Na tvári mám upchaté hnisavé vyrážky. Čo mi pomôže?

21mirka
7. feb 2021

Pekný večer
Neviete mi prosím vas poradiť nieake tabletky vitamíny na pleť ma tvári mám upchate hnisavé vyrážky myslím ze to je z nosenia ruška
Ďakujem

miriam_s
7. feb 2021

@21mirka je to možné. Treba si pleť pravidelne čistiť, exfoliovat chemickým peelingom, niacinamid aby sa póry neupchavali... Ale môže to byť aj z potravín...

21mirka
autor
7. feb 2021

@miriam_s snažím sa obmedzovať sladké pleť čistim stale a nie a nie sa toho zbaviť

miriam_s
7. feb 2021

@21mirka to môže byť intolerancia laktózy, lepku, a pod. Čo používaš teraz na pleť ?

21mirka
autor
7. feb 2021

@miriam_s teraz používam len rôzne cistiace od neutrogeny peeling od garnier len si myslím ze problém bude vo vnútri

miriam_s
7. feb 2021

@21mirka choď na kožné. Vie ti dať niečo cielene. Podkožné zapálené vyrážky môžu byť aj hormonálne, môže to byť len rúško atď...

stella122
8. feb 2021

@21mirka mala som dlhodobé akné od 12 rokov teraz mam 21..zacala som používať celú radu bioderma sebium. Prvé mesiace mi to nepomáhalo vôbec caosm som si myslela že sa mi. To zhoršilo no po 3 mesiacoch používania mi začali vyrážky minút a netvorit sa. Takže jedine biodermu používam a mam čistú pleť. Ako tu jednu 2 vyrážky sem tma pred krámami alebo pocas to je niiic oproti tomu čo som mala.

simca06022011
8. feb 2021

nepouzivaj tie kadejake cistiace a kadejake peelingy, ak si ten povrch pokozky poskodis, takto ti na podkozny zapal aj tak nepomoze... pravidelne cistit to ano, rusko ked nemusis samozrejme daj dole... ja som su dezinfekcny sprej kupila aj na rusko, aj na jednorazove to nastriekam (bavlnene uz nepouzivam, tie handricky mi sposobovali vyrazky na brade, bolave, hnisave.. herpes sa mi z toho robil dookola na hornej pere, lebo mna to drazdilo)... a ak mas moznost chod ku kozenej. Ked su tie vyrazky len teraz v dobe kovidovej, tak mozu byt z ruska, a to by chcelo cielenu mast na hojenie.. ale videla som niekde clanok o tejto "diagnoze", tu na koniku... skus pozriet, ak niekto neda sem medzi tym link... urcite tam daco odporucali...

lagunka0000
8. feb 2021

@21mirka môžeš aj koloidnym striebrom čistiť

gugulko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz