuť do postele.

tanya65
23. sep 2019

@daduska_sekereka ja som si davala propolisovu tinkturu a celo potierala mentolovym olejom(polar bear).

ukulela
23. sep 2019

@daduska_sekereka ak treba, omzes paralen na horicku. do nosa detsky nasivin - striedaj s morskou vodou. mne pomaha aj vyplach nosa kanvickou bud vincentkou, alebo len slanou vodou. vela caju a ak sa da, spat. babo dojci s ruskou na tvari.

galioska
23. sep 2019

Môžeš si dať rúško počas kojenia, ruky umývať s mydlom, ale nepomôže nič rýchlejšie...

arcticcode
23. sep 2019

V bille maju take cudo pri pokladni, vyzera to ako balzam na gamby, to si das do nosa a dychas cez to mentol. Ucinne, pre mna neprijemne

daduska_sekereka
autor
24. sep 2019

Poznám to vola sa to hapčí ďakijem za pripomenutie 😘

daduska_sekereka
autor
24. sep 2019

Ďakujem 😘