Na predoperačnom vyšetrení som mala vyšší tlak

16. mar 2023

Dobrý deň prajem chcem sa informovať bola som na predoperacnom a nala som vyšší tlak 140na 90 prejdem cez interné alebo nie som z toho nervózna uz

viestta
16. mar 2023

Predoperacne vysetrenie sa nerobi preto aby si cez nieco presla ale aby zistili tvoj zdravotny stav a tomu prisposobili vsetky postupy pri operacii

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
16. mar 2023

@viestta aha čiže sa nemusím obavat

oli18
16. mar 2023

Toto je uplne normalny tlak. Nemas dovod robit paniku. Ak by si isla na operaciu akutne, tiez by ta zaujimal tlak? Ja som isla, nik tlak neriesil a to sa na neho liecim.

autor
16. mar 2023

@oli18 vážne fu upokojily ste ma keby už som nervózna z toho

kristella
16. mar 2023

Tak ono nie je úplne pravda, že tlak by pri plánovanej operácii nikto neriešil. Ale pochopiteľne oveľa vyšší tlak ako tvoj, neboj. K operačnému výkonu má ísť pacient optimalizovaný a dobre pripravený, aby sa zabezpečil čo najhladší priebeh bez komplikácií. (Urgentné výkony sú pochopiteľne niečo úplne iné.) Samozrejme pri tlaku 140/90 ti nikto operáciu nebude prekladať - ono stačí, keď sa rýchlo postavíš, prejdeš, sadneš, zmeriaš hneď tlak a budeš ho mať vyšší ako obyčajne, aj stres urobí svoje a tlak sa vie dosť zvýšiť. Buď v pohode, všetko bude ok. Prajem nech všetko dobre dopadne a rýchle zotavenie.

autor
16. mar 2023

@kristella ďakujem pekne už keby bolo za mnou

hugigugin
16. mar 2023

Mala som žlčníkovú koliku. Na prijme my merali tlak a mala som 180/100. NIKDY som nemala vysoky ani vyšší tak. Po OP my merali každý deň a vždy bol normal.. Bolesti a stres urobili svoje.

autor
16. mar 2023

@hugigugin ach keby ste mali pravdu

oli18
16. mar 2023

Na op sale si pod pristrojmi. Ak sa vyskytne problem, riesia ho. Ved operuju ludi, ktori maju rozne vedlajsie diagnozy a preziju. To mas zo strachu. Drz sa 🍀

autor
16. mar 2023

@oli18 dakujem

autor
21. mar 2023

@oli18 tak už som po operacii mala si pravdu u zastavaná bolo to famózne hehe

oli18
21. mar 2023

No super, teším sa s tebou🙂 Pred op sa bojíme všetci. 😉