Nachladené zuby

13simonel13
4. okt 2024

Dobre ránko prajem, neviem ci je to tu už niekde v diskusii o tejto teme som tu nič nenanšla.
Totižto už druhykrát v mojom zivote mam tzv.nachladene zuby pricom nemam odhalene krcky zubov , zuby si umyvam , Netrpim celkovo na ziadnu citlivost zubov. az teraz co sa toto zase objavilo nemozem vypit ani zjest teple lebo ma ide roztrhnut od bolesti. Mate alebo Mali ste to niektorá z Vás už čo na to pomáha. Podotykam u zubára som už bola, predpisal mi nejake lieky ale nezaberalo. Viete mi pomoct? Ďakujem Vám.

dobryden
4. okt 2024

@13simonel13 a nie su to len kazove zuby?

viestta
4. okt 2024

zuby bolia aj z usi, nemas nejaky chronicky zapal?

ronie338
4. okt 2024

Robím 12rokov v zubarine ale o nachladenych zuboch som v živote nepočula. Ani sa o tom naučila ani sme to ne.ali na žiadnej odbornej prednáške. Nakolko sú zuby napojené na 3klanmy nerv, môžu reagovať na zápal ucha, prinosovych dutín, oko môže mať niečo. Treba ísť za orl a inou ci náhodou niečo. Zuby bývajú citlivé na chlad, nie na teplo. Ak robil lekar rtg, nie sú tam kazy, nie sú odhalené krcky, zápaly pod zubami, nie je dôvod aby reagovali na teple. Na zmrzlinu reaguje aj zdravý zub ale na teplé a horúce nie.