Na zápästí mám ganglióm

11. máj 2020

Ahojte, viete mi poradit ako postupovat ak mam na zapästí ganglion uz cca 10 rokov, vzdy mi praskne pri nahodnej cinnosti ze si udriem ruku niekde alebo tak a nasledne znova sa naplni ale nikdy mi neprekazal ale semtam bolel, nemozem ani cvicit nejake cviky kde sa zvažujem na ruky . Tentokrat sa mi aj zvacsil dvojnasobne a vic uz mi prekaza. Treba volat obvodnej nech mi napise vymenny listok alebo ako postupovat? Ktory doktor toto riesi? Pomoze len vytiahnutie tekutiny alebo? Dakujem za odpovede

mondolina
11. máj 2020

Nemusíš mať lístok od obvodnej, rovno k chirurgovi.
Mne to pár krát vyťahovali, potom mi tam už musel pichnúť kortikoid.
Mám zatiaľ 2 mesiace pokoj. Uvidím dokedy.

77kacena
11. máj 2020

No ja som to mala na nohe pri členku chirurg mi to dvakrát vyťahoval ale hneď prvý krát povedal keď sa to bude vracať bude to rezať a to som ja nechcela a skoro všetkým sa to aj tak zas vrátilo. Ja som na to našla skvelý postup zmizol a od minulého roka mám pokoj

eva112014
11. máj 2020

Nájdi si výborného chirurga! Ja som mala na prste. Chirurg mi to vyrezal. Neodstránil však koreň. Išla som k druhého chirurgovi a ten mi to vyrezal aj s koreňom. Takto mi to hovoril. Mám už 5 rokov pokoj.

benny11
11. máj 2020

Ja som ho mala na členku, ortopéd mi ho odstránil a už 8 rokov mám pokoj.

tamvtme
11. máj 2020

Mne ho rezali a vyberali (na zápästí) a ešte než sa mi poriadne zahojila jazva, bol naspäť (lekár tvrdil, že to treba vybrat, lebo keď to len vytiahne ihlou, vráti sa to a aj tak sa vrátil)... Potom mi neskôr praskol, znova sa vrátil, znova praskol a odvtedy už mám roky pokoj.... 🤷‍♀️

admontis
11. máj 2020

Mne to zatial tiež len odsávali. Chirurg mi sám povedal, ze može mi spraviť aj zákrok, ale malokedy sa im podarí odstanit koren a tym padom sa to vracia. Takze hold, chodim s hrckou na zapasti, nastastie je to uz nejaky ten rok stabiliozovane.

eliska13
11. máj 2020

Mne ho 2x chirurg vyťahoval striekačkou, raz zatlačil rukou a nakoniec vyrezal.Mala som ho na zápästí Obvodna Ti dá odporúčanie k chirurgovi

miskub
11. máj 2020

@77kacena môžem sa opýtať aký postup si na to vymyslela?

tina30121112
7. jún 2021

@77kacena dobry den, viem, ze ste sem o gangliome pisali pred rokom, ale mozem sa opytat, akym sposobom ste sa ho dokazali zbavit?

mondolina
7. jún 2021

@tina30121112
mne ho asi 3 x vytiahli, vždy narástol späť. nakoniec mi tam chirurg pichol kortikoid a už mám rok pokoj.