Nádcha a bolesť hrdla počas dojčenia

emmakriss
26. sep 2018

Dobry den prajem. Dojcim mesacne babatko a od vcera ma trapi bolest a skriabanie v hrdle, upchaty nos, postupne mi zacalo ku veceru z neho doslova "kvapkat", vedeli by ste mi niektora poradit, najlepšie z vlastnej skúsenosti, co mozem uzivat, aby mi to preslo co najskôr a neuskodilo babatku? Ďakujem pekne vopred za rady!😢

ninuss
26. sep 2018

@emmakriss najlepšie bude keď si necháte poradiť priamo v lekárni, na trhu sú rôzne liečivá kt.pocas dojcenia užívať môžete a maju protizapalovy ucinok a tskisto ucinkuju od bolesti.Osobne mám dobrú skúsenosť so strepfen pastilkami, ale existujú aj pastilky s obsahom lisajnika,kt zmierňuje skrabanie. Dobre pomáha tiež kloktanie( nie pitie) odvaru zo salvie lekárskej.

trashpanda
26. sep 2018

Priamo pri dojčení skúsenosť nemám, ale keď som bola tehotná, čo je z hľadiska liekov dosť podobný stav, chytila ma silná viróza. V lekárni mi odporučili sirup Sinupret a môžem povedať, že mi pomáhal tak nejak všeobecne. Aj na hrdlo aj na nos. Tak sa skús opýtať v lekárni. 🙂

emmakriss
autor
26. sep 2018

Ďakujem vam za rady, dufam to pomoze🙂

vikinecka89
26. sep 2018

ja som pouzivala physiomer na uvolnenie nosa, to je ten detsky drahy sprej a naparovala som nad slanou vodou. a ked som nebola najedena tak som kloktala slanu vodu... ale musela som mat prazdny zaludok... strasne ma napinalo z toho... ale pomohlo...

lily09
26. sep 2018

@emmakriss ahojky! Taktiez som bola asi 2x chora v tehu. Pri dojceni tusim raz. Presne tak ako pises. Ja som stavila na vsetko vo priroda ponuka ( a to vobec nie som odporca farma chemie 😄) takze zazvor,med, cesnak, slane vyplachy. A max. Paralen. Zazvor nastruhat nech mas tak za hrst struhaneho a zaliat vodou. Cesnacik som si zvykla vecer rozpucit zo 2 strucky a natrela som na maslovy chlieb a zakryla sunkou.

lily09
26. sep 2018

@emmakriss pokracujem*. Inak bo nvm zjest. Budr ta citit do rana ale je to skvele ATB a dobre ti precisti dych.cesty a hrdlo. Ano salviu nesmies pit. Brzdi laktaciu. A med je vraj prirodne mukolytikum tak si daj. Zazvor vraj treba opatrbe, tak hadam max 2salky denne postacia. Drzim palce! Verim ze to nie je nic prijemne.

lily09
26. sep 2018

@emmakriss a este Cčko. Kludni si mozes dat aj take z lekarne. Akoze porad sa pre istotu ale ja som brala v pohode.

lily09
26. sep 2018

@emmakriss teda prepac.hrst zazvoru je asi vela. Snad tak polka na kanvicku. Ja mam male ruky 😄 no a s tym cesnakom.ak tomu dobre rozumiem tak ta ucinna latka sa lepsie uvolni ak sa prekyslici takze preto ho pucim. Tak na zdravie!