Dobry den prajem. Dojcim mesacne babatko a od vcera ma trapi bolest a skriabanie v hrdle, upchaty nos, postupne mi zacalo ku veceru z neho doslova "kvapkat", vedeli by ste mi niektora poradit, najlepšie z vlastnej skúsenosti, co mozem uzivat, aby mi to preslo co najskôr a neuskodilo babatku? Ďakujem pekne vopred za rady!😢
Priamo pri dojčení skúsenosť nemám, ale keď som bola tehotná, čo je z hľadiska liekov dosť podobný stav, chytila ma silná viróza. V lekárni mi odporučili sirup Sinupret a môžem povedať, že mi pomáhal tak nejak všeobecne. Aj na hrdlo aj na nos. Tak sa skús opýtať v lekárni. 🙂
Ďakujem vam za rady, dufam to pomoze🙂
ja som pouzivala physiomer na uvolnenie nosa, to je ten detsky drahy sprej a naparovala som nad slanou vodou. a ked som nebola najedena tak som kloktala slanu vodu... ale musela som mat prazdny zaludok... strasne ma napinalo z toho... ale pomohlo...
@emmakriss ahojky! Taktiez som bola asi 2x chora v tehu. Pri dojceni tusim raz. Presne tak ako pises. Ja som stavila na vsetko vo priroda ponuka ( a to vobec nie som odporca farma chemie 😄) takze zazvor,med, cesnak, slane vyplachy. A max. Paralen. Zazvor nastruhat nech mas tak za hrst struhaneho a zaliat vodou. Cesnacik som si zvykla vecer rozpucit zo 2 strucky a natrela som na maslovy chlieb a zakryla sunkou.
@emmakriss pokracujem*. Inak bo nvm zjest. Budr ta citit do rana ale je to skvele ATB a dobre ti precisti dych.cesty a hrdlo. Ano salviu nesmies pit. Brzdi laktaciu. A med je vraj prirodne mukolytikum tak si daj. Zazvor vraj treba opatrbe, tak hadam max 2salky denne postacia. Drzim palce! Verim ze to nie je nic prijemne.
@emmakriss najlepšie bude keď si necháte poradiť priamo v lekárni, na trhu sú rôzne liečivá kt.pocas dojcenia užívať môžete a maju protizapalovy ucinok a tskisto ucinkuju od bolesti.Osobne mám dobrú skúsenosť so strepfen pastilkami, ale existujú aj pastilky s obsahom lisajnika,kt zmierňuje skrabanie. Dobre pomáha tiež kloktanie( nie pitie) odvaru zo salvie lekárskej.